Subiectul recenziei de astăzi este o cameră de supraveghere pentru exterior de tip bullet, cu capabilități foarte bune de vedere pe timp de noapte, pe care producătorul Tenda o recomandă pentru utilizare de interior sau exterior pentru afaceri mici sau medii, fabrici, curți sau magazine.

Specificații:

  • Alimentare: DC 12V 1A
  • Porturi: Ethernet: 1*RJ45 100M Ethernet
  • Obiectiv: 4mm@F2.2
  • Dimensiuni: 85*85*166mm
  • Rezoluție: 2304*1296
  • Standarde de codare suportate: H.265/H.264
  • Comutare automata mod zi/noapte: filtru dublu IR-CUT încorporat
  • Reducere zgomot: reducere digitală 3D a zgomotului
  • Suport DWDR
  • Suport ROI
  • Suport pentru compensarea automată a luminii din fundal
  • Alarmare inteligentă: S-motion detection, Human Shape detection, Customized area detection
  • Distanță de vizibilitate în infraroșu: 50 metri
  • Temperatură de operare: -20℃~ 60℃
  • Umiditate de operare: 10%-95%RH (fără condens)
  • Certificări: CE, RoHs, FCC
  • Standard de protecție: IP66
  • Audio: microfon încorporat
  • Protocoale de rețea suportate: RTSP, HTTP, DHCP, DDNS, ONVIF
  • Protocol internet: IPV4
  • Pachetul conține: Camera, ghid de instalare rapidă,kit de conectare waterproof,licență GPL

Constructiv, camera se prezintă așa cum deja a devenit caracteristic pentru produsele Tenda: materiale de calitate foarte bună, și execuție impecabilă. În partea superioară vom găsi un orificiu filetat, iar în cea inferioară alte două, pentru a acoperi toate opțiunile de montare, pe tavan sau perete. Filetele sunt executate din alamă, așa cum este ideal pentru o cameră de exterior, pentru a preveni ruginirea în timp. Camera satisface standardul IP66, ceea ce este mai mult decât suficient pentru expunerea permanentă la ploaie și praf.
În partea frontală avem obiectivul camerei, înconjurat de 4 leduri IR de putere. În partea inferioară vom găsi orificiul microfonului, iar în spate avem cablul care îndeplinește simultan și funcția de alimentare, și cea de transmitere de date.

Instalarea camerei este de o simplitate maximă. Evident, pentru acest gen de camere fără stocare încorporată este necesar să avem în sistemul de supraveghere și o unitate Network Video Recorder (NVR) conectată la rețea, și de asemenea un switch cu capabilități PoE sau un injector PoE. Pentru a pune în funcțiune camera, este suficient să o conectăm la switch sau router printr-un cablu Ethernet alimentat via PoE. În acest moment camera unitatea NVR ar trebui să detecteze automat camera, și să înceapă deja să transmită fluxul audio-video produs de aceasta.

În practică totul a decurs ca la carte, fără nici o surpriză neplăcută. Camera suportă configurarea ulterioară fie printr-o interfață web accesibilă la adresa IP alocată de către router, fie prin intermediul unității NVR, fie prin aplicația de smartphone pe care o putem descărca din Playstore sau AppStore. Detectarea camerei de către aplicație se face la fel de simplu și în mod complet automat, prin scanarea din aplicație a codului QR imprimat pe eticheta de pe spatele camerei. În timpul testelor camera a fost conectată la un NVR și un switch PoE, ambele produse tot de Tenda, însă camera suportă și protocolul open ONVIF, astfel încât se va putea conecta la orice NVR cu suport pentru acest protocol.

Pusă la treabă, camera a evoluat excelent, mai ales sub aspectul sensibilității nocturne. Cele patru leduri infraroșu au o putere foarte mare și sunt capabile să “facă din noapte zi” fără nici o problemă, chiar și în beznă completă. Camera poate funcționa fie în modul de zi, în care avem suficientă lumină exterioară, cu ledurile oprite și cu imagine color, fie în modul de noapte în care imaginea va fi cea monocromatică standard pentru iluminarea cu infraroșu. Comutarea se poate face automat, cu camera detectând singură când lumina a scăzut sub o anumită valoare și trecerea în modul de noapte, fie manual, alegând modul de înregistrare preferat. Chiar și în modul color, deci fără suportul ledurilor IR, imaginea are o calitate destul de bună și la lumină slabă. Și microfonul și-a făcut bine treaba, cu o calitate bună a sunetului și o sensibilitate destul de mare.

Opțiunile de configurare oferă o flexibilitate suficientă pentru marea majoritate a utilizatorilor. Printre altele, putem defini până la 9 utilizatori cu drepturi de acces, putem să alegem metoda de declanșare a alarmelor (complet oprită, pentru orice mișcare sau doar pentru forme umane) și metoda de alertare (notificare pe smartphone sau email trimis de pe o adresă de e-mail configurabilă la alte adrese de e-mail, setarea parametrilor de imagine (luminozitate, textul afișat pe imagine, etc), sau să configurăm zonele senzorului unde vrem să nu înregistreze camera, din motive de protecție a intimității.

Prin intermediul aplicației TDSEE avem de asemenea acces în timp real la fluxul audio-video produs de cameră. Suportul pentru codarea de către cameră în formatul H.265 este foarte util aici, cu imagine foarte bună și un necesar de lățime de bandă foarte redus și util mai ales în cazul în care smartphone-ul este conectat la o rețea de date mobile. H.265 oferă însă și avantaje reale pentru necesarul de stocare de pe unitatea NVR, ca și pentru lățimea de bandă ocupată în rețeaua personală, mai ales în cazul în care aceasta este deja aglomerată.

Aspecte negative:

Nimic de menționat la acest capitol.

Aspecte pozitive:

Evoluția foarte bună în absența completă a luminii exterioare, configurare ușoară și cu multe opțiuni, instalare foarte simplă datorată suportului PoE, funcționare stabilă și fără surprize.

Concluzie:

În timpul testelor, Tenda IT6-PRS s-a dovedit o cameră de supraveghere nocturnă foarte bună și s-a ridicat la nivelul specificațiilor declarate. Echiparea modernă, suportul pentru H265, simplitatea instalării și comoditatea supravegherii de la distanță prin intermediul aplicației de smartphone o recomandă drept un candidat serios pentru oricine are nevoie în sistemul de supraveghere de o cameră modernă, performantă, și cu vizibilitate excelentă pe timp de noapte.


Poate te intereseaza si