Japonezii s-au gândit să realizeze un ecran de tabletă care se împăturește atât de mult încât ajunge la dimensiunea unui smartphone.

Invenția ruptă din filmele SF a fost realizată de experții companiei Semiconductor Energy Laboratory (SEL Co. Ltd), care a mai realizat în trecut numeroase dispozitive sau componente flexibile.

Ecranul are o diagonală de 8,7 închi și o rezoluție de 1.080 pixeli, ceea ce înseamnă o densitate de 254 pixeli per inch. El se împăturește în două puncte, reducându-și dimensiunea cu o treime.

Astfel, în viitorul apropiat, utilizatorul își va putea “împacheta” tableta fără probleme și o va putea pune în buzunar sau în geantă.

Producătorul susține că display-ul de tip OLED poate fi împăturit de cel puțin 100.000 de ori. Dacă este îndoit de două ori pe zi, atunci unui utilizator i-ar trebui 137 de ani pentru a uza noul afișaj.

Momentan, invenția nu poate fi aplicată la tablete sau smartphone-uri, având în vedere că oamenii de știință nu au reușit să realizeze alte componente, cum ar fi bateria, dintr-un material flexibil.

ecran flexibil tableta

Poate te intereseaza si