Sony anunță astăzi noua cameră de vlogging ZV-1F. Oferind putere creativă, funcții de vlogging ușor de utilizat, conectivitate avansată și caracteristici prietenoase cu mediul, aceasta este noua cameră dedicată vloggerilor și creatorilor de conținut care doresc să capteze fotografii și clipuri video uimitoare. Camera „de buzunar” a fost optimizată pentru vlogging cu cele mai noi tehnologii Sony menite să evidențieze conținutul realizat de utilizatori.

Caracteristici cheie ale camerei ZV-1F:

 • Obiectiv fix superangular 20 mmi cu o deschidere a diafragmei F2.0 pentru înregistrare de tip selfie

 • Efect bokeh în fundal și funcția Face priority AE pentru a se asigura că subiecții ies în evidență

 • Optimizarea tonurilor pielii, inclusiv opțiunea Soft Skin Effect

 • Focalizare de înaltă precizie și Eye AF atât pentru oameni, cât și pentru animaleii

 • Stabilizarea imaginii în Active Mode (electronic) la înregistrarea videoiii

 • Presetări Creative Look pentru exprimare vizuală supremă

 • Opțiuni de slow motion și quick motion (filmare accelerată sau încetinită )pentru a spori creativitatea

 • Setarea Product Showcase pentru prezentări de produs

 • Caracteristici îmbunătățite ale ecranului tactil cu funcțiile Touch Zoom și Step Zoomiv

 • Înregistrare clară a vocii datorită microfonului cu 3 capsule și a paravântului

 • Filmare la rezoluție 4K 30p și FHD 120p

 • Conectare ușoară a smartphone-ului pentru a transfera conținut pentru platformele de socializare

 • Caracteristici prietenoase cu natura pentru un impact redus asupra mediului

Am proiectat camera de vlogging ZV-1F de dimensiuni reduse gândindu-ne în primul rând la creatorii de conținut”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Pe măsură ce audiențele solicită din ce în ce mai des și mai mult conținut de înaltă calitate, creatorii au nevoie de o soluție de cameră all-in-one, care să ofere calitate superioară cu multe opțiuni creative, fiind în același timp ușor de utilizat și concepută pentru partajarea conținutului fără fir. De asemenea, suntem mândri că am încorporat caracteristici prietenoase cu mediul în realizarea ZV-1F, deoarece sustenabilitatea rămâne un obiectiv cheie pentru Sony.”

Exprimare creativă dusă la următorul nivel

Camera ZV-1F a fost proiectată pentru a-i permite subiectului să strălucească din orice unghi, cu un obiectiv fix superangular de 20 mm pentru o înregistrare optimă în mod selfie și un unghi de vizualizare larg, pentru a surprinde mai mult fundal. Camera de vlogging oferă, de asemenea, un efect bokeh frumos în fundal atât pentru fotografii, cât și pentru video, pentru a evidenția și mai mult subiectul sau pentru a crea un aspect mai fluid.

Tonurile pielii sunt optimizate atât pentru înregistrări video, cât și pentru fotografii, cu opțiunea „Soft Skin Effect”, care netezește și reduce ridurile la înregistrarea video și creează un efect natural al tonului pielii pentru fotografii. Face Priority AE ajustează automat luminozitatea în timpul înregistrării, astfel încât chipurile subiecților să poată fi captate cu luminozitate optimă, chiar și în situații în care condițiile de iluminare variază. ZV-1F oferă, de asemenea, focalizare de mare precizie și Eye AF atât pentru oameni, cât și pentru animale, ceea ce permite autofocalizării să se concentreze specific pe față și pe ochi, fără a fi deturnată de alți subiecți. Utilizatorii pot schimba cu ușurință protagoniștii folosind ecranul tactil al camerei.

În plus, la înregistrarea video stabilizarea imaginii este disponibilă în Active Modev (electronic) pentru ca filmarea să fie stabilă și fluidă chiar și în mers.

Noua funcție Creative Look le oferă utilizatorilor mai multe presetări pentru a obține atmosfera dorită atât în cazul imaginilor statice, cât și în clipuri video, cu diferențe de tonuri, luminozitate, profunzime a culorilor și multe altele. În total, sunt disponibile 10 moduri distincte care le vor permite acestora să ducă inspirația creativă la următorul nivel, dar și să partajeze imediat conținutul, fără a fi nevoie de editare.

Camera ZV-1F dispune, de asemenea, de modulvi S&Q pentru a filma atât în slow motion la o vitezăvii de 5 ori mai mică, cât și în quick motion la o viteză de 60 de ori mai mareviii, pentru a obține de fiecare dată efectul dorit.

Pe lângă imaginile statice și înregistrările video, sunetul de înaltă calitate este vital pentru a capta un conținut perfect. Un microfon direcțional cu 3 capsule și paravânt asigură o înregistrare clară a vocii și reducerea zgomotului în condiții de vânt în aer liber.

O cameră pentru vlogging simplă și compactă

Camera ZV-1F a fost proiectată pentru o ușurință totală în utilizare, astfel încât vloggerii să se poată concentra pe captarea conținutului și să poată folosi intuitiv camera, fără dificultate. Cântărind aproximativ 229 de grameix, aceasta este suficient de compactă și ușoară pentru utilizarea zilnică și poate fi transportată peste tot. De asemenea, dispune de un ecran tactil LCD rabatabil în unghiuri variabile, ce oferă caracteristici și setări care pot fi modificate printr-o simplă atingere, inclusiv posibilitatea de a face zoomx, astfel încât operarea să fie instinctivă.

Noua cameră de vlogging include un buton Bokeh Switch pentru a le permite utilizatorilor să comute rapid între efectul bokeh de fundal – atunci când doresc să evidențieze chipul subiectului – și o imagine clară pe toată suprafața cadrului, chiar și în timpul înregistrării video. De asemenea, camera dispune de o setare Product Showcase pentru a le permite utilizatorilor să schimbe fără probleme focalizarea între față și produsele prezentate – o funcție perfectă pentru recenzii.

ZV-1F dispune și de un timerxi automat, dar și de o lumină care semnalează înregistrarea, pentru a face conținutul video și mai ușor de captat.

Conectivitate și accesorii

Camera de vlogging ZV-1F a fost optimizată pentru utilizarea cu un smartphone. Noua aplicație pentru smartphone de la Sony Imaging Edge Mobile Plus™xii le permite utilizatorilor să se conecteze la cameră prin Bluetooth sau Wi-Fi și să transfere imagini și clipuri video. Conținutul captat poate fi transferat cu ușurință pe un smartphone și apoi încărcat pe platformele de socializare. Utilizatorii pot chiar să marcheze fotografiile pentru a le posta pe rețelele de socializare, folosind marcajelexiii de fotografiere în timpul procesului de captare a imaginilor sau direct pe cameră. În plus, utilizatorii pot să editeze și să transfere pe smartphone-ul lor anumite clipuri marcate cu o durată de 15, 30 sau 60 de secundexiv și pot să le publice direct în social media, fără a fi nevoie să editeze lungimea acestora pentru a se potrivi platformei.

Aplicația Imaging Edge Mobile Plus™ le permite utilizatorilor și să controleze multe dintre setările camerei, cum ar fi data, ora și zona, precum și actualizările de software și ghidurile de asistență. De asemenea, aceasta permite gestionarea ZV-1F de la distanță și poate afișa nivelul bateriei și capacitatea de stocare rămasă.

Utilizatorii pot folosi ZV-1F chiar și ca dispozitivxv de live-streaming de înaltă calitate. Cu o aplicație de videoconferință adecvată sau un software similar, ZV-1F poate funcționa ca o cameră web de înaltă performanță atunci când este conectată la un computer sau la un smartphone, prin USBxvi.

Camera ZV-1F este compatibilă cu grip-ul fără fir GP-VPT2BTxvii care oferă control fără cablu pentru zoom, înregistrare și pentru multe alte acțiuni, și care se poate extinde luând forma unui mini-trepied pentru fotografii stabile, fără a avea tot timpul mâinile pe cameră. De asemenea, un microfon extern poate fi atașat cu ușurință la patinăxviii, asigurând înregistrarea clară a sunetului.

Contribuția la un viitor sustenabil

Camera ZV-1F a fost proiectată cu specificații și tehnologii prietenoase cu mediul înconjurător pentru a asigura un viitor durabil. Materialelexix reciclate, inclusiv SORPLAS TMxx, sunt utilizate atât în corpul camerei, cât și în realizarea accesoriilor incluse în pachet, cum ar fi noul paravântxxi, care au fost adaptate pentru a menține performanța. Materialele pe bază de plante folosite pentru ambalarea produselor sunt utilizate pentru pungile acestora, pentru a reduce utilizarea plasticului.

Preț și disponibilitate

Noua cameră ZV-1F va fi disponibilă începând din octombrie 2022 la distribuitorii autorizați Sony, la un preț de vânzare de aproximativ 3200 lei.

Un videoclip de prezentare a noii camere ZV-1F poate fi vizualizat aici.

Aici puteți găsi o varietate de povești exclusive, videoclipuri și conținut nou și captivant realizat cu cele mai noi camere foto și alte produse Sony. Hub-ul european de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și prezintă în detaliu noutăți despre produse, concursuri și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

i Format echivalent cu 35mm

ii Numai pentru fotografii. Nu funcționează cu toate tipurile de animale

iii Ușor crop în imagine în Active Mode. Active Mode nu este disponibil atunci când numărul de cadre este de 120 (100) p pentru filme normale și de 120 (100) cadre pe secundă pentru S&Q

iv Utilizatorii pot selecta între zoom-urile de 1,0/1,5/2,0/4,0x pentru a schimba rapid unghiul de vizualizare. În FHD, zoom-urile de 1,5x și 2,0x utilizează Clear Image Zoom, iar 4,0x utilizează zoomul digital; în 4K, 1,5x utilizează Clear Image Zoom, iar 2,0x și 4,0x utilizează zoomul digital

v Ușor crop în imagine în Active Mode. Active Mode nu este disponibil atunci când numărul de cadre este de 120 (100) p pentru filme normale și de 120 (100) fps pentru S&Q

vi Formatul de înregistrare în modul S&Q este XAVC S HD. Înregistrarea sunetului nu este posibilă. Este necesar un card SDHC/SDXC de tip 10 sau superior. Pentru înregistrarea la 100 Mbps este necesară clasa de viteză UHS 3 sau mai mare

vii Înregistrare în modul S&Q la 120 fps (număr de cadre) 24p (numărul cadrelor de înregistrare).”

viii Înregistrare în modul S&Q la 1 fps (număr de cadre) 60p (numărul cadrelor de înregistrare).

ix Aprox. 229 g numai corpul /Aprox. 256 g cu baterie și card de memorie incluse

x Utilizatorii pot selecta între zoom-urile de 1,0/1,5/2,0/4,0x pentru a schimba rapid unghiul de vizualizare. În FHD, zoom-urile de 1,5x și 2,0x utilizează Clear Image Zoom, iar 4,0x utilizează zoomul digital; în 4K, 1,5x utilizează Clear Image Zoom, iar 2,0x și 4,0x utilizează zoomul digital

xi Nu este disponibil la înregistrarea unuifilm în modul pentru fotografii prin apăsarea butonului MOVIE

xii Aplicația Imaging Edge Mobile Plus poate fi descărcată de pe următorul site. Vă rugăm să utilizați Imaging Edge Mobile Plus Ver. 1.0 sau o versiune ulterioară. www.sony.net/ca/

xiii Două tipuri de marcaje de fotografiere: Shot Mark 1 și Shot Mark 2

xiv În funcție de locul în care se adaugă marcajul de fotografiere, lungimea videoclipului editat poate fi mai mică decât lungimea stabilită

xv În cazul transmiterii prin USB, rezoluția este de 1280 x 720 și numărul de cadre este de 30 fps.

xvi Pentru a utiliza această funcție, sistemul de operare de pe PC sau de pe smartphone trebuie să fie compatibil cu UVC/UAC. Printre exemple se numără dispozitivele Sony AndroidTM 11 Xperia Pro, Xperia 1 II, Xperia 1 III, Xperia 5 II și Xperia 5 III (începând cu octombrie 2022). Vă rugăm să utilizați cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Atunci când vă conectați la un dispozitiv mobil echipat cu un port USB Type-C(R), vă rugăm să utilizați un cablu USB disponibil în comerț sau un adaptor pentru conversie

xvii Se comercializează separat

xviii Deoarece patina pentru accesorii a acestui model nu are contacte electronice, nu acceptă funcționarea unui bliț extern, a unei intrări audio etc.

xix Este posibil ca materialele reciclate să nu fie disponibile, în funcție de perioada de producție

xx „SORPLAS” este o marcă înregistrată a Sony Group Corporation. „SORPLAS” este un plastic durabil ignifug dezvoltat și furnizat de Sony Semiconductor Solutions Corporation.

xxi Fibrele pentru paravânt sunt fabricate exclusiv din poliester reciclat. Este posibil ca poliesterul reciclat să nu fie disponibil, în funcție de momentul producției


Poate te intereseaza si