Voi știați că în România aproape jumătate dintre utilizatori au smartphone-ul conectat permanent la internet?

Astăzi sărbătorim 45 de ani de internet: pe 29 octombrie 1969, două calculatoare au fost conectate pentru transmiterea unui mesaj.

Circa 36% dintre adulții europeni folosesc servicii de streaming online cel puțin o dată pe săptămână și aproape jumătate dintre utilizatorii din România au smartphone-ul permanent conectat la internet, arată studiile efectuate de Samsung la nivel local și european.

Astăzi:

  • 200 de miliarde de mailuri sunt trimise zilnic
  • 1,5 GB  sunt trimiși în fiecare minut pe internet
  • este peste 1 miliard de site-uri la nivel mondial

Practic, internetul a redefinit nu doar modul în care avem acces la informație și felul în care consumăm conținut multimedia, ci și felul în care ne organizăm casele.

Studiile realizate de Samsung Electronics arată că telefoanele mobile sunt folosite tot mai puțin pentru a efectua și primi apeluri telefonice sau mesaje text, și tot mai multe pentru funcțiile lor secundare, dar la fel de importante, precum navigarea pe internet, verificarea rețelelor sociale sau accesarea contului bancar.

Indicele Techonomic arată că 36% dintre adulți se bucură de serviciile de streaming online cel puțin o dată pe săptămână, vizionând filme sau alt conținut video, iar 31% dintre ei folosesc streamingul online pentru a asculta muzică. În privința dispozitivelor folosite, 94% dintre participanții la studiu folosesc smartphone-ul, tableta sau PC-ul pentru a naviga pe internet, iar 86% dintre ei, pentru a-și verifica emailul. Printre alte activități care necesită

internet

 

 


Poate te intereseaza si