Microsoft a făcut ieri public numele noului sistem de operare. Nu se numește Windows 9, a fost ales numele Windows 10 și este deja disponibil în fază beta.

Windows 10 LogoUn Windows de nota 10, sau cel puțin aici ne gândim prima oară când auzim noul nume ales pentru popularul sistem de operare. Acesta este practic un refresh produd acordat percepției despre sisteme de operare. Se pare că la fel ca și modelele Windows Millenium sau 2000, Windows 10, o să fie o variantă îmbunătățită pentru Windows 7 și 8, după multe păreri și experiențe oferite de clienți.

Pentru cei mai experimentați în ale megabiților, gigaherților și frecvențelor, iată câteva specificații pe care trebuie să le aibă sistemul de operare pe care urmează să rulați Windows 10:

Procesor de 1 Ghz sau mai rapid, 1 GB de ram pentru versiunea de 32 biți sau 2 GB pentru varianta pe 64 biți, spațiu pe hard disponibil 16 GB, placa video trebuie să fie compatibilă cu Direct X 9. Update-ul la varianta 10, se poate face de la 7 și 8 sau 8.1.

Deloc pretentios, nu?

Pentru că sunt sigur că mulți vă gândiți când o să fie noul Windows 10 lansat, se preconizează ca spre sfârșitul lui 2015.
Însă pentru cei care sunt nerăbdători, Microsoft a lansat Windows Insider Progam, prin care puteți atât timp cât aveți un cont de Microsoft să descărcați variantele beta.Windows 10 Insider Progam

Există varianta pe 32 biți, ea ocupă 3.16 GB și varianta de 64 biți, 4.10 GB.
Acest preview este disponibil până în Aprilie 2015, după această dată, producătorii vor lansa probabil la relativ scurt timp versiunea finală.

Foarte important de știut, varianta beta, ca și orice variantă care nu este finală aceasta este foarte instabilă. Microsoft recomandă celor care vor să testeze noul sistem de operare să o facă pe un calculator secundar, nu pe cel pe care își desfășoară munca de zi cu zi.

Să lăsăm imaginile să vorbească de la sine, iată ce ne spune domnul Joe Belfiore, vicepreședinte Microsoft:

Poate te intereseaza si