Achiziția consolidează poziția lui Lenovo de lider global în toate tehnologiile diversificat, accelerează creșterea companiei și a strategiilor de tip icloud.

Lenovo și IBM au anunţat astăzi că toate condițiile stabilite prin reglementări pentru preluarea de către Lenovo a diviziei de servere x86 de la IBM au fost îndeplinite.

Părţile anticipează semnarea documentelor finale la 1 octombrie 2014. Tranzacţia va aduce Lenovo pe locul 3 în topul celor mai mari jucători de pe piaţa globală de servere x86, în valoare de 42,3 miliarde de dolari.

Lenovo achiziţionează servere de tip blade și switch-uri de tip System x, BladeCenter și Flex System, sisteme integrate Flex bazate pe arhitectura x86, servere NeXtScale și iDataPlex cu soluţiile software aferente, reţelistică de tip blade şi operațiuni de întreţinere. IBM va păstra arhitecturile System z, sistemele Power, sistemele de stocare, serverele Flex bazate pe sisteme Power, precum şi aplicaţiile PureApplication şi PureData.


Yang Yuanqing - Lenovo“Odată cu achiziţia x86, Lenovo adăugă în portofoliul său o afacere de talie mondială care ne extinde capacitățile în materie de hardware și dispozitive şi ne poziţionează imediat pe locul 3 mondial pe piața serverelor”,
a declarat Yang Yuanqing, preşedinte şi CEO, Lenovo. “Acum, prioritățile noastre sunt de a asigura o integrare armonioasă și de a livra o tranziție lină către clienţi. Prin combinarea la nivel global a eficienţei şi excelenţei operaţionale a Lenovo cu calitatea legendară, inovaţia şi serviciile IBM, sunt convins că vom avea avantaje competitive care ne pot ajuta să stimulăm o creştere profitabilă și să transformăm Lenovo într-un lider global.”

Acordul se bazează pe o colaborare puternică, începută în anul 2005, când Lenovo a achiziționat divizia de PC-uri a IBM, inclusiv linia de PC-uri ThinkPad. Tranzacţia de preluare de către Lenovo a diviziei Motorola Mobility de la Google, aflată încă în derulare, va transforma compania în al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume şi îi va consolida poziţia în top 3 producători de dispozitive inteligente conectate – PC-uri, tablete și smartphone-uri.

 

 


Poate te intereseaza si