Wi-Fi internet poza

Din totalul gospodăriilor din România mai mult de jumătate (54,4%) au acces la reţeaua de Internet acasă, majoritatea (70,9%) dintre acestea concentrându-se în mediul urban, arata datele Institutului Naţional de Statistică.

În profil teritorial, la nivelul anului 2014, conectarea la Internet a fost mai răspândită în gospodăriile din regiunea Bucureşti-Ilfov (76,7%), urmată la mare distanţă de regiunile Vest, Nord-Vest (61,3% respectiv 58,3%), Sud-Est şi Centru (51,8% respectiv 50,2%).

Cele mai mici ponderi ale gospodăriilor cu conectare la Internet, se află în regiunile Sud Muntenia (46,1%), Sud Vest Oltenia (47,1%) şi Nord-Est (48,3%).

O mare parte dintre gospodării (84,7%) folosesc PC-urile pentru accesarea Internetului de acasă. Calculatoarele portabile (laptop, netbook, tabletă) sunt folosite de către 1 din 3 gospodării. Într-o proporţie mult mai mică sunt utilizate alte dispozitive cum ar fi telefoanele mobile şi smartphone-urile (20,0%).

Tipurile de conexiune folosite la accesarea Internetului de acasă sunt în proporţie de 88,2% conexiunile broadband fixe (conexiunile de bandă largă fixe), urmate la mare distanţă de conexiunile broadband mobile (24,5%) şi de conexiunile narrowband (9,1%).

Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani, proporţia celor care au folosit vreodată
Internetul a fost de 61,6%. Dintre utilizatorii curenţi 60,0% folosesc acest instrument cu frecvenţă
zilnică sau aproape zilnică.

Internet

Poate te intereseaza si