Nu vezi de multe ori comparații între produsele Apple și cele ale concurentului Google. Acum ai șansa să vezi o comparație a specificațiilor modelelor de top iPhone 6 Plus și Nexus 6.

Fani ai Androidului sau ai iOS-ului e momentul perfect să vă faceți o idee clară pentru care telefon urmează să spargeți pușculița anul acesta de BlackFriday. Chiar dacă e greu să compari două smartphone-uri cu sisteme de operare total diferite, majoritatea celor care aleg una din variante o fac datorită fie gusturilor, experienței dobândită în timp sau aplicațiilor ce apar mai rapid.

În cazul modelului Nexus 6, acesta a fost produs de această dată de Motorola, brand ce a fost de curând achiziționat de gigantul deja Lenovo.

9to5mac a ales să compare de aceasta dată: designul, specificațiile, opțiunile dar și calitatea camerelor foto.

Duelul Phableturilor – Apple iPhone 6 Plus vs Samsung Galaxy Note 4

Specificații tehnice:

Nexus 6: 
Display-ul cu care ne-a uimit pe toți Google, este de 5.96-inch AMOLED cu o rezoluție foarte bună, 2,560 x 1,440 și o densitate de 493 ppi. Procesorul cu care vine echipat Nexus 6, este quad-core, model Smapdragon 805, la o frecventă de 2.7Ghz, memoria RAM fiind de 3GB. Procesorul grafic ales de Motorola împreună cu Google este Adreno 420 iar bateria una mare, chiar foarte mare 3220 mAh.
Sistemul de operare cu care vine Nexus 6, este deja mult doritul Android 5.0 Lollipop, ce aduce multe noutăți grafice și o nouă experiență.
Avantajul major al telefoanelor Nexus, ca și în cazul modelului 6, este optimizarea foarte bună între software și hardware.

iPhone 6 Plus:
Display IPS, 5,5 inch cu o rezoluție de 1920 x 1090 și o densitate de 401 ppi. Procesorul ales de Apple este unul proprietar, A8, la o frecvență de 1.4 Ghz, ce pare la prima vedere mult mai slab însă unul foarte performant.
Procesorul grafic este quad-core PowerVR GX6450, memoria ram este de doar 1GB iar bateria de 2915 mAh.

Design

Metalul este în ambele cazuri materialul utilizat însă câstigator iese iPhone 6, acesta fiind integral din metal. Nexus 6, are doar marginea din metal în timp ce capacul bateriei fiind din plastic insă unul solid.
Chiar daca îl avantajează faptul că este din metal integral, gripul (fixarea în mâna cu care este utilizat) nu este cea mai bună în cazul telefonului celor de la Apple.

Dimensiunea:

Chiar daca Nexus 6 dispune de un display mai mare decât în cazul iPhone 6, comparând dimensiunea celor doua telefoane, putem observa ușor că acestea sunt aproape identice. Datorită faptului ca ambele telefoane smart sunt foarte mari, nu se pot utiliza prea ușor cu o singură mână, două mâini fiind aproape standard pentru utilizare.

Camera foto:

Ambele camere sunt de calitate, însă depinde foarte mult de la caz la caz cum sunt utilizate. iPhone 6 și Nexus 6 vin cu senzor de stabilizare, însă din punct de vedere al numărul mega-pixelilor la Nexus 6 este mai mare, 13 la numar lucru care nu îl pune pe iPhone 6 în mare dificultate. Cei de la 9to5mac, afirmă despre iPhone 6 că iese caștigător în momentele în care lumina era mai slabă.

Poze realizate cu iPhone 6

Poze realizate cu Nexus 6 

După aceste informații, ce telefon merită să îl achiziționezi? Care este motivul?

Poate te intereseaza si