Samsung Galaxy Note 4  a fost declarat telefonul cu cel mai bun ecran.

Prezentat de curând la IFA Berlin 2014, Samsung Galaxy Note 4, în comparație cu celelalte smartphone-uri de pe piață, pare să aibă cel mai bun display, având o calitate superioară a imaginii şi consum de energie mult redus.

În urma testelor făcute de către cei care folosesc intensiv telefonul, Samsung Galaxy Note 4 a ieșit învingător. Acesta a primit cel mai bun ecran AMOLED din oferta actuală a celor de la Samsung,  un model cu diagonală 5.7″ şi densitate de afişare 518ppi, totalizând 2560×1440 pixeli.

Ecranul lui Samsung Galaxy Note 4 respectă toate cerințele formatului sRGB/Rec.709,  redând cele mai fidele nuanţe de culoare dintre toate modelele smartphone şi tablete trecute până acum prin rutinele DisplayMate.

samsung_galaxy_note_4-14_0

Privit din unghi înclinat, ecranul prezintă doar o reducere nesemnificativă a luminozităţii (19%) şi alterare minoră a balansului de alb. Decalibrarea culorilor primare atinge valoarea maximă la unghi de 30°, însă per total rezultatul este peste medie. Ecranul impresionează şi cu tratamentul anti-glare, reflectând numai 4.8% din lumina ambiantă, ajungând foarte de recordul absolut măsurat la 4.4%.

La capitolul consum de energie, Samsung Galaxy Note 4 stă foarte bine. În urma testelor a reieșit că este cu 14% mai eficient față de fratele său mai mic Samsung Galaxy Note 3. Comparându-l cu modele HTC One M8 și Sony Experia Z2 s-a dovedit a fi mai eficient cu 40%.

Poate te intereseaza si