Gingații lumii bancare, Visa, Mastercard și American Express, coordonați de către cea mai puternică companie americană, Apple, lansează ieri cel mai puternic și mai simplu serviciu de plăți mobile – Apple Pay.
Apple Pay foloseşte tehnologia NFC pentru efectuarea plăţilor efective şi senzorul de amprentă Touch ID pentru confirmarea lor. Apple Pay va putea fi folosit doar de pe iPhone 6, iPhone 6 și Apple Watch, deoarece doar ele dispun momentan de Near Field Communication.
Probabil că vă veți întreba cum funcționează acest serviciu iar noi vă vom spune că voi practic veți face un sincron între cartea voastră de credit și iTunes. Mai departe, acestea sunt transferate automat în aplicaţia Passbook şi sunt salvate într-un format criptat în spatele unui cip securizat Secure Element.
Apple Pay disponibl doar pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus
De fiecare dată când veţi introduce un card nou în iPhone, vă va fi generat un cod PIN unic pe care îl veţi folosi pentru realizarea plăţilor împreună cu un al doilea cod generat aleatoriu la fiecare achiziţie.
Poate că vă gândiți ce se vor întâmpla cu cardurile voastre dacă vreodată vă va fi furat telefonul. Banii de pe carduri vor rămâne în siguranță atata timp cât aveți activat Find My iPhone. Printr-un singur click, veți putea dezactiva efectuarea de plăți de pe telefonul vostru.
Pentru că cei de la Apple sunt foarte discreți, în momentul în care efectuaţi o plată, nici măcar numele vostru nu va fi transmis casierului.
Apple Pay nu va funcţiona în România, cel puţin nu în prima etapă de propagare. Iniţial va fi lansat în Statele Unite şi va fi utilizabil în peste 220.000 de magazine, restaurante sau supermarket-uri. De asemenea, doar băncile din SUA vor fi disponibile.

Poate te intereseaza si