În ultima perioadă, Facebook ne oferă tot mai multe îmbunătățiri la capitolul videoclipuri postate. După ce a fost activată redarea automată a clipurilor din News Feed luna trecută, a venit momentul pentru adăugarea unui contor de vizualizări, asemănător celui de pe YouTube. Dacă ne luăm după statistici, am putea spune că Facebook este un pic cam în urmă față de YouTube, care încă din 2012 se confrunta cu un astfel de record. Și totuși, Mark Zuckerberg are un mare avantaj, acela ca 65% din trafic vine de pe segmentul mobil.
În ultima vreme la News Feed, după redarea unui clip, în partea de jos a acestuia apar câteva recomandări de conţinut similar. Pe lângă această funcţie, Facebook adaugă posibilitatea de a adăuga un buton cu link la finalul clipurilor. Cei care publică clipuri şi administratorii de pagini vor avea acces la unelte avansate de analiză, care oferă informaţii despre numărul total de utilizatori unici care au accesat conţinutul, cât şi informaţii despre timpul petrecut vizionând conţinut.
Facebook a cumpărat de curând LiveRail, companie care se ocupă de tehnologii video, ceea ce sugerează că se pregăteşte o strategie de dezvoltare a acestei componente.
facebook-video


Poate te intereseaza si