iOS 8 este un sistem de operare ce se bucură de o popularitate destul de mare zilele aceastea. Însă ce facem atunci când nu avem spațiul necesar update-ului?

Rata de adopție a noului iOS 8, este cu siguranță mai mică față de revoluționarul iOS 7, însă cu ajutorul iPhone 6 și 6 Plus cu siguranță dispozitivele cu acest nou sistem de operare o să crească și o să devină mult mai popular.

Problema update-ului direct din telefon sau OTA cum este ea denumită:

Suntem siguri că există o mare problemă pe care o întâmpină sau au întâmpinat-o cei care au dorit să facă update la iOS 8. Spațiul de 4.6 Gb liberi pentru ca sistemul de operare să se instaleze, a dat ceva bătăi de cap utilizatorilor.
Mai mult ca sigur, majoritatea utilizează variantele de 16 Gb, care au deja poze și aplicații ce aproape fac ca spațiul necesar download-ului, ca se nu vorbim de instalarea lui iOS 8 să fie destul de imposibilă.
Vorbim despre cel puțin 900 mb download-ul sistemului de operare și 4.6 Gb liberi în memoria de stocare. Destul de mult nu? Cu siguranță această este o semi-alarmă pe care Apple o dă clienților săi, aceea de a cumpără și variante mai mari de 16 Gb.

În cazul în care doriți să eliberați spațiul necesar update-ului, primul pas este să faceți loc prin a șterge aplicațiile pe care nu le mai utilizați iar pasul 2 este să vă conectați iphone-ul sau iPad-ul la computer pentru a salvă pozele ce de obicei depășesc câțiva giga buni.

Rezolvarea simplă și rapidă instalarea cu iTunes:

În cazul în care vă aflați fix în situația prezentată mai sus, vă recomandăm să utilizați aplicația celor de la Apple, iTunes, aplicație cu care puteți să vă faceți update la iOS 8 indiferent că discutăm despre iphone sau iPad.
Practic această downloadează în memoria calculatorului (deci atenție să aveți și pe acesta spațiul necesar) sistemul de operare și apoi face back-up sistemului actual instalat pe telefon. Avantaje sunt destul de multe, în primul rând scăpați de timpul de download mai mare decât cel de pe telefon, nu mai este nevoie să aveți spațiu destul de mult pe telefon.
Desigur la orice soluție există și ceva dezavantaje, în cazul în care în timpul update-ului făcut cu iTunes curentul cade sau se întâmplă ceva cu telefonul, veți avea parte de o experiență neplăcută. Vă recomand să utilizați un laptop cu baterie încărcată sau un computer cu UPS, astfel orice problemă de curent este rezolvată.

Pașii pe care trebuie să îi parcurgeți în cazul update-ului cu iTunes:

Telefoane ce permit update la iOS 8: 4S, 5, 5S, 5C,

  1. Începem cu un Back up al iPhone sau iPad cu iTunes.
  2. Instalați sau updațati iTunes la ultima versiune.  Pasi => About  => Check for Updates sau accesati si download-ati direct de pe iTunes.com.
  3. Porniți iTunes pe Computer sau Mac
  4. Conecțati iPhone, iPad, sau iPod touch prin intermediul cablului de date.
  5. Click pe iPhone, iPad, or iPod din partea de sus a aplicației
  6. Click pe Check for Update disponibil in  tabul Summary.
  7. iTunes o sa specifice faptul că există o versiune de soft mai noua, pasul următor Download and Install în fereastra ce vă apare și apoi acceptați termenii și conditiile. iTunes Check for update iOS 8

Sperăm că aceste informații v-au ajutat și acum vă bucurați sau urmează de iOS 8.

Poate te intereseaza si