Peste 2.000 de titluri cu reduceri de 40-70%, 10 ore de povești și momente de joacă – sunt surprizele primului Festival de joacă și lectură organizat pe 18 septembrie de Didactica Publishing House, pentru a marca începutul noului an școlar. La eveniment sunt invitați să participe copii și părinți, bunici și cadre didactice, mai ales că ziua va fi completată de concursuri speciale.

Ne-am dorit să marcăm începutul noului an școlar într-un mod inedit, prin intermediul unui eveniment dedicat copiilor și lecturii. Chiar dacă actualul context încă nu ne oferă libertatea de a organiza festivaluri dedicate lecturii așa cum o făceam înainte de pandemie, ne dorim să oferim copiilor, părinților și cadrelor didactice o interacțiune specială, similară cu cea a evenimentelor offline, a precizat Florentina Ion, CEO și fondator Didactica Publishing House.

Festivalul va debuta cu un moment de poveste alături de Ioana Chicet Macoveiciuc – Prințesa Urbană – autoarea îndrăgitei serii care îi are ca protagoniști pe Ema și Eric. Ziua va continua cu numeroase momente similare, care îi vor aduce mai aproape de cititori pe autorii români, printre care Adriana Mitu, Lavinia Trifan, prof. univ. dr. Ion-Ovidiu Pânișoară, Simona Epure și alții. De asemenea, alături de cititori vor fi actorii Teatrelor Ion Creangă, Excelsior și Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia, parteneri ai evenimentului, care vor pune în scenă poveștile preferate ale celor mici.

Și cum joaca nu poate lipsi de la un astfel de eveniment, evenimentului se alătură și echipa specială de animatori ai BluParty, care își propune să creeze o atmosferă explozivă cu ajutorul experimentelor și jocurilor din portofoliul DPH. Personaje cunoscute și îndrăgite precum Profesoara Știe-Tot și dr. Buclă  vor aduce mai aproape de copii și părinți experimentele științifice, noțiuni despre corpul uman curiozități, elemente de mitologie și recorduri felurite.

Programul va fi completat de concursuri și reduceri de până la 70% la întreg portofoliul de carte și de jocuri, dar și de alte surprize și concursuri cu premii speciale. Mai multe detalii despre desfășurarea festivalului, aici: https://bit.ly/3kefxwk

Unul dintre obiectivele noastre este să ne asumăm responsabilitatea promovării lecturii și educației prin metode alternative, actuale, fiind într-un contact permanent cu cadrele didactice și totodată cu părinții care își doresc să-i apropie pe cei mici de cărți, care înțeleg că mediul educațional este într-o dinamică accelerată. Procesul de învățare al copiilor de azi s-a schimbat, iar personajele și jocurile livrează informații care acoperă nu doar cunoștințele de bază, ci și pe cele din sfera inteligenței emoționale, cum ar fi cunoașterea de sine, identificarea și gestionarea emoțiilor, cooperarea, flexibilitatea, a mai precizat Florentina Ion.

Despre Editura Didactica Publishing House

Editura Didactica Publishing House deține un portofoliu de carte și jocuri cu adresabilitate din primele luni de viață. Cu o experiență de peste 17 ani pe piața educațională din România, Editura Didactica Publishing House a livrat până acum peste 16 milioane de cărți, jocuri, reviste și resurse educative. În total, portofoliul editurii numără peste 2.000 de titluri.

La finalul lunii octombrie 2020, în noul context educațional, Editura Didactica Publishing House a lansat o platformă digitală cu pachete de jocuri și activități, adaptate curriculei naționale. Într-o primă etapă, acestea cuprind materiale educaționale dedicate clasei pregătitoare și elevilor din clasele I – III, realizate în parteneriat cu Edustudio Helsinki.

De asemenea, Editura DPH  îşi doreşte sã ofere sprijin cadrelor didactice în desfãşurarea activitãţii lor şi, în acelaşi timp, sã propunã soluţii, oferite de specialiştii din domeniu, pentru a transforma procesul educaţional într-o experienţã plãcutã atât pentru copii, cât şi pentru educatori, învățători și profesori.  

 

 


Poate te intereseaza si