Design de disipare a căldurii brevetat și premiat

ADATA Technology Co., Ltd., lider mondial în domeniul memoriilor, se angajează să exploreze descoperirile care duc la performanțe extreme. SSD-urile PCIe Gen5 sunt extrem de rapide, dar această performanță puternică generează un grad corespunzător de căldură. Pentru a spori stabilitatea și a prelungi durata de viață a produsului, precum și pentru a menține vitezele optime, soluțiile de răcire inovatoare sunt o necesitate pentru aceste SSD-uri de ultimă generație. În cadrul Computex 2023, compania va anunța lansarea unor soluții de răcire pentru SSD brevetate, care nu numai că vor depăși concurența, dar vor prelua și conducerea în ceea ce privește disiparea căldurii. SSD-ul Project NeonStorm Gen5 este primul din industrie care introduce un design de disipare a căldurii răcit cu lichid și ventilator pe un SSD M.2. Acesta utilizează lichid de răcire pentru a absorbi și apoi ventilatoare duble pentru a disipa căldura, creând un ecosistem de convecție perfect. SSD-ul LEGEND 970 Gen5 adoptă un radiator și un ventilator din aliaj de aluminiu cu două straturi pentru a crea o răcire activă cu aer și un strat de cristalizare a suprafeței pentru a îmbunătăți conductivitatea termică. SSD-ul extern SE920 USB4 are un microventilator încorporat pentru a evacua rapid căldura, care este activat prin extinderea carcasei retractabile. Se așteaptă ca cercetarea și dezvoltarea structurală și caracteristicile excelente de disipare a căldurii ale acestor modele să devină cel mai influent punct de referință pentru stocarea extremă pe piața de consum.

SSD Project NeonStorm – Răcire dublă pentru cea mai bună disipare a căldurii

Project NeonStorm oferă viteze de transfer de până la 14.000/12.000 MBps, necesitând un design cu sistem dublu, cu răcire cu lichid și cu aer. Atunci când aerul cald se ridică de pe SSD, trece mai întâi printr-un dispersor de căldură metalic pentru a mări suprafața de contact. După ce este condusă în rezervorul de lichid, energia termică este absorbită de un lichid de răcire cu capacitate termică ridicată și apoi se deplasează în radiatorul din aliaj de aluminiu. Radiatorul acționează ca un mediu între lichidul de răcire și ventilatoare. Atunci când ventilatoarele de la ambele capete ale SSD-ului NeonStorm sunt activate, căldura este eliminată prin convecția aerului cald și rece. În comparație cu aripioarele de disipare a căldurii de tip ventilator fără răcire cu lichid, sistemul inovator ADATA de “disipare a căldurii cu răcire dublă patentată” poate reduce temperaturile SSD-urilor cu încă 20%1.

SSD LEGEND 970 – Suprafața cristalizată se răcește mai rapid

LEGEND 970 oferă performanțe de citire/scriere de până la 10.000/10.000 MBps. Este proiectat cu aripioare din aluminiu extrudat în două straturi pentru a crea o conductă de aer densă pentru a devia aerul cald și rece. Un microventilator încorporat aspiră fluxul de aer rece și expulzează aerul cald din părțile laterale ale radiatorului. În același timp, aripioarele din aliaj de aluminiu ale modelului LEGEND 970 sunt acoperite cu o suprafață cristalizată, mărind suprafața totală de contact și maximizând eficiența disipării căldurii. Acest design unic de “disipare activă patentată a căldurii” reduce semnificativ temperaturile controlerului cu 10% în comparație cu radiatoarele fără ventilator, asigurând stabilitatea SSD-ului și funcționarea de înaltă performanță pe termen lung.

SSD extern SE920 – Răcire active premiată

SE920 utilizează interfața de transmisie USB4 de ultimă generație cu o viteză de citire/scriere de 3.800/3.200 MBps, iar sistemul de disipare a căldurii este echipat cu un microventilator încorporat. Prin simpla împingere a carcasei se extinde șasiul pentru a descărca rapid căldura. Atunci când carcasa extensibilă este retrasă, volumul este redus, facilitând astfel depozitarea. Atunci când aceasta este extinsă, convecția este întărită, disipând eficient căldura, rămânând în același timp ușoară și portabilă. Acest design ingenios de “răcire activă patentată” reduce semnificativ temperaturile cu 10% în comparație cu produsele fără ventilator cu aceleași specificații și a câștigat premiile Red Dot Design, Japan GOOD Design și Taiwan Excellence în ultimii 2 ani.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să urmăriți videoclipul produsului: https://youtu.be/0S0tyVmWHSs

1 Datele de disipare a căldurii au la bază condițiile de testare din laboratorul intern; cifrele reale pot varia în funcție de hardware, software, echipamente și medii de testare personale.


Poate te intereseaza si