8 milioane de pixeli cu iluminare proprie ai panoului OLED combinați cu tehnologiile proprietare de ultimă generație de la Sony

Sony a anunțat prețurile și disponibilitatea în Europa, dar și în România, pentru două noi serii de televizoare lansate anul acesta: BRAVIA XR A90K din seria MASTER și BRAVIA XR A75K 4K HDR OLED. Ambele sunt disponibile pentru a fi comandate, atât în România, cât și în celelalte teritorii europene.

Unicul Cognitive Processor XR înțelege modul în care oamenii văd și aud, iar atunci când este asociat cu tehnologia XR OLED Contrast Pro, oferă o experiență vizuală revoluționară pe televizoarele Sony din seriile de ultimă generație A90K și A75K 4K OLED, având ca rezultat o calitate incredibilă a imaginii. Utilizatorii se pot bucura de un interval dinamic fără precedent, cu luminozitate puternică și nuanțe profunde de negru, dar și de tonuri medii naturale. Cognitive Processor XR™ împreună cu tehnologia XR Triluminos Max oferă cea mai variată paletă de culori disponibilă pe un televizor Sony și reproduce nuanțe și tonuri frumoase în mod natural. Cu milioane de pixeli individuali cu iluminare proprie, televizoarele redau mai multe culori ca niciodată pentru o experiență de vizionare complet nouă.

Aceste inovații ajută la oferirea celor mai bune și imersive experiențe de vizionare, redând în mod autentic adevărata intenție a creatorului. Atunci când vizionează filme, utilizatorii pot experimenta tehnologia îmbunătățită Acoustic Surface Audio+™ pentru modelele OLED și Acoustic Multi-Audio™ pentru modelele LED, sincronizând cu precizie sunetul cu imaginile de pe ecran pentru o experiență audiovizuală cu adevărat imersivă. Gama de televizoare oferă și alte noi funcționalități care personalizează și îmbunătățesc experiența de home entertainment. Netflix Adaptive Calibrated Mode1 ajustează automat procesarea imaginii pe baza luminii ambientale, astfel încât emisiunile și filmele preferate ale utilizatorilor să arate așa cum a intenționat creatorul, în orice condiții. În plus, noul BRAVIA CORE Calibrated Mode de la Sony va ajusta automat calitatea imaginii redate pe ecran, pentru a se alinia mai bine cu viziunea2 originală a creatorului de conținut video. Televizoarele Sony vor fi, de asemenea, „Perfecte pentru PlayStation®5”3 și vor include două funcții exclusive dedicate compatibilității cu PS5® – Auto HDR Tone Mapping4 și Auto Genre Picture Mode5.

În acest an, Sony lansează, de asemenea, un nou dispozitiv original de tipul unei camere, numit BRAVIA CAM6, ce recunoaște locul în care sunt poziționați utilizatorii și optimizează imaginea și sunetul în consecință. Acesta include control prin gesturi, chat video și multe alte experiențe noi și distractive care așteaptă să fie descoperite.

Odată cu creșterea cererii pentru diagonale din ce în ce mai mari ale ecranelor TV, apare și riscul unei utilizări mai intense a resurselor și energiei. Cu toate acestea, compania Sony este dedicată să asigure sustenabilitatea, începând cu procesul de dezvoltare și până la experiența vizuală. Planul global Sony dedicat protecției mediului, numit „Road to Zero“, vizează atingerea scopului unei societăți sustenabile, prin ajungerea la o amprentă asupra mediului egală cu zero pe tot parcursul ciclului de viață al produselor și activităților sale comerciale, până în anul 2040. Având în vedere aceste obiective, Sony a realizat televizoarele din 2022 folosind un conținut ridicat de plastic reciclat și materialul SORPLAS™, dezvoltat de Sony. Prin folosirea SORPLAS7, compania a crescut gradul de utilizare a materialului reciclat fără a face compromisuri în ceea ce privește designul și durabilitatea, reducând utilizarea generală a plasticului pur cu până la 60%8, ceea ce echivalează cu aproximativ 140.000.000 de CD-uri. În plus, BRAVIA CAM de la Sony poate recunoaște momentele în care utilizatorii nu se mai află în fața televizorului și poate reduce luminozitatea ecranului pentru a economisi energie.

Funcționalități principale ale gamei BRAVIA XR 2022 și ale seriei Master:

  • Cognitive Processor XR™: Imagini și sunet duse la nivelul următor, datorită Cognitive Processor XR™. Procesorul revoluționar implementat pe televizoarele Sony BRAVIA XR™ reproduce conținutul așa cum văd și aud oamenii, pentru o experiență foarte realistă. Imaginile sunt analizate curatoriate simultan, în special în jurul punctului de focalizare, pentru a reda profunzimea vieții reale, un contrast extraordinar și culori vii, frumoase.
  • XR Backlight Master Drive: Bazată pe Cognitive Processor XR™, tehnologia XR Backlight Master Drive utilizează un algoritm dezvoltat de Sony pentru reglarea intensității luminoase locale pentru a controla mii de mini LED-uri ultra-dense de dimensiuni mici cu precizie și independență absolută, oferind luminozitate extraordinară, interval dinamic impresionant, negru intens și tonuri medii naturale, frumoase.
  • Acoustic Surface Audio+™/Acoustic Multi-Audio™: Pentru o experiență audiovizuală cu adevărat imersivă, aceste funcționalități de top asigură faptul că sunetul se potrivește perfect cu imaginile redate pe ecran.
  • Tehnologia 360 Spatial Sound Personalizer: În combinație cu televizoarele9 BRAVIA XR, această tehnologie oferă o experiență de sunet spațial perfect optimizată pentru boxele cu bandă de fixare după gât, precum modelul Sony SRS-NS7, dar și pentru modelele selectate de căști Sony – toate cu un proces de configurare redus la minimum. Aplicațiile dedicate personalizează chiar și câmpul de sunet cinematografic analizând forma individuală a urechii utilizatorului.
  • Experiență îmbunătățită cu produsele Sony din gama de sunet: Noile televizoare Sony din gama BRAVIA XR se potrivesc perfect cu o serie de produse Sony din gama de sunet, precum sistemul home theatre HT-A9 ori soundbarul HT-A7000. 360 Spatial Sound Mapping, o nouă frontieră a tehnologiei sunetului spațial, este cea mai recentă adiție pentru modelele HT-A7000 și HT-a500010. Prin calibrarea sunetului în funcție de camera de vizionare aleasă, tehnologia creează mai multe „boxe fantomă” poziționate optim pentru a forma un câmp de sunet cinematic mai extins și mai imersiv. Datorită funcționalității Acoustic Center Sync11, un televizor BRAVIA XR joacă rolul de canal central al sistemului Home Theatre sau al barei de sunet, ca parte a setup-ului12 360 Spatial Sound Mapping, permițând sunetului să se sincronizeze perfect cu imaginile de pe ecran.
  • BRAVIA CAM6: Această tehnologie inovatoare asigură faptul că utilizatorii au întotdeauna cea mai bună poziționare în ansamblul locuinței, optimizând calitatea imaginii și a sunetului. BRAVIA CAM oferă, de asemenea, control prin intermediul gesturilor, chat video și multe alte experiențe noi, distractive.
  • Ambient Optimization Pro: Utilizatorii își pot conecta televizorul BRAVIA XR la BRAVIA CAM și se pot bucura de o experiență fără precedent. BRAVIA CAM recunoaște locul în care se află utilizatorii în cameră și apreciază distanța față de televizor, apoi reglează setările pentru sunet și imagine astfel încât totul să fie perfect.
  • Google TV: Reunește peste 700.000 de filme, emisiuni, show-uri live și multe altele, disponibile prin aplicații și abonamente, și le organizează fără probleme. Utilizatorii pot găsi cu ușurință ceva de vizionat datorită recomandărilor personalizate și pot salva emisiunile și filmele pe care le vizionează frecvent într-o listă unică, pentru a ține evidența a ceea ce își doresc să vizioneze. Utilizatorii pot adăuga producții în listă chiar și de pe telefon sau laptop, cu ajutorul Google Search.13
  • BRAVIA CORE: Aplicația BRAVIA CORE2 este un serviciu de filme preinstalat care oferă posibilitatea de a descărca până la 10 filme și de a activa până la 24 de luni de streaming nelimitat la achiziționarea unui televizor BRAVIA XR. Cu tehnologiile BRAVIA XR, Pure Stream™14 și IMAX® Enhanced, conținutul este redat cu imagini uimitoare și o calitate impecabilă a sunetului. Mai mult, cu BRAVIA CORE Calibrated Mode filmele vor fi ajustate automat la setările optime de imagine, pentru a crea o experiență de vizionare acasă cu adevărat excepțională. De-a lungul timpului, experiența de utilizare a aplicației va fi îmbogățită cu noi caracteristici. Serviciul BRAVIA CORE va fi disponibil în peste 75 de țări în 2022.
  • Netflix Adaptive Calibrated Mode: Un nou mod de afișare care utilizează senzorul de lumină ambientală Sony BRAVIA XR, pentru a-i asigura pe utilizatori că intenția artistică este păstrată în toate condițiile de iluminare. Colaborarea strânsă dintre Sony și Netflix în ceea ce privește această funcție înseamnă că spectatorii se pot bucura de conținut Netflix definit de culori precise, contrast spectaculos și mișcări realiste, indiferent dacă producțiile sunt vizionate într-un mediu întunecat sau bine iluminat.1
  • Perfecte pentru PlayStation®5: Asociați un televizor BRAVIA XR cu o consolă PlayStation®5 pentru a beneficia de o experiență de gaming fantastică. Numai televizoarele BRAVIA XR reglează și optimizează automat imaginea la cele mai bune setări pentru consola PlayStation®5, indiferent dacă este utilizată pentru jocuri sau pentru vizionarea unui film. Cu imagine și sunet captivante, utilizatorii vor simți că se află chiar în mijlocul acțiunii. Iar datorită 4K 120 fps, prin HDMI 2.1, televizoarele Sony oferă mișcare lină și clară pentru gaming fluid.3
  • Angajamentul față de sustenabilitate: Sony se angajează să asigure un proces sustenabil, de la dezvoltarea produselor, până la experiența vizuală finală. În acest an, modelele selectate utilizează SORPLAS™ dezvoltat de Sony, un material realizat din plastic reciclat în proporție de 99%, care a ajutat la reducerea cantității de plastic pur utilizat cu până la 60%7. Și dimensiunea ambalajului televizorului a fost redusă cu aproximativ 15% și prezintă o diminuare semnificativă a cantității de cerneală folosită (approx. 90%), dar și a plasticului (aprox. 35%).8 În plus, BRAVIA CAM poate detecta atunci când utilizatorii nu se mai află în fața televizorului și reduce luminozitatea ecranului pentru a economisi energie. Pentru a afla mai multe, accesați: https://www.sony.net/electronics/eco-tv?press-release.

Televizoarele MASTER XR Series A90K și BRAVIA XR Series A75K 4K OLED sunt disponibile pentru a fi comandate începând cu luna iunie.

Pentru informații despre prețuri și disponibilitate modelelor menționate mai jos, vă rugăm să accesați: www.sony.ro

Este posibil ca unele dimensiuni de ecran să nu fie disponibile în acest moment.

  • A90K 48” 42” OLED TV
  • A75K 65” 55” OLED TV

Funcționalitățile televizoarelor BRAVIA XR MASTER Series A90K 48” și 42” OLED:

  • 4K OLED Datorită procesorului unic Cognitive Processor XR™, orice ați viziona, va fi îmbunătățit și adus aproape la calitatea de aproape 4K8. De asemenea, utilizatorii se vor putea bucura de un contrast incredibil al ecranelor Sony OLED, controlate cu profesionalism de tehnologia noastră unică concepută să ofere profunzime reală și un negru intens în fiecare scenă.
  • Cognitive Processor XR înțelege modul în care oamenii văd și aud, oferind o experiență revoluționară care le permite spectatorilor să se lase complet învăluiți de conținutul favorit.
  • XR OLED Contrast Pro ajustează luminozitatea pentru intensități maxime atunci când vine vorba despre strălucire și nuanțe mai intense de negru în medii întunecate, în timp ce noua tehnologie XR Triluminos Pro oferă cea mai largă paletă de culori pentru a reproduce nuanțe naturale cu diferențele subtile regăsite în lumea reală.
  • BRAVIA CORE Calibrated Mode2
  • Acoustic Surface Audio+™ utilizează actuatoare speciale pentru a transforma ecranul într-o boxă cu mai multe canale, astfel încât sunetul să fie sincronizat exact cu ceea ce este redat pe ecran. Televizorul include două actuatoare mari și un subwoofer.
  • Acoustic Center Sync optimizează ieșirea sunetului de la televizor și soundbar pentru o experiență mai bună.11
  • Accesoriu BRAVIA CAM6 compatibil și Ambient Optimization Pro15
  • Acces rapid la o serie de conținut și servicii cu Google TV.13
  • Capabilități Hands-free.
  • Telecomandă premium
  • Design minimalist One Slate cu suprafață cu finisaj metalic ce încadrează ecranul într-un singur panou elegant din sticlă, ce menține concentrarea spectatorilor asupra imaginii fără a le distrage atenția.
  • Suport flexibil cu reglare în două poziții diferite oferă opțiuni distincte de poziționare, inclusiv o poziție de montare standard pentru a elimina distragerile și o poziție dedicată utilizării alături de un soundbar. Datorită suportului reglabil cu placă centrală din aluminiu, utilizatorii pot conecta televizorul și soundbarul la un PC, astfel încât acesta poate fi utilizat și drept monitor pentru gaming.

Pentru mai multe detalii despre A90K, accesați: https://www.sony.ro/electronics/televisions/a90k-series/specifications#features

Funcționalitățile televizoarelor BRAVIA XR Series A75K 65” și 55” OLED TV:

  • 4K OLED Datorită procesorului unic Cognitive Processor XR™, orice ar viziona utilizatorii, conținutul, va fi îmbunătățit la o calitate aproape de 4K8. De asemenea, aceștia se vor putea putea bucura de un contrast incredibil al ecranelor Sony OLED, controlate cu profesionalism de tehnologia noastră unică concepută să ofere profunzime reală și un negru intens în fiecare scenă.
  • Cognitive Processor XR înțelege modul în care oamenii văd și aud, oferind o experiență revoluționară care le permite spectatorilor să se lase complet învăluiți de conținutul favorit.
  • XR OLED Contrast Pro ajustează luminozitatea pentru intensități maxime atunci când vine vorba despre strălucire și nuanțe mai intense de negru în medii întunecate, în timp ce noua tehnologie XR Triluminos Pro poate oferi cea mai largă paletă de culori pentru a reproduce nuanțe naturale cu fiecare detaliu.
  • BRAVIA CORE Calibrated Mode2
  • Acoustic Surface Audio™ utilizează actuatoare speciale pentru a transforma ecranul într-o boxă cu mai multe canale, astfel încât sunetul să fie sincronizat exact cu ceea ce este redat pe ecran. Televizorul include două actuatoare mari și două game complete.
  • Acoustic Center Sync optimizează ieșirea sunetului de la televizor și soundbar pentru o experiență mai bună.11
  • Accesoriu BRAVIA CAM6 compatibil și Ambient Optimization Pro15
  • Acces rapid la o serie de conținut și servicii cu Google TV.13
  • Telecomandă de culoare neagră
  • Design minimalist One Slate cu suprafață cu finisaj metalic ce încadrează ecranul într-un singur panou elegant din sticlă, ce menține concentrarea spectatorilor asupra imaginii fără a le distrage atenția.

Pentru mai multe detalii despre A75K, accesați: https://www.sony.ro/electronics/televisions/a75k-series/specifications#features

Pentru mai multe informații despre noile modele de televizoare Sony, accesați site-ul web BRAVA XR: https://www.sony.ro/electronics/bravia-xr.

Pentru mai multe informații despre televizoarele Sony accesați: https://www.sony.ro/electronics/tv/t/televisions.

Pentru mai multe informații despre toate soundbarurile Sony accesați: https://www.sony.ro/electronics/home-cinema/t/sound-bars.

1 Este necesar un abonament de streaming Netflix. Disponibilitate 4K Ultra HD în funcție de tipul de abonament, serviciul de Internet, capabilitățile dispozitivului și disponibilitatea conținutului. www.netflix.com/termsofuse

2 Achiziționați un televizor eligibil și înregistrați-vă pentru BRAVIA CORE™ până la 02/23/24. Numărul de titluri, credite și perioada de descărcare/vizionare, precum și selecția producțiilor diferă în funcție de modelul televizorului și se pot modifica. Pentru a afla mai multe detalii despre televizoarele eligibile, termeni și condiții accesați: https://www.sony.net/bravia-core. Este necesar un abonament pentru serviciu de streaming BRAVIA CORE. Serviciile de rețea, conținutul și sistemul de operare și software-ul produsului pot fi supuse unor termeni și condiții separate sau ale unor terțe părți și pot fi modificate, întrerupte sau deconectate în orice moment, pot necesita taxe, informații privind înregistrarea și cardul de credit.

3 Input lag este măsurat prin mufa HDMI 4K/120fps și poate fi diferit de mediul de utilizare în timp real sau de condițiile specifice. Este necesar un joc ce suportă 4K/120fps.

4 Auto HDR Tone Mapping – Actualizări Software atât pe consola PlayStation®5, cât și pe televizor, disponibile prin actualizare automată sau actualizare inițiată de utilizator. Pentru a activa Auto Tone Mapping, utilizatorii trebuie să activeze funcția atunci când conectează televizorul la PS5 pentru prima dată; sau vor trebui să deconecteze televizorul și consola PS5, să efectueze resetarea din fabrică și să activeze funcția în timpul configurării inițiale. Funcția este acceptată numai atunci când PS5 și televizorul sunt conectate direct. Modele aplicabile: toate modelele BRAVIA XR, X85K, X85J, X80K, X80J, XH90.

5 Modul Auto Genre Picture – Actualizări Software atât pe consola PlayStation®5, cât și pe televizor, disponibile prin actualizare automată sau actualizare inițiată de utilizator Această funcție este activă atunci când modul Auto Picture de pe televizor este setat pe ON și acceptat numai când consola PS5 și televizorul sunt conectate direct. Modelele aplicabile: toate modelele BRAVIA XR, X85K, X85J, X80K, X80J, XH90.

6 În afară de chatul video, alte caracteristici BRAVIA CAM sunt disponibile prin actualizarea firmware-ului.

7 Rata de reciclare se referă la materiale ignifuge. Procentul de material reciclabil utilizat pentru realizarea televizorului poate diferi în funcție de dimensiune.

8 Procentaj în comparație cu FY18. Produsele cu o reducere de 60% sunt disponibile numai cu anumite modele și în anumite regiuni.

9 Personalizarea 360 Spatial Sound necesită transmițătorul furnizat (WLA-NS7)] și un model de televizor BRAVIA XR comercializat separat.

10 Actualizarea software-ului pentru funcția 360 Spatial Sound Mapping pe HT-A7000 va fi disponibilă în primăvara anului 2022.

11 Modul BRAVIA Acoustic Center Sync funcționează cu următoarele modele: seria Z9K, seria A95K, seria A90K, seria A80K, seria X95K, seria X90K, seria Z9J, seria A90J, seria A80J și seria X95J. Disponibilitatea produsului poate varia în funcție de țară.

12 Boxe opționale pentru spate (comercializate separat) sunt necesare pentru HT-A7000. Este posibil ca boxele opționale pentru spate să nu fie disponibile în toate țările și regiunile.

13 Utilizatorul trebuie să accepte termenii de utilizare Google (http://www.google.com/policies/terms/), Termenii de utilizare (https://play.google.com/intl/en-US_us/about/play-terms/index.html) și politica de confidențialitate Privacy Policy (http://www.google.com/policies/privacy/) pentru a utiliza televizorul. Utilizatorul trebuie să se conecteze la un cont Google pentru a utiliza anumite caracteristici promovate, inclusiv voce pentru a activa aplicații și pentru a instala anumite aplicații și software de operare în timpul configurării. Utilizarea televizorului fără a se conecta la un cont Google permite numai caracteristici de bază ale televizorului și suportă doar anumite aplicații. Conectivitatea wireless necesită o rețea la domiciliu 802.11 (802.11 recomandat). Serviciile de rețea, conținutul, sistemul de operare și software-ul acestui produs pot face obiectul unor termeni și condiții separate sau terțe și pot fi modificate, întrerupte sau oprite în orice moment, pot necesita taxe, înregistrare și informații despre cardul de credit. Aplicațiile trebuie să fie compatibile cu televizorul. Disponibilitatea aplicației variază în funcție de regiune și dispozitiv. Google TV este denumirea experienței software a acestui dispozitiv și o marcă înregistrată a Google LLC. Google este marcă comercială a Google LLC.

14 Utilizatorul trebuie să configureze mediul de rețea în bandă largă. În mod implicit, setarea Pure Stream este dezactivată și trebuie activată în setările setările BRAVIA CORE. BRAVIA CORE oferă streaming între 30 Mbps și 80 Mbps, după ce utilizatorul activează Pure Stream. Pentru a accesa Pure Stream la 30 Mbps, utilizatorul trebuie să aibă o viteză minimă de internet de 43 Mbps prin Wi-Fi. Pentru a accesa Pure Stream de cea mai înaltă calitate disponibil la 80 Mbps, utilizatorul trebuie să aibă o viteză minimă de internet de 115 Mbps prin Wi-Fi. În funcție de restricțiile de streaming video ale operatorului de rețea, BRAVIA CORE selectează automat cel mai bun bitrate, cu funcționalitate de streaming adaptabilă, bazată pe viteza de internet disponibilă.


Poate te intereseaza si