AVENTURA CONTINUĂ

Triumph Romania, reprezentanța oficială a Triumph Motorcycles, anunță dezvăluirea noilor modele Tiger 900 pentru anul 2024 în România și îi invită pe toți pasionații de aventură să participe la evenimentul dedicat lansării, care va avea loc la showroom-ul din Șoseaua Pipera nr. 48, București, în data de 28 februarie 2024, la ora 17.30.

Cu o istorie bogată și cea mai îndelungată tradiție în lumea motocicletelor adventure, Triumph Tiger este sinonim cu aventura încă de la primele participări în competițiile off-road în anii ’30 și până la victoriile în competițiile internaționale din perioada modernă. Purtând cu mândrie acest nume legendar, linia Tiger 900 pentru 2024 include trei modele destinate să rescrie specificațiile clasei în materie de performanță, confort, siguranță și atitudine adventure:

Tiger 900 GTmotocicleta adventure versatilă, capabilă și agilă

Tiger 900 GT Pro — motocicleta adventure supremă pentru trasee pe șosea în clasa medie

Tiger 900 Rally Pro — capabilitate extremă în off-road și comportament superb pe șosea, o motocicletă pregatită să abordeze energic orice aventură

Prin modelele anului 2024, Triumph ridică încă o dată ștacheta și fixează noile repere ale categoriei adventure de clasă medie, cu o combinație ideală de performanță, versatilitate și manevrabilitate. Perfecte pentru a explora orice drum, de la șosele până la trasee accidentate, modelele liniei Tiger 900 beneficiază acum de mai multă putere, cuplu, manevrabilitate în siguranță și confort îmbunătățit.

PERFORMANȚĂ ȘI CARACTER

Emblematica motorizare Triumph în trei cilindri a fost actualizată semnificativ pentru linia Tiger 900, cu rezultatul unui spor de putere de 13% față de generația precedentă, pentru o valoare ce atinge acum 108 CP. Configurația specifică T-Plane a motorului, flexibilă și plină de caracter, aduce un cuplu amplu dar controlabil disponibil încă de la turații joase, o evoluție fluidă în plaja medie și performanțe amețitoare în zona de vârf, pentru un comportament intuitiv dar și entuziasmant atât pe șosea cât și în afara ei. Caracteristicile motorului împreună cu nenumărate îmbunătățiri ale sistemului ride-by-wire au contribuit la crearea unor motociclete perfecte pentru abordarea rapidă a curbelor strânse sau pantelor abrupte, dar și pentru touring fără efort la viteze ridicate.

CONFORT ȘI MANEVRABILITATE

Poziția neutră și intuitivă de pilotare împreună cu șeile revizuite și îmbunătățite garantează confortul excelent pe distanțe lungi, iar suspensiile de top cu cursă lungă asigură o manevrabilitate plină de încredere pe toate suprafețele. Combinația ideală între șasiurile special create și motorizarea unică Triumph poartă amprenta de excepțională competență tehnică și atenție la detalii a inginerilor Triumph, cu rezultatul unui echilibru perfect la viteze mici, stabilității la viteză mare și unei excelente ținute de drum în orice condiții.

ERGONOMIE ȘI SIGURANȚĂ

Noua generație de Tiger 900 redefinește reperele clasei și în materie de tehnologie și echipare fără egal disponibile în mod standard. Instrumentele de bord revizuite și optimizate, cu un ecran TFT full-color clar și ergonomic, aduc pilotului toate informațiile necesare atunci când este nevoie de ele. Unitatea electronică IMU (Inertial Measurement Unit) monitorizează în permanență unghiul de înclinare, presiunea în frâne și viteza roților pentru a produce tracțiunea și performanța optime atât la decelerare cât și la accelerare. Aceste setări pot fi modificate prin cele patru moduri de pilotare (Road, Rain, Sport și Off-Road) disponibile pe toate modelele. Modelele Pro primesc în plus un mod Rider Programmable care permite setări personalizate de finețe, iar modelul Rally Pro beneficiază suplimentar de un mod Off-Road Pro destinat pilotării extreme în off-road.

Conectivitatea cu telefonul permite controlul muzicii, apelurilor și navigației turn-by-turn pe ecranul TFT din bord prin intermediul aplicației gratuite My Triumph Connectivity, și este inclusă în mod standard pe toate modelele, ca și priza USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Siguranța și controlul pilotării sunt de asemenea aduse la niveluri fără egal, cu sistemul ABS optimizat pentru curbe și sistemul optimizat de control al tracțiunii, împreună cu cele mai bune etriere din clasă, Brembo Stylema, pentru o putere imensă de frânare. Parbrizul reglabil, manșoanele încălzite și protecțiile de mâini împreună cu sistemul de iluminare integral-LED și cu sistemul de avertizare a celorlalți participanți la trafic prin activarea luminilor la decelerarea bruscă, disponibile în mod standard, contribuie în mod esențial la confortul pilotării în siguranță.

Modelele Pro beneficiază de asemenea de sistemul de asistență Triumph Shift Assist pentru schimbarea treptelor în sus și în jos fără ambreiaj, ca și de șei încălzite pentru pilot și pasager, plus un sistem TPMS de monitorizare a presiunii în anvelope.

ATITUDINE FĂRĂ COMPROMISURI

Aspectul exterior a fost redefinit pentru o estetică modernă și fără compromisuri, cu linii pe măsura ținutei agresive adventure, de la “pliscul” de sub far caracteristic motocicletelor adventure până la bord și semicarene, cu scheme de design și culori noi, contemporane și dinamice. Atitudinea adventure este susținută și de sunetul unic al evacuării, cu mârâitul profund al motorului T-plane la turații joase care se transformă într-un răget de tigru în plaja superioară.

PERSONALIZARE ȘI STIL

Cu peste 50 de accesorii disponibile pentru aceste modele, toate concepute și proiectate împreună cu motocicletele pentru o potrivire perfectă, personalizarea și exprimarea stilului posesorilor nu au fost niciodată mai ușoare. Opțiunile acoperă întreaga gamă, de la sisteme de bagaje și protecții până la componente pentru amplificarea performanței care includ evacuarea Akrapovič. Accesoriile se pot comanda separat sau prin pachetele Performance, Protection, Trekker sau Expedition.

VĂ AȘTEPTĂM!

Fie că sunt exploratori experimentați cu numeroase expediții la activ sau la începutul călătoriei în lumea moto, pasionații celor două roți sunt așteptați la evenimentul de lansare pentru a fi primii care descoperă designul spectaculos și robust al noilor motociclete și pentru a afla mai multe despre caracteristicile și tehnologiile avansate care le conferă performanțele excepționale. Participarea la eveniment este gratuită.

LA DRUM

Tiger 900 va porni de la prețul de 13.990 euro. Clienții pot afla mai multe informații pe https://triumphromania.ro/motociclete/ sau pot plasa o comandă la distribuitorul local Triumph, motocicletele urmând să ajungă la distribuitori începând cu luna februarie 2024.


Poate te intereseaza si