Calitatea și inovația Sony au fost din nou recunoscute în cadrul Expert Imaging and Sound Association Awards. Sony a câștigat un total de opt premii în cadrul a patru categorii de produse – titlurile pentru cea mai bună cameră Full- Frame pentru Alpha 7 IV, cel mai bun Smartphone Multimedia, pentru Xperia 1 IV, și cele mai bune Căști Wireless, pentru WH-1000XM5.

Lista completă a premiilor obținute de Sony:

  • Premiul EISA pentru cea mai bună cameră FULL-FRAME 2022-2023: Sony Alpha 7 IV 
  • Premiul EISA pentru cea mai bună cameră de vlogging 2022-2023: Sony ZV-E10 
  • Premiul EISA pentru cel mai bun obiectiv al anului 2022-2023: Sony FE 24-70mm F2.8 GM II
  • Premiul EISA pentru cel mai bun obiectiv superangular cu zoom pentru fotografie și videografie 2022-2023: Sony FE PZ 16-35mm F4 G
  • Premiul EISA pentru cel mai bun obiectiv telefoto 2022-2023: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II
  • Premiul EISA pentru cel mai bun Smartphone Multimedia 2022-2023: Sony Xperia 1 IV
  • Premiul EISA pentru cele mai bune Căști Wireless 2022-2023: Sony WH-1000XM5
  • Premiul EISA pentru cel mai bun televizor OLED Premium 2022-2023: Sony XR-65A95K

Premiul EISA pentru cea mai bună cameră FULL-FRAME 2022-2023: Sony Alpha 7 IV

Această cameră Full-Frame mirrorless prezintă îmbunătățiri semnificative față de modelul anterior, Alpha 7 III, la aproape toate capitolele. Noul senzor CMOS Exmor R de 33 milioane de pixeli cu iluminare din spate și cel mai recent procesor BIONZ XR asigură o calitate extraordinară a imaginii, în timp ce ecranul tactil rabatabil facilitează utilizarea camerei, în mod special pentru videografi și vloggeri. Modul de fotografiere continuă permite rafale foarte lungi la 10 fps (cadre pe secundă), în timp ce autofocalizarea rapidă avansată, cu Real-Time Tracking, detectează ochii oamenilor, animalelor și păsărilor. În ceea ce privește înregistrările video, Alpha 7 IV poate filma în format UHD 4K/30p pe toată lățimea senzorului sau poate înregistra 4K/60p în modul Super 35mm. De asemenea, oferă o varietate de codecuri, Creative Look și profiluri de imagine, inclusiv renumitul S-Cinetone pentru un aspect cinematografic avansat.

Premiul EISA pentru cel mai bun obiectiv al anului 2022-2023: Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

Acest obiectiv rapid cu zoom standard pentru camerele Full-Frame este conceput atât pentru fotografi, cât și pentru videografi. Oferă o calitate înaltă a imaginii cu un efect bokeh frumos, împreună cu patru motoare liniare XD pentru autofocalizare rapidă și sigură. Această a doua generație a obiectivului cu zoom standard din seria G Master impresionează prin dimensiunea și greutatea reduse, având în același timp caracteristici suplimentare față de predecesorul său. Pe lângă inelul ce permite controlul diafragmei care poate fi setat pentru control continuu, acesta are un comutator ce controlează rezistența la acționarea zoom-ului, mai strâns sau mai liber, în funcție de contextul creativ. Două butoane configurabile de focus hold oferă un control la îndemână.

Premiul EISA pentru cel mai bun obiectiv superangular cu zoom pentru fotografie și videografie 2022-2023: Sony FE PZ 16-35mm F4 G

Cel mai recent lansat obiectiv superangular cu zoom de la Sony utilizează un mecanism de zoom acționat de motoare liniare XD pentru un control extrem de fin și precis. Acest lucru îl face să fie o opțiune atractivă pentru videografii care doresc transfocări line și precise în timpul filmării. Aceștia vor aprecia, de asemenea, faptul că nu există aproape nicio modificare a unghiului de vizualizare în timpul focalizării și nicio deplasare a punctului de focus sau a axului optic în efectuarea procesului de zoom. Totuși, acest obiectiv nu este doar pentru înregistrare video. Designul său compact, ușor, rezistent la intemperii și optica de înaltă calitate îl fac, de asemenea, o opțiune bună pentru fotografii de peisaj care preferă să călătorească cu echipamente ușoare. Atât fotografii, cât și videografii beneficiază de comenzile extinse ale obiectivului, inclusiv de un inel pentru diafragmă dedicat.

Premiul EISA pentru cel mai bun obiectiv telefoto 2022-2023: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Acest teleobiectiv rapid cu zoom este o reproiectare completă a primului obiectiv FE 70-200mm F2.8 G Master de la Sony. Noul design optic oferă claritate dintr-un colț în altul al imaginii, pe tot intervalul de zoom. Sistemul de focalizare automată este construit în jurul a două perechi de motoare liniare XD, care acționează două grupuri de focalizare, ceea ce asigură o focalizare mai rapidă și o urmărire îmbunătățită a subiectului. Cei care realizează înregistrări video vor aprecia inelul pentru diafragmă care poate fi acționat atât în mod click, în pași, cât și într-un mod continuu, silențios, precum și reducerea efectelor de focus breathing și focus shift. Și, chiar și cu toate aceste îmbunătățiri, obiectivul este cu aproape o treime mai ușor decât versiunea originală.

Premiul EISA pentru cea mai bună cameră de vlogging 2022-2023: Sony ZV-E10

Precum camera de vlogging ZV-1 care a câștigat un premiu EISA în urmă cu doi ani, camera de vlogging ZV-E10 este concepută pentru creatorii de conținut, cu avantajul suplimentar de a permite utilizarea de obiective interschimbabile. Este o cameră excelentă atât pentru fotografii, cât și pentru clipuri video, oferind o autofocalizare rapidă și precisă, completată de funcția Real-Time Eye AF. Ecranul LCD rabatabil în unghi variabil este de mare ajutor atât în modurile foto, cât și în cele video, inclusiv pentru selfie-uri, în timp ce în modul video microfonul de înaltă calitate, cu paravânt inclus, asigură un sunet foarte clar. În plus, camera de vlog ZV-E10 suportă cele mai recente tehnologii video, de la 4K la streaming live, și numeroase funcții care fac crearea și partajarea vlogurilor să fie foarte ușoară în orice context.

Premiul EISA pentru cel mai bun Smartphone Multimedia 2022-2023: Sony Xperia 1 IV

Smartphone-ul Sony impresionează încă de la început, datorită designului său modern și elegant și a finisajului robust din sticlă al ecranului, precum și al părților laterale al celei din spate, însă funcțiile acestuia sunt și mai atractive. Xperia 1 IV dispune de primul sistem de cameră cu zoom optic continuu pe un smartphone, cu senzori de 85-125mm pe camera telefoto și senzori de imagine avansați cu citire la 120 fps (cadre pe secundă) pe toate obiectivele. Acesta întruchipează noul standard pentru lucrul ca un profesionist, fie în domeniul fotografiei, fie cu înregistrarea video 4K HDR 120fps (cadre pe secundă). Un procesor Qualcomm Snapdragon de mare putere și o baterie de 5000mAh completează specificațiile a ceea ce este cu adevărat regele multimedia printre smartphone-uri.

Premiul EISA pentru cele mai bune căști wireless 2022-2023: Sony WH-1000XM5

Căștile WH-1000XM5, pe care utilizatorii își vor dori să le ia cu ei tot timpul, sunt un model de căști pe care Sony l-a perfecționat pentru a obține un efect extraordinar. Un design nou, cu șasiu ușor și piele moale, care se potrivește formei urechii, le face să fie un model confortabil, cu pernuțe căptușite, care țin departe sunetele nedorite, fără a aplica prea multă presiune. În interior, un driver special conceput a fost creat având scopul de a se ocupa de anularea zgomotului și oferă un sunet rafinat cu detalii remarcabile în gamele joase și înalte – pentru ca utilizatorii să se poată bucura de o audiție de înaltă rezoluție. Patru microfoane asigură convorbiri vocale clare, în vreme ce încă patru microfoane și două procesoare au fost special implementate pentru recunoașterea și reducerea zgomotului extern, iar Auto NC Optimizer optimizează automat procesul de anulare a zgomotului în cele mai aglomerate medii. Aplicația pentru smartphone de la Sony valorifică o gamă largă de funcții, transformând căștile WH-1000XM5 în cel mai bun partener zilnic.

Premiul EISA pentru cel mai bun televizor OLED 2022-2023: Sony XR-65A95K (Official EISA citation)

Cel mai bun televizor OLED de până acum de la Sony dispune de o tehnologie de ecran QD-OLED complet nouă, bazată pe diode cu lumină albastră și un strat Quantum Dot. Ca urmare, imaginile fără egal ale modelului XR-65A95K oferă nuanțe de negru profund, culori intense și luminozitate dincolo de orice așteptări, perfecționate de Cognitive Processor XR TM de la Sony. Conținutul filmelor și al programelor TV arată extraordinar și, bineînțeles, acest model emblematic este pregătit pentru gameri cu VRR, ALLM și redare 4K/120Hz. Consolidarea statutului lui XR-65A95K ca fiind un OLED high-end complet este dată de sistemul inovator de sunet Acoustic Surface Audio+, care oferă o gamă completă și detaliată de sunete pe 2.2 canale, beneficiind de calibrare automată. Funcțiile inteligente sunt gestionate de Google TV, există acces la aplicația exclusivă de filme BRAVIA CORE TM și la BRAVIA CAM cu rezoluție Full HD, care permite chat-ul video, economisirea* energiei și multe altele.

*Modul de Economisire Automată a Energiei va fi disponibil prin intermediul unei actualizări de software viitoare.


Poate te intereseaza si