Toate iPhone-urile, iPad-urile și Mac-urile sunt în pericol de când hackerii au dezvoltat un nou malware special conceput pentru Apple – WireLurker.

Hackerii chinezi au dezvoltat un nou malware, pe care l-au botezat WireLurker, acesta fiind unul dintre cei mai periculoși viruși creați pentru produsele Apple.

Până în prezent, malware-ul WireLurker a infectat aproximativ 400 de aplicații a unui Mac App Store din China. Aceste aplicații infestate au fost descărcate de aproape 356.000 de utilizatori de Macbook. Este foarte posibil ca WireLurker să nu fi infectat doar Mac-ul ci și iPhone-uri și iPad-urile conectate la respectivul Macbook.

Poate vă gândiți că acest WireLurker nou apărut, nu este atât de periculos,însă e bine de știut faptul că virusul intră în iPhone-ul sau iPad-ul vostru prin simpla conectare la un Macbook pe care au fost instalate anumite aplicații deja infestate.

După infestare, WireLurker are capacitatea de a fura orice fel de date din terminalele voastre de la adresa de contacte, arhiva iMessage, lista de apeluri, mesajele SMS, date din aplicații, poze, filme și orice altceva aveți voi salvat în aplicațiile disponibile pe produsele voastre Apple.

malware wirelurker

 


Poate te intereseaza si