La sfârșitul lunii septembrie, mai exact pe 30 septembrie, Microsoft va lansa versiunea beta tehnică a mult asteptatului Windows 9.

Varianta oficială va fi gata de lansare în primele luni ale anului viitor.

Recent, pe internet au apărut capturi cu noul ecran a lui Windows 9, care seamănă în continuare cu Windows 8 dar parcă ne întoarcem tot mai mult către Windows 7. Din preview-ul tehnic observăm o interfață ceva mai îmbunătățită, iar butonul de Start se întoarce în forță.
windows-9-asa-va-arata-sistemul-de-operare-pe-care-il-pregateste-microsoft_size1
Potrivit celor de la Pocket Lint, noul sistem de operare va fi simplificat, reunind trei sisteme de operare într-unul singur pentru a putea fi instalat pe calculator, Windows phone și Xbox. Satya Nadella, CEO al companiei americane Microsoft, a promis că noul Windows 9 va putea funcționa pe toate dispozitivele. Acum rămâne să vedem ce au reușit să facă.
Se lucrează la un Windows mai “curăț” pentru calculatoarele clasice fără prea multe interacțiuni care să necesite existența unui ecran tactil.
Se revine la butonul și meniul de start, Windows 9 Threshold, variantă intermediară, dorind să aducă utilizatorii mai aproape de Windows 7.
windows-9-threshold
Atunci când îl vom instală vom sesiză schimbări atât la nivel vizual cât și la nivelul interacțiunilor, în rest, el rămâne același windows că și până acum.
Aplicațiile vor “comunică” în continuare între ele, însă pentru cei obișnuiți cu interfață veche, acum se vor descurcă de minune.


Poate te intereseaza si