Noua adiție la gama de obiective cu montură E de la Sony oferă o calitate remarcabilă a imaginii, performanțe excelente de autofocalizare și operabilitate impresionantă

Sony redefinește categoria de obiective zoom standard și lansează FE 20-70mm F4 G (model – SEL2070G), care oferă un interval de zoom foarte larg, de 20-70 mm, într-un obiectiv full-frame remarcabil de compact și ușor, cu o deschidere constantă a diafragmei F4 pe întregul interval de zoom. Cu o calitate impresionantă a imaginii, specifică modelelor G LensTM, precizie și urmărire AF de mare viteză, dar și cu un design realizat inteligent pentru mobilitate și operabilitate maxime, acest nou obiectiv este destinat unei game largi de creatori. FE 20-70MM F4 G este alegerea perfectă pentru o varietate de tipuri de conținut, de la vlogging și producție de filme, până la fotografie de portret și peisaje.

Prezentarea modelului FE 20-70MM F4 G marchează redefinirea categoriei obiectivelor zoom standard”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Noul concept de obiectiv are un interval de zoom incredibil, foarte larg, de la 20 mm la 70 mm, pentru a asigura versatilitate reală – perfect conceput atât pentru fotografi, cât și pentru videografi, datorită imaginilor sofisticate pe care le oferă și operabilității de nivel înalt”.

Noul obiectiv cu zoom standard compact și ușor acoperă un interval foarte larg de 20-70 mm

Cu un interval de zoom superangular fără precedenti, de la 20 mm la 70 mm, și o deschidere constantă a diafragmei F4, FE 20-70MM F4 G oferă performanțe optice remarcabile într-un obiectiv foarte compact și ușor, datorită celui mai recent design Sony pentru obiective, dar și tehnologiei motoarelor liniare XD (cu dinamică extremă). Combinat cu un body mirorrless compact, acest obiectiv poate oferi o calitate superbă a imaginii în aproape orice situație, la toate distanțele focale, fapt care îl transformă într-o alegere excelentă pentru fotografierea cu un kit cât mai restrâns.

În plus, capătul superangular de numai 20 mm al intervalului de zoom, face posibilă menținerea unui unghi larg de vizualizare la filmarea de clipuri video cu un raport de aspect 16:9 sau 2.35:1.

Calitate remarcabilă a imaginii, specifică modelelor G Lens

Noul obiectiv FE 20-70mm F4 G oferă o calitate uimitoare a imaginii și un efect bokeh superb, specifice modelelor G Lens.

Cu cea mai recentă tehnologie Sony, noul obiectiv oferă o calitate unică a imaginii de tip G Lens într-un obiectiv surprinzător de compact și de ușor. Cu două elemente AA (cu asfericitate avansată), un element asferic, trei elemente din sticlă ED (dispersie ultra scăzută) și un element asferic ED, designul optic de ultimă generație al acestui obiectiv corectează simultan aberațiile cromatice și sferice pentru o performanță optică extrem de ridicată pe întregul interval de zoom. Coating-urile optimizate adaugă acestui design optic superior o rezistență ridicată la efectele de ghosting și flare, pentru un contrast și o claritate extraordinare.

Cu ajutorul senzorilor de imagine full frame se obține un efect bokeh frumos, îmbunătățit de o diafragmă circulară cu 9 lamele și de optimizarea o aberației sferice. Toate acestea sprijină crearea unor imagini impresionante, memorabile.

Distanța minimă de focalizare redusă a modelului FE 20-70mm F4 G facilitează manevrele în jurul subiecților precum florile de mici dimensiuni, pentru a găsi unghiul ideal (0,3 metri la extremitatea intervalului larg și 0,25 metri la cea telefoto a intervalului de zoom atunci când este utilizată autofocalizarea AF)ii. Augmentarea maximă este de 0,39x pentru prim-planuri dinamice și detaliate.

Maximizează performanța de autofocalizare a camerei pentru fotografii și clipuri video

Structura de focalizare a obiectivului este acționată de două dintre cele mai recente motoare liniare XD de la Sony, care asigură o focalizare rapidă, silențioasă și cu vibrații reduse. Eficiența cuplului de mișcare a fost îmbunătățită semnificativ față de modeleleiii anterioare , ceea ce a dus la o creștere de până la 60% a vitezeiiv de autofocalizare și, deoarece performanța de urmărire a fost îmbunătățită de aproximativ 2 ori în comparație cu modelelev precedente, subiecții în mișcare sunt urmăriți cu tenacitate și precizie. De asemenea, o urmărire fiabilă este obținută atunci când sunt realizate imagini statice în rafală ale unor subiecți aflați în mișcare rapidă, la o viteză de până la 30 de cadre pe secundă, folosind body-ulvi AlphaTM 1 , care poate înregistra fără probleme clipuri video la o frecvență mare a cadrelor.

Performanță video realizată pentru imagini rafinate

Obiectivul FE 20-70mm F4 G integrează cea mai recentă tehnologie dedicată obiectivelor, care diminuează efectul de focus breathing, precum și deplasarea axei optice sau a punctului de focalizare în timpul transfocării, pentru a se asigura că sunt captate imagini de cea mai bună calitate. Acest obiectiv a fost, de asemenea, proiectat cu atenție pentru o funcționare silențioasă la înregistrarea de filme, cu motoare liniare XD avansate și o unitate de diafragmă nou dezvoltată ce reduce dramatic zgomotul și vibrațiile.

Stabilizarea de imagine Active Modevii a camerelor foto din seria AlphaTM este foarte eficientă la intervalul extrem foarte extins de 20 mm al modelului FE 20-70mm F4 G, oferind o performanță excelentă de stabilizare a imaginii și menținând un unghi larg de vizualizare. Acest aspect poate fi deosebit de util pentru realizarea de filmări fluide și stabile din mână, în timpul mersului.

Focalizarea este deosebit de importantă atunci când sunt înregistrate filme 4K sau 8K de înaltă rezoluție. Obiectivul FE 20-70mm F4 G funcționează cu body-urile din gama AlphaTM pentru a obține cu ușurință o focalizare precisă și pentru a urmări fără probleme subiecții care se mișcă rapid, grație celor două motoare liniare XD high-thrust și a unui sistem de control performant, într-un obiectiv compact și ușor. Capacitatea de a lăsa focalizarea în seama camerei atunci când realizați conținut pe cont propriu poate fi un avantaj imens.

Răspunsul liniar MFviii (Focalizare Manuală cu răspuns liniar) asigură că inelul de focalizare răspunde direct și fluid la un control subtil în timpul focalizării manuale, iar un inel de diafragmă independent oferă un control direct și intuitiv al deschiderii diafragmei.

Operabilitate și fiabilitate de nivel înalt în orice mediu

Inelele independente de focalizare, zoom și deschidere a diafragmei implementate pe noul obiectiv FE 20-70mm F4 G au diametrul, lățimea și poziționarea optimizate pentru un control total la captarea imaginilor statice, dar și pentru versatilitate maximă la înregistrarea video.

Butoanele personalizabile focus hold sunt amplasate în două locuri, pentru acces ușor și pentru control convenabil, iar un comutator dedicat modurilor de focalizare poziționat pe partea laterală a obiectivului face posibilă trecerea de la focalizarea automată la focalizarea manuală, adaptându-se rapid la schimbarea condițiilor de fotografiere. Chiar dacă obiectivul este unul superangular, acesta este compatibil cu filtrele cu polarizare circulară până în marginea obiectivului, astfel încât utilizatorul are un control creativ complet. De asemenea, include un comutator de blocare a diafragmei pentru a preveni schimbările nedorite în timpul fotografierii.

Nu în cele din urmă, FE 20-70mm F4 G are un designix rezistent la praf și umiditate, iar elementul său frontal cu acoperire din fluorină respinge amprentele, praful, apa, uleiul și alte substanțe contaminantex.

Preț și disponibilitate

Noul obiectiv FE 20-70mm F4 G va fi disponibil începând cu luna Februarie 2023 la o varietate de distribuitori autorizați Sony, la un preț de aproximativ 7900 lei.

Pentru informații detaliate despre produs cu privire la lentile, vă rugăm accesați: https://www.sony.co.uk/electronics/camera-lenses/sel2070g

Un videoclip de prezentare a noului obiectiv poate fi vizionat aici.

Aici puteți găsi o varietate de povești exclusive, videoclipuri și conținut nou și captivant realizat cu cele mai noi aparate foto și alte produse Sony. Centrul european de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și prezintă în detaliu noutăți despre produse, concursuri și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

i Ianuarie 2023, studiu Sony privind obiectivele full-frame cu zoom standard cu deschidere constantă a diafragmei F4.

ii 0,25 pe întregul interval de zoom la focalizarea manuală

iii Comparativ cu SEL2470Z.

iv Comparativ cu SEL2470Z. Condiții de testare Sony.

v Comparativ cu SEL2470Z. Condiții de testare Sony.

vi Modul de fotografiere în rafală “Hi+”. Eficient la 1/125 sec. sau la o viteză de fotografiere mai mare. În modul AF-C la viteze de 1/250 sec. sau mai mari, rata maximă de cadre obținute la fotografierea în rafală va depinde de modul de fotografiere. ​

vii Cu o cameră foto compatibilă. Active Mode determină o ușoară reducere a unghiului de vizualizare.

viii Această funcție funcționează eficient și cu body-uri precum α7 IV și u funcția AF Assist de pe FX6, oferind creatorilor un control artistic sporit.

ix Nu este garantat a fi 100% rezistent la praf și umiditate.

x În același timp, este mai ușor de îndepărtat orice contaminanți care intră în contact cu suprafața obiectivului.


Poate te intereseaza si