Scala Assistance, care vinde roviniete prin site-ul roviniete.ro, semnalează posesorilor de autovehicule să verifice dacă portalul de pe care achiziționează roviniete este autorizat de autoritatea competentă, în cazul României de CNAIR. De asemenea, compania subliniază faptul că prețul rovinietelor este unul reglementat, astfel încât supra-tarifarea constituie un important semnal de alarmă.

Compania Națională a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro.

Potrivit CNAIR, achitarea unei roviniete pe site-ul www.digitale-vignette-online.ro, utilizatorilor li se solicită achitarea de costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete.

Reprezentanții Scala Assistance avertizează de asemenea că, deși pe site-ul menționat apare ca furnizor compania românească, aceasta nu are niciun acord de distribuție cu www.digitale-vignette-online.ro. Mai mult decât atât, Scala Assistance a notificat în luna iunie reprezentanții portalului respectiv vizavi de încetarea achiziției de roviniete via www.roviniete.ro.

Scala Assistance nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la achiziționarea de roviniete de pe alte portaluri altele decât www.roviniete.ro și sfătuiește utilizatorii de drumuri să verifice înaintea achiziției rovinietei dacă distribuitorul ales face parte din lista de distribuitori autorizați de CNAIR. Acest lucru se poate face cu ușurință pe

http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie.


Poate te intereseaza si