iPhone 6 Plus a fost prezentat pe 9 Septembrie 2014 de Apple. Vânzările merg foarte bine, iar acum a sosit momentul să ne spunem părerea despre el. Echipa noastră a testat, timp de 4 zile, modelul 6 Plus pus la dispoziție de magazinul QuickMobile.

Dorim să vă oferim o opinie ușor de înțeles, pentru ca orice simplu viitor utilizator să o înțeleagă și să îl/o motiveze să cumpere sau să nu cumpere telefonul. Analizați informațiile oferite, iar dacă acestea vă mulțumesc cerințele sau nu, decizia finală rămane la voi.

Preț

Prețul pentru iPhone 6 Plus începe de la 3999.90 lei pentru variantele de 16 GB, indiferent de culoare. Diferența față de modelul 6 simplu este de doar 500 de lei (prețurile pot să difere față de momentul în care a fost scris articolul).

Design

Modelul 6 Plus împrumută designul fratelui 6, diferența pe care o are acesta fiind dimensiunea. 6 Plus are o înălțime de 158,1 mm și o lățime de 6,138,1 mm. 2 centimetri diferențiază cele două modele însă, dacă la prima vedere 2 centimetri nu înseamnă mult, vă spunem noi că în realitate lucrurile nu sunt chiar așa. Acești 2 centimetri contează, și încă mult. Deja nu mai discutăm despre un simplu smartphone ci despre un phablet.

iPhone 6 Plus versus Samsung Note 4:

Specificații

1.Procesor

Probabil cea mai importantă componentă a telefonului smart modern, procesorul cu are este dotat iPhone 6 Plus este dual-core, tactat la 1.4 GHz, și este numit A8. Automat, mulți dintre voi o să compare procesorul lui 6 Plus cu cel al lui 5S. În cazul predecesorului 5S, acesta vine echipat cu un procesor A7, la 1.3 GHz, deci doar 100 de mhz le despart pe cele două modele. Da, la prima vedere, dacă stăm să comparăm cu telefoanele cu sistem de operare Android, 100 mhz sunt cu adevărat puțini.

Diferența majoră pe care o au telefoanele produse de Apple constă în optimizarea dusă spre perfecțiune a hardware-ului și a software-ului. Mai pe românește, fiecare telelefon nou este testat și optimizat ca softul, adică sistemul de operare (iOS), să consume corect resursele furnizate de procesor, fară a face risipă.

În acest mod, iPhone-urile pot să fie la fel de competitive cu competiția lor directă, telefoanele cu sistem de operare Android.

Concluzie, chiar dacă are 100 mhz în plus față de modelul 5S, noul iPhone 6 plus are performanțe mai bune decât modelele Samsung S5 sau M8 de la HTC.

2. Ram

Apple a considerat că memoria RAM de 1 GB, în cazul noilor modele 6 și 6 Plus, este suficientă. În acest caz, raportarea corectă pentru memoria RAM mică este identică cu cea a procesoarelor, exact cum vă scriam mai sus.

De menționat este faptul că 1 GB memorie RAM întâlnim și la 2 modele în urmă: iPhone 5 ca și 5S beneficiază de același 1 GB memorie ram.

3. Ecran 

Ecran mare 5,5″, poate prea mare pentru o doamnă sau domnișoară. Desigur, este opinia noastră și poate să fie contrazisă de cele ce au nevoie fie de un display mai mare, fie de, automat, o baterie mai mare, lucru care vine la pachet în cazul phablet-urilor.

Datorită marginilor sale mari ce vin în prelungirea display-ului, iPhone 6 Plus, se poate confunda cu o tabletă mai mică. Dimensiunea sa este chiar mai mare decât a noului phablet Samsung Note 4.

Ideal pentru prezentări sau chiar pentru cei care nu doresc să mai utilizeze ochelarii, noi credem că iPhone 6 Plus este un telefon cu adevărat bărbătesc.

4. Bateria 

Știm că iPhone-ul nu este chiar cel mai moderat telefon la consumul de baterie, cel puțin în cazul modelelor 5,5s,5c. Deși produsele ca iPad sau chiar Macbook Pro beneficiază de o baterie cu performanțe foarte bune, la iPhone lucrurile nu stau chiar așa. Evident, avem și un consumator în plus, respectiv rețeaua celulară + cea de date.

Odată cu bateria Litium Polimer de 2915 mAh, lucrurile sunt puțin mai bune. Cei care își doreau un telefon care să țină o zi fără să-l încarce, acum l-au descoperit.

Am utilizat modelul 6 Plus ca telefon personal timp de 4 zile, iar acesta nu ne-a lasat baltă. Am ajuns seara cu 20-15% baterie, un adevărat record dacă ne gândim că modelul 5 îl putem încărca și de 2 ori pe zi.

5. Foto & Video 

Îmbunătățiri mici la prima vedere, care însă contează mult. Să aflam întâi specificațiile camerei principale de pe spatele telefonului.

  • Foto: 8 megapixeli, rezoluție de 3264×2448, stabilizare optică a imaginii, autofocus și bliț dual flash.
  • Video: Înregistrare 1080p la 60 fps sau 240 fps la 720p, în ambele cazuri cu stabilizare optică.

Camera frontală:

  • Foto: Rezoluție 1.2 megapixeli pentru poze și apeluri Face time.
  • Video: 720p, 30 fps, detecție facială și funcție HDR.

Camera lui 6 Plus, este fantastică, culorile sunt naturale iar unghiul de fotografiere este larg. Una din cele mai bune camere foto în opinia noastră.

Poze și filmări făcute cu iPhone 6 Plus:

Galerie foto iPhone 6 Plus:

REVEDEȚI PREZENTAREA
iPhone 6 Plus

Poate te intereseaza si