Intel, cunoscut în lume ca cel mai mare producător de procesoare, a intrat și pe piața dedicată tabletelor și telefoanelor, încercând să o acapareze.

Cu toate că au trecut doi ani de la prima lansarea primei soluții integrate Atom, Intel împreună cu Dell  pun la treaba cele mai noi tehnologii și lansează cea mai subțire tabletă din lume – Venue 8 7000.

Prezentată în cadrul evenimentului IDF, Dell Venue 8 7000 are o grosime de doar 6 milimetri şi este cea mai subţire tabletă anunţată până acum.

Dell Venue 8 7000 se laudă cu un ecran AMOLED cu diagonală de 8,4” şi rezoluţie de 2560 × 1440 pixeli. Carcasa este asimetrică, oferind un difuzor frontal de mari dimensiuni care aminteşte de cele văzute la telefoanele HTC din familia One.

Tableta va fi prima care va folosi tehnologia foto RealSense, Intel afirmând că aceasta va folosi o metodă de analiză a profunzimii de câmp şi va permite refocalizarea imaginilor sau aplicarea selectivă a unor filtre doar în anumite porţiuni ale instantaneului foto. Tableta va folosi platforma Android, aceasta urmând să beneficieze probabil de versiunea pe 64 de biţi a viitorului Android L.

Dell Venue 8 7000 este primul model care beneficiază de suportul activ al faimosului producător de procesoare prin Intel Reference Design for Android. Această iniţiativă va facilita dezvoltarea mai rapidă a unor modele noi de tablete, Intel urmând să ofere asistenţă în proiectarea hardware şi software a platformelor de bază.

venue 8 7000

Poate te intereseaza si