Ține cont de sfaturile noastre și vei face cele mai superbe poze cu telefonul mobil.

Cu toții știm cât de importantă este camera foto a telefonului nostru mobil. În momentul de față, nu este persoană care să nu imortalizeze momentele prețioase din viața sa cu ajutorul camerei foto a smartphone-ului personal.

Nu este nevoie neaparat de un telefon foarte bine dotat pentru a realiza poze perfecte.

Cei de la Telegraph oferă șase sfaturi prin care poți obține rezultate mai bune de la camera iPhone-ului tău. Însă acestea nu se aplică numai pentru smartphone-ul celor de la Apple.

1. Folosește camera grid

Atunci când facem o fotografie este foarte important locul în care ne aflăm și obiectul pe care dorim să îl fotografiem. Gridul ne ajută să știm exact unde ar trebui să fie subiectul fotografiei iar șansele ca imaginea să nu fie dreaptă sunt extrem de reduse.

6-sfaturi-pentru-poze-mai-bune-cu-telefonul_1

 

2.  Contrastul mărit 

Cu HDR-ul fotografiezi foarte repede 3 poze cu diferite setări si pe care le combină pentru a obține cel mai bun contrast.

3. Zoom-ul nu te ajută

Chiar dacă dorești să faci poze la obiecte care se află la o distanță ceva mai mare față de tine, este bine să nu folosești zoom-ul pentru că acesta nu prea te ajută. Dacă telefonul tău nu dispune de zoom optic integrat, este recomandat ca tu să te apropii de obiect.

6-sfaturi-pentru-poze-mai-bune-cu-telefonul

4. Unghiuri neobișnuite

Nu știu dacă ați băgat de seamă, dar marea majoritate a pozelor sunt făcute de la nivelul umărului. Dezvoltăți creativitatea și folosește mai multe unghiuri: încearcă să faci fotografii de la nivelul gleznei cu telefonul îndreptat în sus, sau de deasupra capului cu telefonul îndreptat în jos.

5. Niciodată nu e de ajuns o singură fotografie

Cu cât faci mai multe fotografii, cu cât cresc șanșele să dai peste fotografia perfectă pentru tine.

6. Lentilele să fie tot timpul curate

Nu vom putea niciodată compara o cameră foto obișnuită, scumpă, care după ce ne încheiem sesiunea foto, ajunge la locul ei, în geanta sau husa protectoare. În schimb, telefonul stă mereu prin buzunare sau geantă și astfel, lentilele se pot murdări. Fi mereu atent și ștergele des.

 

 

 

 

Poate te intereseaza si