Iván Cervantes, de 5 ori campion mondial de enduro și ambasador global Triumph, a revendicat oficial titlul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru “Cea mai mare distanță parcursă pe o motocicletă în 24 de ore (individual)”.

La bordul unui Tiger 1200 GT Explorer pe circuitul de mare viteză de la Centrul Tehnic Nardò din Italia, Iván a parcurs mai mult de 4012 km într-o perioadă de 24 de ore, depășind recordul anterior de 3406 km cu o diferență uriașă, de peste 600 km.

Tentativa de record a fost asistată și validată de un arbitru GUINNESS WORLD RECORDS pe 30 aprilie 2023, cu o distanță finală confirmată de 4012,53 km – o distanță echivalentă cu cea parcursă de la Londra la Marea Piramidă din Giza în 24 de ore!

Urmăriți întreaga poveste a provocării incredibile a lui Iván pe https://youtu.be/C9aCd9Zmwbg

PILOTUL

Iván Cervantes este de 5 ori campion mondial de enduro, de 21 de ori campion spaniol de enduro și de 5 ori campion spaniol de motocros. În iulie 2021, Iván a fost ales ca fiind unul dintre noii ambasadori Triumph Off-Road, ajutând la dezvoltarea viitoarei game de motociclete de motocross și enduro.

De când s-a alăturat echipei Triumph, Iván a înregistrat un succes deosebit în călătoria și competiția pe motociclete de aventură Triumph, obținând victorii la Baja Aragón, 1000 Dunas Raid și Basella Maxi-Trail Race.

Pentru a se pregăti pentru acest nou record, pe lângă antrenamentul fizic intensiv pe propriul său Tiger 1200 Rally Pro, Iván a început să-și planifice cu atenție strategia de nutriție și de somn, în parteneriat cu profesorul Andrew Bagshaw de la Universitatea din Birmingham.

MOTOCICLETA

Motocicleta folosită pentru această aventură a fost un Tiger 1200 GT Explorer, ales la întâmplare de pe linia de producție a fabricii Triumph din Hinckley, Marea Britanie. Motocicleta nu a suferit nicio modificare specială, în afară de efectuarea rodajului și a primei revizii recomandate.

Familia Tiger 1200 a fost proiectată pentru a oferi cele mai bune capacități pentru motociclete de aventură, cu un confort excepțional și un caracter imbatabil. Pentru acest record, caracteristici precum rezervorul de 30 de litri și protecția excelentă împotriva vântului au fost de neprețuit pentru ca Iván să își poată continua călătoria, indiferent de provocările pe care le-a întâlnit pe parcurs.

Mânerele și scaunele încălzite au oferit un confort suplimentar în timpul orelor reci ale dimineții și pe durata ploilor neașteptate, în timp ce puternicul motor triplu T-Plane și sistemul electronic avansat au oferit putere și control fără efort. Luminile cu LED de înaltă intensitate au asigurat o vizibilitate excepțională în timpul condusului, chiar și în întunericul complet al instalației de testare de la Nardò.

Subliniind performanțele excelente și fiabilitatea modelului Tiger 1200, singura întreținere necesară pentru motocicletă a fost o schimbare planificată a anvelopelor la jumătatea încercării, unde anvelopele Metzeler TOURANCE™ Next montate standard au fost reîmprospătate pe măsură ce începea să plouă și începea să se facă noapte.

RECORDUL

Actualul titlu GUINNESS WORLD RECORDS, de 3406,17 km, a fost obținut de americanul Carl Reese pe 26th februarie 2017, înregistrând o viteză medie de 141,9 km/h în 24 de ore.

Conducând constant la viteze de peste 200 km/h la Centrul Tehnic Nardò din Italia, Iván a depășit recordul existent cu un incredibil interval de 5 ore înainte de expirarea celor 24 de ore. Nu s-a mulțumit doar să bată recordul, ci și-a propus să definească un nou punct de referință pentru această provocare – 4000 km.

În cele 5 ore care au urmat, a parcurs încă 606 km – egalând practic recordul existent și continuând apoi să parcurgă ceva mai mult decât echivalentul distanței de la București la Oradea.

Tentativa de record a fost asistată de un arbitru oficial GUINNESS WORLD RECORDS care a validat distanța finală parcursă în 24 de ore ca fiind de 4012,53 km, cu o viteză medie de 167,79 km/h.

DATE CHEIE

  • Durata încercării: 24 de ore

  • Distanța totală parcursă: 4012.53km

  • Locație: Inelul de mare viteză, Centrul tehnic Nardò, Italia

  • Lungimea unei ture: 12,649 km

  • Numărul de ture: 317

  • Viteza de deplasare: Peste 200km/h

  • Viteza medie pe 24 de ore: 167.79km/h

  • Numărul de opriri la boxe: 18

  • Litri de combustibil utilizat: 520

  • Numărul de schimburi de pneuri: 1

  • Ore de somn: 0

CITATE

Iván Cervantes – “Tiger 1200 GT Explorer a fost motocicleta perfectă pentru această încercare. Este foarte confortabilă pentru a o conduce mult timp. Cu siguranță, cea mai grea parte a fost vremea, pentru că a început să plouă, dar această motocicletă are un parbriz generos și o protecție excelentă, ceea ce m-a ajutat foarte mult. Este un model special pentru mine. Nu este ușor să conduci timp de 24 de ore neîntrerupt, dar, în cele din urmă, recordul este al meu cu această motocicletă uimitoare!”.

Nick Bloor, CEO, Triumph Motorcycles “Realizarea lui Iván de a obține titlul Guinness World Records pe Tiger 1200 este pur și simplu incredibilă! Determinarea și perseverența sa l-au ajutat nu doar să bată recordul existent, ci să adauge aproape 20% la distanța parcursă în 24 de ore. Un efort remarcabil și unul pe care toată lumea de la Triumph este incredibil de mândră că l-a sprijinit.


Poate te intereseaza si