Acer a anunțat în cadrul Conferinței Globale de Presă next@acer două completări la gama de produse SpatialLabs™ : Acer SpatialLabs View pentru divertisment personal și Acer SpatialLabs View Pro pentru publicul comercial. Ambele sunt ecrane 4K autonome de 15,6 inci care pot fi conectate la un alt PC, oferind utilizatorilor acces portabil la suita de experiențe SpatialLabs. Cu toate acestea, această generație de dispozitive nu este destinată doar creatorilor foarte pricepuți, ci aduce tehnologia 3D stereoscopică fără ochelari aproape de jucătorii și pasionații de home-entertainment.

Jucătorii și creatorii de jocuri vor aprecia design-ul cu greutate redusă al seriei (mai puțin de 1,5 kg), dispozitivele fiind ușor de pus în geantă și de luat la o petrecere LAN sau la o sesiune de prezentare a unui produs. Creatorii, în special, se pot baza pe o acoperire de 100% a gamei de culori Adobe RGB, dar jucătorii vor aprecia, de asemenea, luminozitatea de 400 niți a dispozitivelor.

În timp ce Acer SpatialLabs View vine cu o platformă de jocuri 3D stereoscopice complet nouă, Acer SpatialLabs View Pro vine atât cu tehnologia necesară pentru a realiza creațiile unui utilizator, cât și cu un design industrial inteligent care simplifică implementarea – o combinație care duce la oportunități cu un impact mai ridicat.

SpatialLabs TrueGame – Joc 3D stereoscopic cu un singur click

SpatialLabs TrueGame este o nouă aplicație care aduce 3D stereoscopic în lumea jocurilor, permițând jucătorilor să se bucure de titlurile lor preferate în adevărata lor glorie. Acest lucru este posibil deoarece jocurile sunt create în mare parte cu gândul la trei dimensiuni: dezvoltatorii includ informații despre adâncime în fiecare scenă și obiect pe care îl construiesc. SpatialLabs valorifică aceste informații deja existente pentru a prezenta jocurile în 3D stereoscopic. La lansare, va fi disponibil un profil 3D pre-configurat dedicat pentru fiecare titlu de joc dintre cele peste 50 de titluri moderne și clasice, pentru a oferi jucătorilor o experiență perfectă cu jocurile lor preferate, iar profilurile pentru alte titluri vor fi adăugate în mod continuu pe parcurs.

În timp ce aceste profiluri se bazează pe o mulțime de informații și se depune un volum semnificativ de muncă pentru optimizarea fiecăruia, platforma în sine este incredibil de ușor de utilizat. După ce lansează aplicația TrueGame, utilizatorii trebuie pur și simplu să navigheze până la titlul pe care doresc să îl joace și apoi să apese “Play”. Aplicația va face restul, lansând automat fișierele de joc necesare pe sistemul utilizatorului și activând profilul TrueGame 3D asociat titlului, pentru a porni jocul în 3D stereoscopic.

Acesta este un mod complet nou de a juca, care oferă o imersiune diferită de tot ceea ce jucătorii au experimentat până acum. Camerele par mai spațioase, obiectele apar cu adevărat stratificate, iar aventurile devin mai captivante – toate acestea fără probleme, în timp real și fără a fi nevoie de ochelari speciali.

Atunci când nu se joacă jocuri, acesta poate fi folosit și ca un monitor 4K standard.

SpatialLabs Go – Transformă conținutul 2D în conținut 3D stereoscopic

Soluția proprietară a Acer SpatialLabs Go dispune de o tehnologie AI care face posibilă generarea de conținut 3D stereoscopic din aproape orice poate fi afișat pe tot ecranul, totul prin simpla apăsare a unui buton. Fotografiile ies în evidență pe ecran, jocurile web simple devin ceva mai interesante, iar videoclipurile (online sau offline) capătă un alt nivel de imersiune în timp real. Poate cel mai important, puteți genera propriul conținut, realizând câteva fotografii sau clipuri video cu dispozitivele dvs. și, odată ce resursele sunt importate în sistem, puteți utiliza SpatialLabs Go pentru a genera imagini 3D stereo simulate.

SpatialLabs Model Viewer – Un mod mai intuitiv de a crea în 3D

Acer SpatialLabs View Pro are rolul de a face viața creatorilor mai ușoară. În acest scop, suportul pentru toate formatele majore de fișiere[i], inclusiv suportul recent adăugat pentru Datasmith, oferă creatorilor posibilitatea de a utiliza software de proiectare 3D precum Revit, Solidworks și Cinema 4D prin instalarea de plugin-uri de export Datasmith: atunci când un proiect este gata pentru vizualizare, acesta poate fi importat în SpatialLabs Model Viewer. Integrarea Sketchfab simplifică și mai mult procesul de creație, oferindu-le utilizatorilor acces la o bibliotecă online masivă de active 3D gratuite și premium care pot fi valorificate pentru propriile proiecte. Deoarece acuratețea culorilor este esențială pentru activitatea de proiectare, ecranul 4K de 15,6 inci al modelului View Pro acoperă 100% din gama de culori Adobe RGB.

Totuși, SpatialLabs View Pro nu este doar un instrument pentru crearea de active 3D, ci le oferă dezvoltatorilor o varietate de mijloace de partajare și afișare a creațiilor lor:

  • Conținutul poate fi încărcat rapid pentru partajare – fie că este vorba despre a obține feedback de la un coleg de birou sau despre a oferi unui client o vizualizare reală a articolului care îl interesează.
  • Cei care lucrează în domeniul vânzărilor sau al marketingului vor aprecia designul subțire și portabil al Acer SpatialLabs View Pro: sub 1,5 kg, este ușor de luat în deplasare, iar un suport pliabil face posibilă instalarea lui practic oriunde.
  • Un suport VESA facilitează fixarea Acer SpatialLabs View Pro pe chioșcuri și afișaje la punctele de vânzare atunci când situația necesită o configurație permanentă, în timp ce recunoașterea gesturilor mâinii Ultraleap permite clienților să se bucure de o experiență și mai interactivă.

La fel ca și în cazul dispozitivelor SpatialLabs anterioare, Acer SpatialLabs View Pro include mai multe lucruri suplimentare pentru a îmbunătăți fluxul de lucru al creatorilor 3D. Creația poate fi preluată din software-ul 3D și lansată în SpatialLabs Model Viewer cu un singur click. În plus, utilizatorii de Maya și Blender se pot conecta și edita pe un ecran 2D în timp ce observă cum modificările lor sunt redate în 3D stereoscopic pe Acer SpatialLabs View Pro – totul simultan și în timp real.

Mai multe informații despre aceste tehnologii și lista titlurilor de jocuri acceptate sunt disponibile aici.

Disponibilitate

Acer SpatialLabs View (ASV15-1B) va fi disponibil în această vară începând cu 1.099 USD.

Specificațiile exacte, prețurile și disponibilitatea vor varia în funcție de regiune. Pentru a afla mai multe despre disponibilitatea, specificațiile și prețurile produselor pe anumite piețe, vă rugăm să contactați cel mai apropiat birou Acer prin intermediul www.acer.com.

i Formatele includ OBJ, FBX, STEP, STL, COLLADA, IGES, glTF, 3DS, BLEND, PLY, DAE, IGS și Datasmith.


Poate te intereseaza si