LibFest

LibFest, târg online de carte și experiențe culturale, organizat de Libris își deschide porțile miercuri, 24 noiembrie, invitând iubitorii de carte la peste 150 lansări și dialoguri culturale.

La cele 115 standuri virtuale se vor așeza peste 1 milion de cărți, atât apariții noi, cărți cu autograf, dar și volume bestseller, toate aflate la reducere. Iubitorii de carte vor putea intra în dialog virtual cu autori precum Mircea Cărtărescu, Dumitru Constantin Dulcan, Ioan Aurel Pop, Gabriel Liiceanu, Tatiana Țîbuleac, Doina Ruști,  Petronela Rotar, Cristina Andone, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Gaspar Gyorgy, Guzel Iahina,  Suleika Jaouad, Sofi Oksanen, Kate Rose, Ohara Donovetsky, Rachel Hawkins și mulți alții. Ediția din această toamnă marchează, în cele 4 zile-maraton de experiențe culturale, și 30 de ani de la înființarea Libris, prin dezbateri și dialoguri despre raportarea românilor la carte în ultimii 30 ani.

Peste 8.000 titluri de beletristică, 2.000 titluri de business și dezvoltare personale, 8.500 titluri pentru copii și multe altele se vor număra printre atracțiile târgului online de carte și experiențe culturale LibFest ce se va desfășura în perioada 24-27 noiembrie. Fiecare zi de târg va debuta dis de dimineață și va aduce câte 12 ore de evenimente și lansări de carte, oferte speciale și reduceri de până la 80%.

Printre cele mai așteptate dialoguri se numără cele cu Suleika Jaouad, autoarea romanului-fenomen Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată, cel cu Guzel Iahina, odată cu lansarea volumului Trenul spre Samarkand, cu Mircea Cărtărescu, care lansează volumul Melancolia, cu Dumitru Constantin Dulcan la aniversarea a 40 de ani de la editarea volumului Inteligența materiei, cu Niculina Gheorghiță și tema Autenticitatea. Calea spre împlinirea vieții psihice și emoționale sau Gáspár György cu lansarea aniversară a volumului Copilul invizibil.

Dezbateri pe teme contemporane: sănătate mentală și fizică, educație, literatură pentru adolescenți

Pe lângă aceste interviuri, ediția a doua a târgului organizat de Libris propune teme noi de discuție, alături de specialiști, legate, printre altele, de creativitate, de sănătatea mentală și fizică sau de importanța cărților în educație ori literatura pentru adolescenți.

Interesul cititorilor LibFest pentru aceste experiențe și dialoguri construite în jurul cărții a fost peste așteptările noastre la prima ediție, prin urmare, de data aceasta ne-am dorit să mergem și mai în profunzime, să lansăm noi teme de dezbatere, cu atât mai mult cu cât 2021 este un an important pentru Libris, un an în care aniversăm 30 de ani de când “respirăm” cărți. Astfel, venim în întâmpinarea acestei noi tendințe în comportamentul cititorului român, care își dorește o experiență completă, o ofertă de carte actuală și dinamică, recomandări și un portofoliu curatoriat, a precizat Laura Țeposu, CEO Libris.

Astfel, Gabor Maté, Guzel Iahina, Yuval Noah Harari, Dumitru Constantin Dulcan, Ioan Aurel Pop, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Tatiana Țîbuleac, Sofi Oksanen, Gytha Lodge, Kate Rose, Ohara Donovetsky, Rachel Hawkins, Niculina Gheorghiță, Petronela Rotar, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Gaspar Gyorgy, Georgeta Filitti, Etgar Keret sunt alte câteva dintre numele despre ale căror cărți se va discuta în LibFest, ediția noiembrie 2021.

Pentru a fi cât mai aproape de atmosfera unui târg de carte autentic, LibFest a pregătit peste 5.500 de volume ce vor fi livrate cu autograful autorului. Printre acestea se numără Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Radu Oltean, Radu Paraschivescu, Dumitru Constantin Dulcan, Gaspar Gyorgy, Petronela Rotar, Niculina Gheorghiță, Mirela Retegan, Dorel Vișan

Două generații de librari, în dialog despre 30 de ani de carte în România

Evenimentul se va încheia cu un dialog despre cei 30 de ani Libris și cele două generații de librari, timp în care peste 1,6 milioane de clienți au trecut pragul librăriei online și offline. Despre provocările acestor ani, și mai ales despre ce urmează, vor discuta Andreea Esca cu Ana Oniță, co-fondator Libris, Virgil Oniță, co-fondator Libris, Laura Țeposu, CEO Libris, Rodica Totoianu, director comercial și Augusta Oniță, director achiziții, oamenii cu care a început întreaga poveste.

Programul complet al LibFest, precum și evenimentele – lansări și dialoguri – este în pagina dedicată https://www.libris.ro/libfest/program, alături de întreaga ofertă de carte, pe site-ul www.libris.ro și pe pagina de Facebook a Libris.ro.

La prima ediție LibFest, care a avut loc în luna martie 2021, peste 240.000 de români au trecut pragul virtual târgului. Aceștia au achiziționat peste 60.000 de volume, iar din topul celor mai vânduți autori au făcut parte trei scriitori români: Ioana Chicet-Macoveiciuc, Petronela Rotar și Dumitru Constantin Dulcan, cu care vizitatorii târgului online vor putea intra în dialog și la această a doua ediție.

Despre LIBRIS

Afacere 100% românească, Libris a intrat pe piața de carte în 1991, cu librăria Șt. O. Iosif din Brașov. În 2009, apare Libris.ro care, în 12 ani de existență în online, a devenit nume de referință pe segmentul de librării, livrând comenzi către 1,6 milioane de clienți din întreaga lume.

În toți acești ani, Libris și-a asumat activ un rol de suporter al lecturii și a derulat campanii numeroase în acest sens. Din 2019, Libris a demarat proiectul CarteTeca, prin care își propune ca în 5 ani să ajungă în peste 350 de unități de învățământ, cu donații de volume actuale, care să-i atragă pe copii și adolescenți către lectură.


Poate te intereseaza si