În cel mai scurt timp, Microsoft va renunța brandurile Nokia și Windows Phone, lansându-se sub un alt brand.microsoftnokia

 

Toate dispozitivele produse de divizia Microsoft Mobile (fosta Nokia devices) vor purta de acum numele Microsoft. Noua schemă de numire a produselor va fi aplicată începând cu perioada sărbătorilor de iarnă, excepţie făcând doar produsele din gama Nokia Lumia, care vor continua să fie promovate sub brandul companiei recent achiziţionate de Microsoft.
Între timp, vizitatorii portalului Nokia.com sunt redirecţionaţi către pagini Microsoft, iar numele “Nokia” nu mai este asociat aproape deloc cu produsele nou lansate.

Cum denumirile brandurile Windows Phone și Nokia vor fi scoase de sub aripa protectoare a lui Microsoft, următoarea versiune de Windows va fi promovată sub un singur nume, drept un sistem de operare universal care uneşte toate categoriile de dispozitive (smartphone, tablete, console de jocuri, PC-uri).
Rămâne de văzut cum vor contribui aceste schimbări la reducere confuziei, însă cu siguranţă măsura are beneficii directe pentru Microsoft, permiţând ascunderea diferenţelor între produse sub numele unui brand universal acceptat.
Cu această decizie în viitor compania va putea evita situaţii neplăcute cum a fost cazul tabletelor cu Windows RT, respinse de cumpărători din pricina dezavantajelor prezentate de acest OS în faţa platformei Windows pentru procesoare cu arhitectură x86.

Poate te intereseaza si