Dj Optick, este unul dintre cei mai importanți Dj din țara noastră și nu numai, care pe lângă marea lui dragoste pentru muzică și fotografie iubește tehnologia.

Întrucât îi place să fie la curent cu tot ce este nou, Dj Optick a acceptat invitația noastră și este prima persoană publică ce ne va răspunde la întrebări despre online și tehnologie.

“Iubesc site-urile de gen și asta pentru că-mi place sa fiu la curent cu ce e nou în lumea gadget-urilor. Până la urmă nu suntem decat niște copii mai mari care se joacă cu jucării un pic mai scumpe. Sunt cu ochii pe voi!”

Acesta este practic, primul interviu dintr-un lung șir de interviuri, ce va cuprinde vedete, oameni cu funcții importante în companii sau persoane pe care nu le vedem “în față” însă care au un cuvânt de spus în lumea tehnologiei și a internetului.

Sperăm să vă placă acest tip de interviu și de ce nu, să ne trimiteți și cereri pentru interviuri cu persoanele admirate și dorite să fie prezente în secțiunea noastră de interviuri.Dj Optick

  1. Ce marcă de telefon utilizezi? De ce ai ales acest model?

Pentru cムsunt un mare fan al celor de la Apple, mi-am cumpărat un iPhone 5s. Am ales iOS întrucât activitatea de Dj mi-o desfășor de pe un Macbook. Sunt produse ușor de utilizat, sincer prefer sistemele plug&play, asta pentru că nu sunt genul de hacker care are nevoie de flexibilitatea unui sistem de operare gen Windows sau Android. Și pentru că hobby-ul secundar este fotografia, pot spune că iubesc camera de pe acest telefon.

  1. Tehnologia, gadgeturile și online-ul ne manancă aproape toată ziua, care este primul lucru care îl faci dimineața?

Înainte de orice, beau un pahar cu apă rece urmat apoi de verificarea Instagramului și prepararea cafelei, de fiecare dată în această ordine.

  1. Te-ai andit cum ar fi o zi fară curent? Deci, automat fară nimic ce utilizează energie electrică?

Aș fi distrus, nu pentru că nu as avea net, ci n-aș putea să-mi macin cafeaua… Hmm cred că am nevoie de un macinator manual, de rezervă.

  1. Care este primul lucru care îți vine în gănd atunci când spui online?

Facebook, Twitter, socializare, comunicare, informații.

  1. Atunci când ești la drum, cum iți “omori” timpul? Care este gadgetul care te “ajută”?

De cele mai multe ori, drumurile lungi, le parcurg singur prin țară, așa că în afară de navigația mașinii, gadget-ul care chiar și-a făcut toți banii și pe care-l găsesc foarte util, atât de util încât i-aș obliga prin lege pe toți șoferii să-l folosească, este o stație radio CB President, cu care poți comunica cu șoferii care folosesc un asemenea dispozitiv. Ești mereu la curent cu ce se întâmplă în trafic, începând cu poziția radarelor și terminând cu cel mai recent banc spus de un șofer haios.

  1. Cel mai mare “dușman” al tău, în afară de bateria telefonului, atunci când vorbim despre tehnologie este:

Până de curând, factura telefonului, mai ales în perioada vacanțelor când nu aveam acces la prea multe routere wireless și eram nevoit să-mi trimit mixurile de la radio prin telefon.

  1. De curând, s-au lansat noile modele de iPhone, 6 si 6 Plus. Ce părere ai despre ele? Ți-ai achiziționa unul?

Îmi aduc aminte de perioda în care Nokia încerca să facă telefoane din ce în ce mai mici. Au reușit să facă unele atât de mici încât nici măcar nu mai putea tasta. Acum se pare că “bigger is better”, nu și pentru mine însă. Așa cum am sărit peste iPhone 4 și 5, probabil voi sări și peste acest model care mi se pare puțin cam incomod. Aștept să mă joc un pic cu el după care mă voi decide.

Dj Optick Phone

  1. De ce alte gadgeturi ești pasionat pentru că știm că esti un dj în pas cu tehnologia.

În octombrie anul acesta împlinesc 6 ani de când mixez de pe laptop cu Traktor, o aplicație dedicată DJ-ilor. Am încercat de câteva ori să revin la metoda tradițională de mixing, însă nimic nu egalează flow-ul pe care-l poți avea atunci când mixezi cu 4 deck-uri. Pe lângă laptop, în set-up am o placă de sunet Native Instruments Audio 10 mk2, un controller NI X1, prima versiune și ffffoarte multe cabluri. Aștept momentul în care nu vom mai fi nevoiți să ne folosim de atâtea cabluri.

  1. Care a fost prima experiență cu calculatorul sau internetul? În ce an s-a întâmplat?

S-a întâmplat în timpul liceului în Miercurea Ciuc, când printr-o întâmplare, am ajuns în biroul fundației Soros care cred că erau singurii care aveau acces la internet în acea perioadă. Și dacă nu mă înșel ne foloseam de un sistem numit Telnet, un fel de messenger primitiv, sistem prin care vorbeam cu studenți de vârstă noastră din USA.

10. Ce părere ai despre Mobile247.Ro?

Iubesc site-urile de gen și asta pentru că-mi place să fiu la curent cu ce e nou în lumea gadget-urilor. Până la urmă nu suntem decât niște copii mai mari care se joacă cu jucării un pic mai scumpe. Sunt cu ochii pe voi!

Pe Dj Optick îl gasiti în cluburi, la radio dar și în rețelele sociale:

Poate te intereseaza si