Pe lângă cele două modele de iPhone, iPhone 6 si iPhone 6 Plus, Apple lansează surpriza serii – mult așteptatul smartwatch cunoscut până la lansare sub numele de iWatch, care de fapt este un Apple Watch.
La prima vedere, pare un ceas clasic, sport ca și celelalte modele de ceasuri lansate de către rivali.
Vine cu un un design pătrățos, similar Asus ZenWatch sau chiar cu Sony Smartwatch. Are un ecran cu multitouch, poate fi controlat prin Siri, are accelerometru și Apple Maps. Apple Watch folosește iOS și are o rotiță pentru a ajusta interfața sistemului de operare în funcție de nevoi.
Apple Watch are un procesor S1 și ceasul inteligent funcționează cu telefoanele lansate de Apple de la iPhone 5 încoace.
Cu ajutorul lu Apple Maps putem să navigăm prin ea datorită swipe-ului și putem să facem zoom cu rotița din dreapta.
Ceasul Watch are și un alt buton fizic, pe lângă rotiță. Butonul fizic te aduce înapoi la ecranul principal, ca pe un iPhone – Digital Crown.
Noul Apple Watch funcționează cu noul sistem Apple Pay ce permite efectuarea de plăti prin NFC, este disponibil într-o multitudine de versiuni cu numeroase posibilități de personalizare, inclusiv o versiune cu aur de 18 karate.
Bratari diferite pentru Apple Watch
Atunci când ridicăm încheietura mâinii pornește și Apple Watch.Ecranul este din cristal de safir, ceea ce ar trebui să îl facă mai rezistent, aproape de diamant. Ca si la iPhone, pe Apple Watch avem iconitele de mail, telefon, iTunes, aplicatia de vreme, fitness, camera foto si Apple Maps.
apple watch apps
Încărcătorul pentru Apple Watch seamănă cu un stetoscop și se lipsește de partea din spate a ceasului. Este sistemul MagSafe popular pe Macbook. În plus, are senzori de mișcare, GPS, și un senzor care monitorizează pulsul cardiac. Apple Watch va fi disponibil și în ediție Sport și în ediția de lux cu brățară din aur. Vor fi disponibile două versiuni, cu ecran mai mare și ecran mai mic.
În concluzie, Apple Watch este o prelungire utilă pentru iPhone și este bine făcut, robust și bine finisat.
Va fi disponibil de cumpărat abia la începutul lui 2015 și va costa 350 de dolari.