Nu a trecut decât o săptămâna de la lansarea noilor iPhone 6, iPhone 6 Plus și Apple Watch că apar primele zvonuri despre iMac-ul pe care Apple urmează să îl lanseze cât mai curând.
Din câte se zvonește, noul iMac are va veni cu o rezoluţie nativă 5K.

În prezent, iMac-urile au un DisplayPort 1.2 care nu poate să transmită un volum atât de mare de informații, mulţi crezând că este imposibil pentru Apple să facă saltul la panouri 5K pentru viitoarele sale iMac-uri şi Display-uri Thunderbolt.
imac
Video Electronics Standards Association (VESA) a anunţat într-o postarea recentă definitivarea noului standard DisplayPort 1.3, rivalul cunoscutului standard HDMI urmând să permită utilizarea ecranelor cu rezoluţii 5K sau 8K şi să ofere o lăţime de bandă mai mare care va îmbunătăţi şi prestaţia monitoarelor UHD, compatibilitate HDCP 2.2 şi suport multi-monitor îmbunătăţit.
DisplayPort 1.3 oferă acum o lăţime de bandă de 32,4 Gbps, un salt de 25 de procente de la cei 25,92 Gbps oferiţi de versiunea precedentă 1.2a a acestui standard. Acest salt al lăţimii de bandă, care a fost obţinut prin mărirea capacităţii celor patru canale logice interne, permite conectarea unui ecran cu rezoluţie 5K (5120 x 2880 pixeli) în modul RGB sau a unui ecran 8K (7680 × 4320 pixeli) în modul întreţesut 4:2:0 cu ajutorul unui singur cablu.
Noul DisplayPort 1.3 va păstra în continuare compatibilitatea VGA, DVI şi HDMI, dar adaugă suport pentru HDMI 2.0, pentru setul de comenzi CEC din HDMI 2.0 şi pentru criptarea HDCP 2.2.
displayportresolutions

SURSĂMac Rumors

Poate te intereseaza si