Cu toate că cei de la Apple fac telefoane care nu sunt accesibile chiar pentru oricine datorită prețului, se pare că iPhone 6 și iPhone 6 Plus pe cât sunt de scumpe, pe atât sunt destul de ieftin de întreținut.

Dacă nu luăm în calcul aplicațiile, muzica sau cărtile pe care le descarci din Appstore cu câțiva euro, dispozitivele pentru iPhone te vor costa foarte puțin. Mai concret, energia necesară încărcării zilnice a bateriei iPhone-ului este foarte ieftină.

Cei de la Opower, au făcut un calcul la prețurile pentru energie din SUA iar costul încărcării lui iPhone 6 este de 0,47 $ pe an (adica aproximativ 1,6 lei). iPhone 6 Plus având o baterie ceva mai mare față de iPhone 6, are un cost de întreținere ceva mai mare de 0,52 $ pe an (adică aproximativ 1,7 lei).

Un iPhone 5 care are o baterie de 1440 mAh, are un cont de întreținere pe an de ni te 0,41 $ ( aproximativ 1,4 lei)

Comparând noile modele de iPhone cu iPhone 5, observăm că iPhone 6 și iPhone 6 Plus consumă un pic mai mult decât vechiul model.

iphone cost per year

 

Multiplicând energia necesară încărcării iPhone 6 și a iPhone 6 Plus cu 10 milioane (numărul de unitati vândute în weekendul imediat după lansare), vom vedea că va fi necesar un total de energie mai mic decât cel consumat de întreg statul Nebraska, SUA, în 12 ore.

iphone5blog_640-08

Tot cei de la Opower fac comparații destul de interesante cu alte terminale precum desktop, xbox sau Smart TV. Un desktop obișnuit consumă de 41 ori mai multă energie decât iPhone 6, în timp ce noul Xbox One consumă de peste 61 de ori mai multă energie decât același telefon. Un televizor cu ecran mare consumă de 72 de ori mai multă energie decât iPhone 6.

iphone5blog_640-11

Pe lângă costurile foarte mici la energie, iPhone 6 și iPhone 6 Plus mai au un mare avantaj – încărcarea rapidă. În cazul în care sunt folosite încărcătoare cu un amperaj mai mare decât cele incluse în cutia cu care acestea vin, ele vor putea fi încărcate într-un timp cu aproximativ 25% mai scurt datorită faptului că acceptă o intensitate și putere electrică egală celei acceptate de o tabletă iPad, de exemplu.

 

Poate te intereseaza si