Nokia, un brand ce a făcut istorie cu telefoanele sale celebre, de la handseturi de dimensiune mare la cele mici, toate s-au dovedit de succes. Acum se pare că i-a sosit finalul.

Microsoft, a achiziționat de o bună perioadă de timp producătorul de telefoane mobile Nokia. După o perioadă în care a păstrat denumirea Nokia, Microsoft a decis de puțin timp să redenumească telefoanele lansate pe piată. Noul nume ales fiind Microsoft pentru seria Lumia, cu această schimbare majora, Nokia se retrage de pe piața telefoanelor mobile.

 Declarația vine din partea CEO-ului Nokia, Rajeev Suri, acesta a declarat că este momentul ca telefoane Nokia să nu mai fie disponibile publicului larg, compania urmând să se focuseze pe partea de clienți business. Retelele, tehnologia cât si producția de hărți urmează sa fie domeniile care vor avea o profitabilitate mult mai mare în viitorul apropiat.

In cazul retelelor mobile, cei doi competitorii directi ai celor de la Nokia fiind doar Huawei și Ericsson, chiar si asa, competitia nu este una simpla dartorita firmelor mai mici care se dezvoltă rapid și vor creste în anii următori.

Harțile produse de aceștia urmează sa fie utilizate de cei de la Amazon, Microsoft sau chiar Yahoo.

Rajeev Suri spune că marca Nokia nu o sa dispară de pe piață complet, aceasta o sa fie disponibilă în diferite domenii de activitate, dar cu sigurantă printre acestea nu se află și cel al telefoanelor mobile.

Rajeev Suri - Ceo NOKIA

Poate te intereseaza si