google glass

Românii pot comanda acum în premieră Google Glass prin intermediul celor de la Quick Mobile.

Ochelarii inteligenți Google Glass, utilizați până în prezent doar de câteva mii de oameni la nivel global, sunt acum disponibili la precomandă și în România, în shop-ul online și rețeaua de magazine QuickMobile, la un preț începând cu 6.999,90 lei. Ochelarii sunt disponibili în cinci versiuni de culoare, astfel încât cei interesați își pot alege varianta potrivită stilului lor, iar primele livrări vor fi realizate începând cu luna decembrie.

Ochelarii inteligenți vor ghida utilizatorii în cele mai mari orașe din lume, cu ajutorul Google Maps, îi vor ajuta să găsească cele mai apropiate restaurante și cafenele, prin serviciul Google Search, dar și să fotografieze cele mai interesante obiective turistice ori să filmeze cele mai curajoase aventuri din vacanță.

Google Glass sunt activați și folosiți exclusiv cu ajutorul comenzilor vocale ale utilizatorului. Astfel, pentru funcția de fotografiere, utilizatorul trebuie să rostească comanda “OK Glass – take a picture”, iar pentru a filma trebuie utilizată comanda “OK Glass – start recording”. 

google_glass_infographic

Ochelarii au o autonomie a bateriei de 24 de ore, pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a se plimba în voie, iar greutatea acestora este de doar 43 de grame, pentru a fi cât mai confortabili. Camera atașată are 5 megapixeli și poate înregistra clipuri video HD de 720p. Utilizatorii pot stoca toate amintirile din vacanță, dar și instantaneele și clipurile surprinse în viața de zi cu zi, deoarece Google a echipat cei mai revoluționari ochelari ai momentului cu o memorie de 16GB. Toate fotografiile și clipurile pot fi vizionate pe ecranul integrat de 640X360 de pixeli.

Ochelarii Google Glass se pot conecta la telefoanele de tip smartphone echipate cu sistemul Android cu ajutorul aplicației MyGlass, au acces la Internet prin Wi-Fi ori Bluetooth, iar portul de încărcare este de tip microUSB.

Poate te intereseaza si