Cu ce funcții vine în plus Android 5.0 Lollipop față de iOS 8?

Cu toate că celor de la Google le-a luat ceva timp de la lansarea lui Kitkat, până să ajungă la formă finală a noului update – Android 5.0 Lollipop, acesta dispune de o îmbunătățire a securității și noi performanțe ale bateriei la care se adaugă și un nou design.

Astăzi, cei de la Phone Arena au dezvăluit care sunt cele mai importante funcții pe care Android 5.0 Lollipop le are spre deosebire de iOS 8, sistemul de operare lansat de cei de la Apple.android vs ios

  • Guest mode pentru device sharing – dacă cei de la Apple sunt obișnuiți să facă telefoane cât se poate de personale, cei de la Google sunt de partea share-ului creând în acest sens un mod special pentru atunci când lași gadgetul pe mâna copiilor.
  • Funcția pentru conservarea bateriei – prin dezactivarea conectivității, reducerea performanțelor, limitarea vibrațiilor, noul Android 5.0 Lollipop, îți oferă 90 de minute în plus de utilizare a bateriei.
  • Smart Lock – în prezent, Android are cea mai bună securitate, device-ul poate fi conectat la smartphone, tableta sau chiar la mașină prin Bluetooth. Android are nu mai puțin de 5 mecanisme pentru blocarea telefonului. iOS are doar 3 în acest moment.
  • USB mass storage support –  au trecut 7 ani de la primul iPhone însă conectarea la un calculator cu Windows rămâne echivalentul conectării unei camere, iar pentru smartphone-urile cu Androd există varianta folosirii unui card microSD.
  • Folosirea aplicațiilor și închiderea lor – după cum bine știți, pe iOS după ce instalezi o aplicație poți să o accesezi sau să o ștergi, în timp ce pe Android fiecare aplicațue pe care o instalezi poate fi selectată ca fiind prima opțiune – browser, e-mail, editor foto și altele.
  • Instalarea aplicațiilor – care folosesc Android și nu știu să folosească Google Play, pot să își descarce aplicația dorită chiar și de pe google, chiar dacă este posibil ca unele aplicații să conțină buguri. Instalarea aplicațiilor pe iOS se face numai din Appstore.
  • Advanced photography features – în Android 5.0 Lollipop, este posibilă selectarea formatului unei fotografii ca, de exemplu, YUV sau Bayer RAW, controlarea setărilor pentru lentile, senzor și bliț pentru fiecare frame individual. De asemenea, Android are implementat 4K playback video. Deși iOS 8 oferă o camera competentă, controlul manual sau 4K video nu există.

Ne-am gândit să iți oferim și variante pentru trecerea la Android 5.0, iată câteva modele:

LG Nexus 5
HTC ONE M8
Samsung S5 si S5 Mini


Poate te intereseaza si