Droidcon Eastern Europe este cea mai mare conferinţă regională dedicată dezvoltatorilor Android, aflată la ediția a patra.

DROIDCON 2014

Droidcon Eastern Europe 2014, cea mai mare conferință regională dedicată dezvoltatorilor Android, se deschide în intervalul 10 – 11 octombrie la București și va reuni cei mai talentaţi dezvoltatori Android din regiune.

Vor fi prezentate în premieră noutăţi şi bune practici din diferite sectoare precum: Android Wear, Android TV, Realitatea Augmentată, Android Studio, Gaming, dar şi subiecte sensibile, precum securitatea aplicaţiilor mobile.

La ediţia de anul acesta sunt așteptați 400 de dezvoltatori din peste 10 ţări, cu aproximativ 60%  mai mulți faţă de anul trecut.

“Bucureştiul are potenţialul de a deveni un hub tehnologic important, datorită prezenţei a mii de developeri care programează în limbaje precum C++ sau Java şi care pot să facă trecerea deosbit de uşor la Android sau iOS. Anul acesta vom vedea în premieră noi aplicații din cele mai hot subiecte ale momentului, Android Wear și Realitatea Augmentată” a declarat Carmen Ciulacu, Managing Director al Mobile Publishing Group şi co-fondator al Droidcon Eastern Europe.

În cadrul evenimentului, vor susține prezentări de specialitate lideri renumiţi din domeniu, printre care Alexandru Petrescu, developer în cadrul Facebook, care va detalia planurile de dezvoltare viitoare ale aplicaţiei pentru Android şi Paul Ardeleanu, expert în iOS, trainer şi developer cu experienţă.

În premieră, în cadrul conferinței va fi amenajat YStartup, un spaţiu special în cadrul căruia tinerii care au o idee sau un prototip de produs, le pot prezenta pe scenă. Pe lângă feedback şi mentoring,  dacă o idee este destul de bună, poate primi chiar şi finanţare. Primele proiecte înscrise în iniţiativa YStartup au origini internaţionale, provenind din Germania şi din Londra. Organizatorii vor selecta cele mai bune 15 proiecte de start-up pentru a fi prezentate public.

Conferinţa va avea loc pe 10 – 11 octombrie la Jubilé The Ballroom, situat pe Strada Amiral Constantin Bălescu, nr. 3 în Bucureşti. Droidcon Eastern Europe 2014 este deschis tuturor celor interesaţi să participe. Biletele se pot achiziţiona până pe 10 octombrie inclusiv, de pe pagina evenimentului. Studenţii beneficiază de reduceri speciale.

 

Poate te intereseaza si