• Gamele Neo QLED, MICRO LED și Samsung OLED oferă conectivitate securizată, dar și experiențe de vizionare îmbunătățite, premium și personalizate pentru fiecare utilizator în parte
 • Noile produse și specificații, inclusiv The Premiere 8K și The Freestyle cu Smart EDGE Blending, le oferă consumatorilor libertatea de a alege întocmai când și unde doresc să folosească dispozitivele
 • Gama Samsung 2023 aduce sustenabilitatea mai aproape de consumatori prin reducerea amprentei sale de carbon pe tot parcursul ciclului de viață al produsului

București, România – 4 ianuarie 2023 Samsung Electronics a prezentat astăzi, înainte de CES® 2023, noile game Neo QLED, MICRO LED și Samsung OLED, alături de o varietate de produse și accesorii lifestyle. Gama din acest an cuprinde produse avansate și inovatoare, ce integrează opțiuni de conectivitate îmbunătățite și experiențe personalizate.

Anul acesta Samsung face încă un pas înainte pentru a simplifica viața de zi cu zi a consumatorilor, printr-o integrare perfectă a mai multor dispozitive în întregul său ecosistem, cu ajutorul platformei sale – SmartThings. Astfel, portofoliul larg de produse și opțiuni oferite de Samsung ajută utilizatorii să-și construiască propriile experiențe personalizate cu dispozitivele pe care le folosesc în fiecare zi, datorită unor tehnologii mult mai intuitive.

În 2023, împingem limitele inovației pentru a oferi consumatorilor nu doar o calitate premium a imaginii, dar și o experiență holistică care să fie adaptată la ceea ce au nevoie și își doresc de la casa lor conectată. Cu SmartThings, tehnologia noastră avansată este intuitivă, transformând viața oamenilor în una sustenabilă, mai accesibilă și mai plăcută în fiecare zi”, a declarat Cheolgi Kim, Vicepreședinte Executiv al diviziei Visual Display din cadrul Samsung Electronics.

Experiențe premium și conectate cu Neo QLED

Cea mai recentă gamă de televizoare Samsung Neo QLED 8K și 4K le oferă consumatorilor opțiuni premium, care se potrivesc fiecărei nevoi. Calitatea imaginii Neo QLED datorată Quantum Mini LED, este optimizată de procesorul avansat Neural Quantum, care susține procesarea în 14 biți și procesul de AI Upscaling. În plus, calitatea imaginii este susținută de caracteristici precum Shape Adaptive Light Control (controlul precis al luminii, fără “efect de înflorire” și cu un contrast precis) și Real Depth Enhancer Pro (AI detectează zonele pe care se concentrează ochii și îmbunătățește profunzimea imaginii) – cele două conferă senzația unei imagini aproape tridimensionale.

Gama Samsung Neo QLED 2023 oferă mai mult decât doar o imagine clară. Ea integrează acum un panou de înaltă rezoluție și propriul algoritm Samsung care alimentează noul Auto HDR Remastering; acesta utilizează tehnologia AI deep learning pentru a analiza și a aplica, în timp real, efecte HDR (High Dynamic Range) asupra conținutului Standard Dynamic Range (SDR) pentru fiecare scenă vizionată, transformând astfel conținut SDR într-unul mai luminos și mai viu pentru o experiență captivantă.

De asemenea, utilizatorii SmartThings nu mai trebuie să achiziționeze un dongle SmartThings separat, pentru a conecta și controla dispozitivele Zigbee și Thread; în 2023, modulul SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip va fi integrat direct în produsele Samsung. Iar pentru cea mai bună experiență interconectată și pentru un control mai ușor, SmartThings sincronizează automat nu doar dispozitivelele Samsung, ci și aparatele terțe și dispozitivele compatibile IoT.1

 • Chat în grup: Utilizatorii pot intra cu ușurință într-un grup de chat live pentru a împărtăși gânduri și a reacționa în timp real cu alte persoane care urmăresc același conținut.
 • ConnecTime: Facilitează preluarea apelurilor video de pe dispozitivele conectate, oferind o platformă mai mare pentru apelurile video pe televizor și o tranziție fără probleme la un dispozitiv mai mic, în caz că un utilizator dorește să plece și să transfere apelul pe un alt ecran.
 • Vizualizare hartă 3D: Proiectată pentru a permite utilizatorilor să controleze și să monitorizeze în mod convenabil dispozitivele conectate, vizualizarea hărții 3D de la Samsung oferă utilizatorilor o imagine de ansamblu asupra casei lor și a tuturor dispozitivelor SmartThings.

Extinderea opțiunilor de vizionare cu MICRO LED și Samsung OLED

Gama MICRO LED 2023 integrează noi modele, ce variază între 50 și 140 de inci2, pentru a oferi consumatorilor o gamă largă de opțiuni cu o calitate a imaginii și o experiență de vizionare de neegalat. Datorită structurii sale modulare, MICRO LED-ul nu este limitat de formă și dimensiune, ceea ce îl face complet personalizabil pentru a se potrivi configurației dorite de un consumator. In plus, indiferent de configurație, experiența de vizionare devine captivantă datorită design-ului fără rame.

Și pentru a oferi consumatorilor și mai multe opțiuni de vizionare, gama OLED 2023 de la Samsung este acum disponibilă în dimensiunile de 55, 65 inci și integrează și noile modele ultra-mari de 77 de inci. Cea mai recentă gamă OLED de la Samsung integrează tehnologia Quantum Dot, care a fost dezvoltată pentru Neo QLED-urile Samsung, precum și procesoarele Neural Quantum – păstrând punctele forte ale tehnologiei OLED și îmbunătățind în același timp limitările legate de luminozitate și reprezentarea culorilor.

Gama extinsă vine cu un refresh rate de 144Hz și toate caracteristicile inteligente, marca Samsung. Și, pentru prima dată pe un televizor OLED, Samsung OLED vine cu certificarea AMD FreeSync Premium Pro, pentru cea mai bună experiență de joc pe OLED.

Explorați o nouă lume a jocurilor

Gama de televizoare Samsung Neo QLED a fost gândită de la început pentru a oferi pasionaților de gaming de la an la an experiențe revoluționare – de la tehnologii precum Motion Xcelerator Turbo Pro, cu rată de refresh de 144Hz pentru jocuri fluide sau FreeSync Premium Pro pentru scăderea efectelor de tip ,,tear” și ,,stutter”, la caracteristici inovatoare precum Super UltrawideGameVIew 32:9 pentru ca utilizatorii să vadă mai multe detalii dintr-un joc, Object Tracking Sound+ pentru ca sunetele din joc să fie cât mai realiste sau 4 porturi HDMI 2.1 pentru a conecta mai multe dispozitive.

În 2023, actualizările aduse pentru GameBar 3.0 cu MiniMap Sharing3 și Virtual Aim Point transformă experiența pentru fiecare tip de gamer. MiniMap Sharing permite jucătorilor să vadă minimap-ul jocului pe orice ecran, în timp ce Virtual Aim Point, concepute pentru first-person shooters (FPS), permite jucătorilor să vizualizeze mult mai bine ținta în orice joc, pentru a executa lovitura perfectă.

 

Îmbunătățiți-vă stilul de viață cu o gamă extinsă de produse lifestyle și caracteristici noi

Nevoile de zi cu zi ale consumatorilor și implicit ale pasionaților de gaming sunt în continuă schimbare. Pentru a susține acest aspect, Samsung a prezentat noi produse și specificații, cu scopul de a ridica experiența utilizatorului la un alt nivel, permițând personalizarea modului în care vizualizează și experimentează ecranele.

 • The Premiere 8K: În 2023, Samsung introduce o nouă variantă a proiectorului său laser, The Premiere 8K. Gama de proiectoare ultra-short throw vine acum cu un model 8K, oferind utilizatorilor același ecran ultra-mare la o rezoluție și mai ridicată. Suportă o dimensiune maximă a ecranului de 150 de inci, cu o rezoluție pe masură.
 • Freestyle cu Smart EDGE Blending: Freestyle este un proiector flexibil și inovator, ce permite consumatorilor să vizioneze orice doresc, oriunde doresc. În 2023, utilizatorii pot profita de noua funcție Smart EDGE Blending, care permite utilizarea simultană a două dispozitive, făcând posibilă vizionarea conținutului în configurația 21:9, fără alte ajustări manuale.
 • Noua interfață de utilizator și accesorii: În 2023, Samsung introduce un Art Store nou și îmbunătățit, cu funcții precum previzualizări și oferte extinse de conținut, care imită experiența de a vizita o galerie sau un muzeu; de asemenea, introduce și o opțiune de ramă metalică pentru televizorul The Frame, aducând un aspect modern și premium. Cea mai recentă gamă de televizoare Samsung poate fi montată cu Auto Rotating Wall Mount & Stand, care replică vizionarea pe verticală și rotirea ecranului automată, specifică The Sero, la alte televizoare, inclusiv pe The Frame și pe gama Neo QLED.

Sustenabilitate zi de zi cu ecranele Samsung

În conformitate cu cea mai recentă strategie de mediu, anunțată în 2022, Samsung lucrează în mod constant cu partenerii și clienții pentru a fi eco-conștient pe tot parcursul ciclului de viață al produsului. Ca urmare, fiecare pas este mai ecologic – de la eficientizarea procesului de fabricație, la reducerea și optimizarea ambalajelor și schimbarea modului în care consumatorii își folosesc produsele.

 • Materiale reciclate: Pentru gama din 2023, Samsung va înlocui 20% din piesele de suport, utilizate pentru telecomanda SolarCell, cu plastic reciclat din deșeuri recuperate din ocean. În plus, principalele componente ale plăcii de alimentare integrează părți ale cutiilor de aluminiu reciclate și cupru, înlocuind aproximativ 12% din materialele utilizate inițial.
 • Reducerea impactului producției: Samsung a proiectat o matriță de injecție ușoară, care necesită mai puține materiale, cu o structură care poate fi reutilizată, reducând consumul total de energie și numărul materiilor prime necesare pentru producție.
 • Modul AI de economisire a energiei: Cu ajutorul SmartThings, gama de televizoare Samsung 2023 integrează modul de economisire AI a energiei, ajutând utilizatorii să economisească mai multă. Serviciul de energie SmartThings de pe televizoare ajută la reducerea amprentei de carbon prin modificări simple, cum ar fi schimbarea automată la modul de economisire a energiei pe anumite dispozitive atunci când nu sunt utilizate; iar cu ajutorul vizualizării hărții 3D, va fi mai ușor să obțineți o imagine de ansamblu a dispozitivelor conectate și să puneți în practică idei de economisire.
 • Ambalaje eco: În 2023, Samsung Eco-Packaging va veni cu imprimare minimă, astfel încât este să fie consumată mai puțină cerneală în producție. În plus, compania va folosi bandă de hârtie pentru a reduce utilizarea plasticului în ambalajele sale, iar dimensiunile pachetelor vor fi și ele reduse pentru a diminua emisiile globale de carbon.

Peisaj sonor multidimensional și calitate audio cu AI

O experiență premium a ecranului este completă doar cu un sunet ultra-imersiv. În timp ce televizoarele Samsung vin cu difuzoare impresionante încorporate, acestea au și caracteristici și dispozitive audio puternice, pentru a transforma experiența de vizionare în ceva cu adevărat cinematografic.

 • AI Sound Remastering: În 2023, televizorul și soundbar-ul vârf de gamă Samsung oferă Sound Remastering, care utilizează inteligență artificială pentru a îmbunătăți perfomanța sonoră, astfel încât fiecare sunet să fie clar și la volumul potrivit.
 • Soundbar-uri noi: Pe lângă soundbar-ul HW-Q990C, cu un sistem de sunet pe canale 11.1.4 care suportă Dolby Atmos, soundbar-ul ultra-subțire HW-S800B oferă un sunet imersiv puternic în Dolby Atmos, pe un sistem de sunet 3.1.2, care are doar 40 mm înălțime și 38 mm adâncime. Este ușor de plasat alături de orice televizor și oferă în continuare un sunet clar cu bas puternic.
 • Q-Symphony: Reprezentând o nouă demonstrație de armoniei între televizor și soundbar, noul Q-Symphony din 2023 va oferi un sunet la un alt nivel; soundbar-ul accesează unitatea de procesare neuronală a televizorului pentru a analiza semnalele audio și a procesa fiecare sunet, pentru o experiență sonoră în detaliu și completă.

Aceste caracteristici și dispozitive audio completează procesul de vizionare, astfel încât, în 2023, dispozitivele Samsung să ofere cea mai bună experiență de produse conectate, puternice și personalizabile de până acum.

Pentru a primi noutăți legate de precomenzi4 și mai multe informații, inclusiv imagini sau videoclipuri despre produsele pe care Samsung le anunță la CES 2023, vă rugăm să vizitați www.samsung.com/ro.

* Toate funcționalitățile, caracteristicile, specificațiile și alte informații despre produs furnizate în acest document, inclusiv, dar fără a se limita la, beneficiile, designul, prețurile, componentele, performanța, disponibilitatea și capacitățile produsului pot fi modificate fără notificare sau obligație. Disponibilitatea produselor, serviciilor și caracteristicilor menționate mai sus poat varia în funcție de regiune.

1 SmartThings va fi compatibil cu Matter și HCA în 2023. Acest lucru va permite utilizatorilor SmartThings să adauge peste o mie de dispozitive compatibile în platforma lor SmartThings.

2 Gama MICRO LED Samsung va fi disponibil, în 2023, în dimensiunile 50, 63, 76, 89, 101, 114 și 140 de inci.

3 MiniMap Sharing va fi disponibil prin actualizare software în prima jumătate a anului 2023

4 Numai în țările participante


Poate te intereseaza si