Pentru a avea succes în mediul online nu este suficient să ai un site atractiv, un content de calitate și produse, servicii sau informații de interes pentru potențialii tăi clienți. Pentru ca o afacere ce se desfășoară pe Internet să fie una cu adevărat de succes, soluțiile tehnice pe care le alegi sunt extrem de importante.

Dincolo de designul site-ului, funcționalitatea acestuia în parametri optimi este un aspect de care trebuie neapărat să ții cont. Și pentru pagina ta să se încarce rapid și să le poți oferi o experiență de utilizare superioară clienților tăi este necesar să alegi soluția de găzduire potrivită.

Mai ales dacă businessul tău se dezvoltă rapid și traficul este din ce în ce mai crescut pe site, este absolut necesar să acorzi atenție modului în care pagina ta se comportă. Dacă nu mai ai suficiente resurse, nu numai că site-ul se va încărca foarte greu, dar imaginile, videourile sau aplicațiile vor fi la o calitate scăzută. Aceste aspecte vor avea cu siguranță un impact asupra modului în care utilizatorii tăi vor privi pagina ta.

De aceea, este important să alegi soluția de găzduire potrivită pentru tine. Fie că ai nevoie de resurse mai puține și poți alege un shared host sau un VPS adică servere ale căror resurse le vei împărți și cu alte site-uri, fie că ai nevoie de funcționalități și resurse mai mari și vei alege un server dedicat, este extrem de important să nu neglijezi acest aspect.

Shared hostingul este potrivit pentru paginile web mici care nu depășesc un trafic de 1000 de utilizatori pe zi. De asemenea, nu sunt recomandate pentru încărcarea unor fișiere de dimensiuni mari, videoclipuri sau fotografii cu rezoluții mari, întrucât site-ul va deveni din ce în ce mai lent. Costurile pentru o astfel de găzduire sunt cele mai mici, însă funcționalitățile sunt limitate.

VPS-ul este potrivit pentru site-urile de mărimi medii. În continuare vei împărți serverul cu alte companii, însă resursele care îți sunt dedicate sunt mai mari. Astfel poți avea mai multe funcții pe site și poți experiența de utilizare a acestuia poate fi la un nivel superior.

Cea mai perfomantă variantă de găzduire, deși implică și costuri ceva mai mari, este să ai la dispoziție un server dedicat. Acesta va fi doar al tău și vei avea garanția că paginile rulează foarte bine, oricât conținut ai adăuga și la orice rezoluție. Vezi care este pachetul pentru un server dedicat potrivit nevoilor tale, aici: https://www.hostx.ro/gazduire-site/servere-dedicate.html

Iată care sunt principalele avantaje pe care le vei obține alegând un server dedicat:

  • Resurse proprii care fac ca pagina ta să aibă un timp de încărcare foarte scurt, funcționalități superioare, securitate crescută
  • Performanța site-ului este mai mare
  • Ai opțiunea să customizezi serverul în funcțiile de nevoile tale: poți alege CPU, RAM, spațiul de stocare pe disk, precum și software speciale pentru ca site-ul tău să fie unul de calitate și să funcționeze perfect
  • Ai control total: poți controla setările serverului și poți să le optimizezi așa cum îți dorești
  • Securitatea site-ului este crescută și ai siguranță că nu există scurgeri de informații

 


Poate te intereseaza si