Datorita competitiei stranse pe care o duc cei de la Apple cu smartphone-urile Android, acestia au lansat marti seara, la Cupertino, in California, doua variante de iPhone – iPhone 6 si iPhone 6 plus.

La prima vedere, in afara de dimensiuni display-ului, ati zice ca nu exista alte diferinte, insa credeti-ne ca sunt.

Display
Noul iPhone 6 este mai mare si mai subtire, avand un ecran de 4,7 inch, in timp ce iPhone 6 Plus vine cu unul de dimensiuni inca si mai crescute, de 5,5 inch. Rivalul Android, Samsung Galaxy S5 are un ecran de 5,1 inch, în timp ce Samsung Galaxy Note 4 vine cu un display cu diagonala de 5,7 inch.
iPhone 6 are muchiile rotunjite, exact aaa cum aratau fotografiile aparute inaintea evenimentului.El are 6,9mm grosime, iar partea din spate este din aluminiu.
Ecranul nu este din safir, aaa cum se discuta, ci este dintr-o sticla foarte rezistenta, intarita cu ioni – “ion-strengthened glass”, curbata si ea la margini.
dimensiune display iphone 6 si  6 plus

Grosime
Spre deosebire de iPhone 5s care are o grosime de 7,6 mm, iPhone 6 este un pic mai subtire are 6,8 mm iar fratele sau mai mare, iPhone 6 Plus 7,1 mm.
grosime iphone 6 si 6 plus

Camera
Ambele modele au camera foto de 8 megapixeli, insa iPhone 6 are o stabilitate “digitala” a imaginii, in timp ce 6 Plus dispune de stabilizare optica.
iOS 8 alaturi de noua camera dau rezultatul unor poze mult mai bune

Bateria
Am ajuns la capitolul cel mai important a lui iPhone, si anume bateria. Pana acum, am putea spune ca Apple sta destul de prost cand vine vorba de autonomia bateriei. Ei au promis ca se vor vedea schimbari in privinta bateriei. iPhone 6 Plus are o capacitate mai mare a bateriei, ceea ce ne-ar permite aproximativ 14 ore de conversatii in 3G.

Pretul
Momentan, cele două modele de iPhone nu sunt disponibile la liber. Prețul lui iPhone 6 va începe de la 200 de euro și va ajunge până la 400 de euro, în funcție de echipare (16GB, 64GB, 128GB), la un abonament de 2 ani. Varianta de iPhone 6 Plus, va fi un pic mai scumpă, între 300 și 500 de dolari, în funcție de echipare.


iphone 6 vs iphone 6 plus


Poate te intereseaza si