Pe măsură ce luna februarie (2024) se apropie și temperaturile exterioare nu sunt tocmai prietenoase, îți sugerez să te încălzești în sala de cinema vizionând filmul cu spioni, Argylle.

Argylle este acel tip de film pentru care te duci inițial datorită distribuției plină de vedete de la Hollywood : Dua Lipa, Samuel L. Jackson, Sam Rockwell, John Cena și, bineînțeles, Henry Cavill. Așteptările sunt mari, având în vedere numele mari din distribuție.

Cu o durată de 138 de minute, filmul nu este scurt, dar regizorul britanic Matthew Vaughn a reușit să creeze o poveste captivantă. După primele 15-20 de minute, îți dai seama că Henry Cavill și John Cena nu apar pe tot parcursul filmului, ceea ce te poate face să te întrebi dacă filmul este bun sau nu. Modul în care regizorul a ales să distribuie rolurile poate părea ciudat la început, dar a atins scopul dorit: a stârnit curiozitatea și dorința de a vedea filmul.

Trailerul pentru Argylle este excelent realizat! Acesta scoate în evidență acțiunea filmului cu Dua Lipa, Samuel L. Jackson, Sam Rockwell, John Cena și, desigur, Henry Cavill (în roluri destul de scurte, dar bune) alături de o actriță pe care eu o descopăr prin acest film, Bryce Dallas Howard. Ea mi s-a părut că seamănă mult cu Adele în film, poate chiar Adele ar fi fost perfectă în rol…

Dacă vorbim de actori, nu trebuie să o uităm nici pe Catherine O’Hara, cunoscută drept “mama lui Kevin” din Home Alone, care joacă un rol excelent. Filmul este un amestec de acțiune, thriller și comedie, combinație care funcționează foarte bine și te face să râzi mult.

Povestea începe cu Elly Conway, o scriitoare de succes care scrie romane despre spioni.
La prima vedere, singurele plăceri ale lui Elly sunt scrisul și pisica ei de companie. Pisica, care joacă un rol în film, este deținută în viața reală de modelul german Claudia Schiffer! Este fascinant cum Elly își imaginează fiecare acțiune a spionilor, până când acțiunile descrise în romanele ei încep să semene tot mai mult cu acțiunile secrete ale unei organizații de spioni care există cu adevărat!

Un alt personaj important din film este Aidan (Sam Rockwell), pe care Elly îl “întâlnește” în timpul unei călătorii cu trenul (ea se teme de zborul cu avionul) către femeia care se presupune că este mama ei biologică. După lupte tipice între spioni, în tren, Aidan și Elly trec prin tot felul de peripeții, pentru a afla că aproape nimic din viața ei actuală nu era real, iar părinții ei erau de fapt parte a unei organizații de spioni. Tot ceea ce credea că scrie din imaginație era de fapt real, astfel încât risca să divulge societății prea multe detalii care ar fi putut afecta organizația de spioni.

Filmul îl prezintă și pe Samuel L. Jackson (în rolul lui Alfred Solomon), un fost subdirector CIA, alături de care Aidan și Elly Conway încearcă să oprească activitatea organizației de spioni numită The Division.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, Elly Conway află că a fost într-o misiune din care a rezultat o comă, iar toată viața ei de după comă a fost “desenată” de conducătorul organizației de spioni The Division.

Cu abilități de luptă incredibile, Elly, alături de Aidan, încep “războiul” împotriva organizației, cu un rezultat evident, ca în orice film în care binele învinge răul, iar lumea este salvată de spioni și evenimente neplăcute.

Matthew Vaughn reușește să creeze un film cu spioni foarte bun, la fel ca și Kingsman, un alt film cu actori și o poveste/acțiune foarte bună. Este foarte posibil ca Argylle și Kingsman să aibă acțiuni care se unesc pe parcursul timpului.

Interesant de menționat că Apple Studios, o subsidiară a gigantului Apple, este unul dintre producătorii filmului. Acest lucru sugerează că, după perioada de difuzare în cinematografe, filmul Argylle ar putea fi disponibil și pe platforma de streaming Apple TV+ (indisponibilă din păcate în România fără un VPN).

Dacă ești fan al filmelor pline de acțiune, al pisicilor și al actorilor celebri pentru rolurile lor în filme cu spioni sau supereroi, atunci cu siguranță nu trebuie să ratezi Argylle. Filmul va fi disponibil în cinematografe începând cu data de 02.02.2024, fiind distribuit în România de Ro Image 2000. Având în vedere toate aceste elemente, există toate șansele ca Argylle să fie unul dintre cele mai bune filme ale anului 2024!

În concluzie, Argylle promite să fie un film captivant, cu o poveste intrigantă și o distribuție deosebită.

Cu siguranță va fi o experiență cinematografică de neuitat! Nu ratați ocazia de a-l vedea pe marele ecran sau, ulterior, pe Apple TV+.

Trailer – Argylle

Poate te intereseaza si