Organizația Salvați Copiii România accelerează dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din județul Brașov și duce la Maternitatea din Făgăraș aparatură medicală complexă. Echipamentele au fost achiziționate din fonduri donate de cititorii Libris și sunt în valoare de 20.000 de euro, reprezentând: incubator, monitor de funcții vitale și o lampă de fototerapie.

Compartimentul de Neonatologie a spitalului are capacitatea de 15 paturi, iar media lunară a copiilor născuți la  Maternitatea Făgăraș este de 45-50.

„Aparatura medicală minim necesară într-o maternitate de grad mic este esențială pentru evoluție, stabilitate, siguranța sufletelor ce vin direct în brațele noastre și pentru confortul psihic al personalului care se poate baza pe ceva fizic, care funcționează la momentul potrivit”, a declarat Pandrea Viorica Mihaela, Manager Spitalul Municipal Dr. Aurel Tulbure Făgăraș.

Până în prezent, Salvați Copiii România a ajuns cu aparatură medicală în județul Brașov la: Spitalul de Urgență pentru Copii Brașov, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie dr. I. A. Sbârcea, Spitalul Clinic de Pediatrie Brașov,  Spitalul Municipal Făgăraș, Spitalul Orășenesc Rupea.

Cu sprijinul Libris, în județul Brașov au fost donate echipamente în valoare de 246.390 euro.

Este important să ducem aparatură medicală performantă exact acolo unde este nevoie, pentru ca nașterea să nu mai reprezinte un factor de discriminare în România. Susținerea din partea partenerului nostru și a clienților acestuia reprezintă un real ajutor pentru sprijinirea sistemului medical și a sănătății coplilor. Investiția pe care o facem înseamnă viață pentru copii.”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Dna. Dr. Alexandra Voicu (medic specialist pediatru), Gabriela Alexandrescu (Salvați Copiii), Petronela Rotar (Scriitor și Ambasador al proiectului) si Virgil Oniță (Libris)
Dna. Dr. Alexandra Voicu (medic specialist pediatru), Gabriela Alexandrescu (Salvați Copiii), Petronela Rotar (Scriitor și Ambasador al proiectului) si Virgil Oniță (Libris)

Dotarea a fost posibilă cu implicarea Libris, unul dintre partenerii de cursă lungă ai Organizației Salvați Copiii România în programul de combatere a mortalității infantile.

Sunt foarte bucuroasă să fiu ambasador al acestui proiect și sunt extrem de mișcată de modul în care s-au mobilizat cititorii pentru a dona această sumă impresionantă. Cred cu tărie că empatia și compasiunea pot salva această lume, ne umanizează și ne transformă nu în salvatori, ci în puncte de sprijin pentru cei care au nevoie de ajutor, adaugă Petronela Rotar, ambasadoare a programului de dotare a maternităților, sprijinit de Libris.  

Dl. Lucian Mija (City Manager), Virgil Oniță (Libris), Petronela Rotar (Scriitor și Ambasador al proiectului).
Dl. Lucian Mija (City Manager), Virgil Oniță (Libris), Petronela Rotar (Scriitor și Ambasador al proiectului).

Cititorii Libris au fost alături de Savați Copiii încă din decembrie 2014, în demersul organizației de a susține sănătatea copiilor din spitale. Investiția totală se ridică la 612.542 euro donati de catre cititorii Libris, prin libris.ro.

Totodată, media donației a crescut în ultimii ani de la 3,14 lei la 5,54 lei.

 „Fiecare donație înseamnă o șansă la viață pentru micuții aflați în dificultate, înseamnă, cu adevărat, o gură de oxigen, căldură, speranță și un imens ajutor acordat cadrelor medicale în lupta pe care o duc zilnic pentru salvarea bebelușilor născuți prematur. Libris, cu ajutorul clienților librăriei libris.ro, a înțeles în toți acești ani de colaborare cu Salvați Copiii ca 1 leu chiar poate face diferența dintre viață și moarte. Cei peste 600.000 de euro donați de către cititorii Libris sunt rezultatul a 7 ani de parteneriat, o cursă lungă și grea pentru reducerea ratei mortalitații infantile din România; sunt rezultatul a ceea ce numim echipă, empatie, sensibilitate”, a declarat Virgil Oniță, Director General Libris.


Poate te intereseaza si