Lenovo finalizează preluarea Motorola Mobility de la Google și devine astfel al treilea producător de smartphone-uri din lume.

Lenovo și Google au anunțat finalizarea achiziționării de către Lenovo a Motorola Mobility de la Google.

Preluarea mărcii Motorola și a portofoliului său de smartphone-uri inovatoare precum Moto X, Moto G, Moto E și seria DROIDTM, precum și seriile viitoare de produse Motorola (inclusiv ceasul Moto 360), transformă Lenovo în al treilea producător de smartphone-uri din lume.

Lenovo va administra Motorola ca pe o divizie deținută integral, al cărei sediu va rămâne la Chicago. Odată cu această preluare, Lenovo primește o nouă companie de portofoliu cu aproape 3,500 de angajați în întreaga lume – aproximativ 2,800 în SUA – care proiectează, construiesc, vând și oferă suport pentru excepționalele dispozitive Motorola.

Liu Jun, vice-președinte executiv Lenovo Mobile Business Group, va fi președinte al Consiliului de Conducere al Motorola. Rick Osterloh, un veteran al Motorola, va rămâne președinte și COO al Motorola.

Motorola are deja un ritm de dezvoltare puternic pe piață, determinat de recentele produse de mare succes și de inovațiile revoluționare care au asigurat o creștere puternică. Dincolo de telefoane, ceasul Moto 360 a captat atenția consumatorilor și a consacrat Motorola ca fiind o companie care se extinde în zona nouă a dispozitivelor mobile. După cum a anunțat și anterior, Lenovo se așteaptă ca Motorola să devină profitabilă în 4-6 trimestre.

Google va păstra în proprietatea sa o mare parte din portofoliul de patente Motorola Mobility, în timp ce Motorola va primi o licență pentru acest bogat portofoliu și alte drepturi de proprietate intelectuală. Motorola va păstra peste 2000 de componente ale unor patente și un mare număr de acorduri cross-license pentru patente, precum și marca și portofoliul Motorola Mobility.

Lenovo cumpara Motorola

Poate te intereseaza si