Avem două telefoane de top iPhone 6 Plus și Samsung Galaxy Note 4, ambele de peste 5.3″ deci automat avem un mic duel între phableturi*. Care este mai bun?

S-au lansat de puțin timp pe piață, ambele sunt cele mai performante din gama lor iar acum este momentul să se dueleze. Nu avem un duel între sisteme de operare, eternul razboi dintre iOS și Android nu se va vedea și citi în acest articol.

Duelul celor două phableturi este conceput pentru a vă putea informa corect, iar apoi să vă decideți care dintre cele două modele merita achiziționat.

Specificațiile:

iPhone 6: Display IPS, 5.5 inch, 1920×1080 rezoluție (401 ppi), procesor dual-core A8, la 1.4 GHz, performanțe grafice quad-core oferite de PowerVR GX6450 GPU, doar 1GB of RAM, și o baterie de 2,915 mAh battery.

Note 4: Display QHD Super AMOLED display cu rezoluție de 2,560 x 1,440 (515 ppi), procesor la 2.7GHz, modelul Snapdragon 805, procesor grafic Adreno 420, memorie ram 3GB of RAM și o baterie de 3,220 mAh.

Dacă la prima vedere comparația între cele două modele pare puțin nedreaptă datorită specificatiilor mai bune ale lui Note 4, vă invităm să citiți impresiile lăsate după utilizarea modelului iPhone 6 Plus.

Aspect și design

După mulți ani în care Samsung, nu a scăpat de porecla plastic, e momentul să facă diferența și să intre în competitie directa cu iPhone-ul care încă de la modelul 4, are martginea din metal. La rândul nostru, am testat senzația lăsata de Note 4 și da, chiar e un feeling super plăcut.

Chiar dacă ecranul lui Note 4 este mai mare, iPhone 6, cu doar 5.5 inch este totuși gigant și nu ofer[ o manevrabilitate la fel de bună ca cea a modelului produs de Samsung.

Sistem de operare

Eterna diferență între iPhone și Samsung, atunci când ne gândim la modelele smart se dă între sistemele de operare. iPhone vine cu sistemul de operare propriu, iOS, în timp ce Samsung adoptă so-ul produs de Google, pe care îl adaptează destul de mult. Fiecare sistem de operare are avantajele sale, evident și din acest punct de vedere există fani de o parte și alta a baricadelor.

Manevrabilitate

iPhone 6 Plus Vs Samsung Note 4  (2)

Comparăm două telefoane cu peste 5.3 inch display, ambele au nevoie de utilizare cu două maini? Dacă în cazul iPhone 6 Plus, nu poti să îl folosești prea ușor cu o singură mână, Note 4 cu siguranță este mult mai ușor de folosit chiar și cu o singură mână. Probabil datorită marginilor imense pe care le are iPhone 6 Plus, este cu siguranță telefonul ce pierde competiția cu Note 4. Samsung totuși s-a gandit la cei sau cele cu mâini mai mici, aceștia includ și un stylus pentru a il manevra mult mai ușor.

Camere foto/video

Ambele telefoane vin cu performanțe foarte bune în cazul camerelor. Chiar dacă rezoluțiile nu se pot compara direct, trebuie să le luăm în considerare. Note 4 este echipat cu o cameră de 16 megapixeli iar iPhone 6 Plus cu doar 8.

Evident, cei mai mulți dintre voi se vor gândi prima oară la aspectul megapixelilor, însă atunci când vizualizăm fotografiile rezultate, comparația devine și mai grea de făcut de majoritatea dintre utilizatori.

iPhone 6 Plus – 8 Megapixeli 

Samsung Galaxy Note 4 – 16 Megalixeli

Comparația celor două modele a ajuns la final. Care ți se pare cel mai avatajos? iPhone 6 sau Samsung Galaxy Note 4.

*Phablet = Smartphone cu ecran de peste 5.3″

Poate te intereseaza si