Dacă ați văzut WWDC 2014 și ați urmărit forumul în ultimele câteva zile, știți bine că iOS 8 vine cu o mulțime de îmbunătățiri.

Din păcate, în cadrul WWDC sunt prezentate numai funcțiile foarte importante care sunt menite să ne fure ochii sau să concureze cu competiția.

Din fericire însă, Apple lucrează intens la funcții care nu ajung să fie prezentate dar sunt descoperite ulterior de utilizatori.

Iată o mică lista a câtorva funcții descoperite în iOS 8:

1: Suport pentru Rich Text în aplicația Notes

Aplicația Notes a fost întotdeauna limitată la un simplu editor de text. Acum, cu adăugarea Rich Text, devine un pic mai puțin ordinară.

iOS 8 Keyboard

 2: Posibilitatea de a rearanja opțiunile de Share

Când folosești opțiunile de “open in” sau “share via” ți se deschid opțiunile de partajare că și până acum. Dacă până la iOS 8 îți erau prezentate aceleași opțiuni de partajare, indiferent dacă le folosești sau nu, în iOS 8 vom putea customiza opțiunile de partajare.

2

  3: Timer în aplicația Cameră

Dacă până acum erai nevoit să folosești o aplicație separată pentru a face un selfie cu cameră principală a iphone-ului, acum Apple a introdus nativ opțiunea de termporizare, funcție care ne va permite să fim în pozele pe care până acum la făceam.

3

 4: Video “Time-Lapse”

Dacă facem scroll până la capăt în partea stânga în aplicația Cameră, acum avem o nouă modalitate de a înregistra clipuri video, modul Time-Lapse.

 4

5: Modul Grayscale

Daca vrei sa fii retro si, posibil, sa economisesti cateva minute din viata bateriei, modul Greyscale este pentru tine.

Poti activa acest mod din meniul Settings > General > Accessibility > Grayscale

5

  6: Desktop mode în Safari

O funcție de mult așteptată de mine cel puțin. Deși suntem în 2014, multe pagini de web încă sunt greu de folosit sau doar slab implementate pe partea mobilă. În aceste cazuri, cel mai indicat este să activezi modul Desktop.

Dacă până acum trebuia să cauți opțiunea pe pagină, de acum Safari are această abilitate nativ.

  6

 7: Expunere și focus manual în Cameră

Dacă vrei să îți incorzi un pic mușchii artistici, poți încerca noile funcții de Manual Exposure și Focus din aplicația Cameră

Pentru a schimbă aceste setări, trebuie doar să apeși și să ții apăsat pe porțiunea care dorești să fie modificată.

7

 8: Utilizarea bateriei/aplicație

Dacă e-ai trezit peste noapte că bateria te ține mai puțin că până acum, înainte de iOS 8 era un exercițiu de memorie încercând să îți amintești care aplicație ai instalat-o ultima, iar descoperirea aplicației care ar putea consumă baterie mai multă era o artă.

Acum însă, în iOS 8 avem posibilitatea de a vedea consumul de baterie pentru fiecare aplicație în parte, exact cum în iOS 7 avem posibilitatea de a vedea consumul de date/aplicație

Pentru a accesă aceste informații, navigați la Settings > General > Usage > Battery Usage

8

9: Ștergerea automatică a mesajelor

O funcție nouă dar care se poate dovedi foarte utilă. Dacă ai enorm de multe mesaje care nu te mai interesează, în loc să le ștergi manual, de acum vei putea seta că acestea să fie șterse automat după o anumită perioadă.

9

 10: Ascunderea pozelor în Photos

Dacă ai ceva poze mai sensibile care nu vrei să se vadă în aplicația Photos, le poți ascunde cu o apăsare mai lungă iar apoi opțiunea Hide.

10

 Atenție însă, aceste poze sunt în continuare vizibile în Album, sunt ascunse doar în Moments și Collections.


Poate te intereseaza si