Compania americană a momentului, Apple, a lansat ieri seară, în Cupertino, California mult așteptatele produse – iphone 6, iphone 6 Plus și Apple Watch.
Datorită competiției strânse pe care o duc cei de la Apple cu smartphone-urile Android, aceștia au lansat două telefoane revoluționare.
Momentan, cele două modele de iPhone nu sunt disponibile la liber. Prețul lui iPhone 6 va începe de la 200 de euro și va ajunge până la 400 de euro, în funcție de echipare (16GB, 64GB, 128GB), la un abonament de 2 ani. Varianta de iPhone 6 Plus, va fi un pic mai scumpă, între 300 și 500 de dolari, în funcție de echipare.
iphone 6 si iphon5 6 plus
Noul iPhone 6 este mai mare și mai subțire, având un ecran de 4,7 inch, în timp ce iPhone 6 Plus vine cu unul de dimensiuni încă și mai crescute, de 5,5 inch. Rivalul Android, Samsung Galaxy S5 are un ecran de 5,1 inch, în timp ce Samsung Galaxy Note 4 vine cu un display cu diagonală de 5,7 inch.
iPhone 6 are muchiile rotunjite, exact așa cum arătau fotografiile apărute înaintea evenimentului.El are 6,9mm grosime, iar partea din spate este din aluminiu.
Ecranul nu este din safir, așa cum se discuta, ci este dintr-o sticlă foarte rezistentă, întărită cu ioni – “ion-strengthened glass”, curbată și ea la margini.
Noile modele au primit o cameră tot de 8 MP, însă echipa Apple susține că ar exista ceva îmbunătățiri la ea. Are diafragma f/2.2 și autofocalizare cu detecție de fază. În plus, puteți face panorame de până la 43MP. Cameră secundară este de numai 1, 2 MP.
iphone 6 si noua sa camera iSight
Așa cum se zvonea, iphone 6 vine cu cipul Apple A8, cu un procesor de 64 de biți, ceea ce înseamnă că este cu 25% mai rapid decât fratele mai mic, iphone 5s.
Despre autonomia bateriei nu avem lucruri grozave de anunțat.Comparată cu bateria lui iphone 5S, acum ar trebui să reziste 14 ore la conversații în 3G.
O dată introdusă tehnologia NFC, ia naștere și Apple Pay, pentru plăți wireless.


Noul iphone 6 are și “co-procesor de mișcare”, care este cuplat cu barometru. Cele două pot să își dea seamă între o alergare și un mers pe bicicletă și număra pașii pe care îi faci.
Precomenzile se fac pe 12 septembrie, iar telefoanele se vor livra de pe data de 19 septembrie în țări precum: SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Australia, Hong Kong, Singapore, Japonia.
Până la sfârșitul anului, noul iphone 6 va ajunge în peste 100 de țări din întreagă lume.

Poate te intereseaza si