Să cumperi o mașină nouă este un proces nu tocmai ușor, mai ales dacă la final vrei să fii pe deplin mulțumit de raportul calitate-preț pe care îl vei obține.

Deși nu există anumite reguli generale atunci când vrei să cumperi pentru prima dată un autoturism sau vrei să îl schimbi pe cel pe care îl ai deja, trebuie să acorzi timp și energie întregului proces și încă de la început să stabilești exact ce îți dorești.

De ce? Pentru că evident, doar dacă știi ce vrei, vei ști și ce să cauți și vei ajunge la un rezultat final mulțumitor. Deși ar părea că alegerea unei mașini noi nu este atât de greu de făcut, dacă vei evalua ofertele din piață, vei descoperi curând că va trebui să acorzi destulă atenție subiectului.

De unde să începi căutarile pentru o mașină nouă?

În primul rând stabilește câteva modele și branduri de mașini noi care îți plac și citește cât mai multe review-uri despre ele pentru a vedea dacă ți se potrivesc și ție. Ține cont de asemenea și de nevoile pe care trebuie să ți le îndeplinească autotuturismul: dacă o vei utiliza preponderent în oraș, nu este cazul să alegi un Suv pe care îl vei parca destul de greu pe străzile înghesuite.

Îți recomandăm să îți faci și o idee despre dotările pe care le vrei pe mașină și să vezi care dintre acestea merită acei bani în plus.

Este necesar de asemenea să îți faci câteva calcule realiste în privința bugetului pe care îl ai disponibil, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. O mașină de lux de exemplu va fi mai greu de întreținut decât una din clasă medie, deoarece impozitele, taxele, dar și eventualele reparații vor avea costuri mai ridicate.

Consumul este un alt criteriu pe care merită să îl analizezi, deoarece acesta va avea un impact asupra cheltuielilor ce vor apărea post achiziție.

De unde începi căutările pentru mașini noi?

După ce ai stabilit ce modele de mașini îți dorești și te-ai informat corespunzător, cela mai simplu mod de a căuta anunțuri cu vânzări auto este acela de a folosi Internetul.

Platforma cautimasina.ro oferă potențialilor cumpărători posibilitatea de a găsi mașini noi în același loc, deoarece preia anunțuri de vânzare din peste 160 de site-uri. Pe baza unor criterii simple de căutare, cautimasina.ro îți va returna exact rezultatele de autoturisme potrivite pentru tine. De asemenea, pentru fiecare mașină în parte ai o descriere amplă, dar și analize de preț, depreciere sau ce note a luat la testele de siguranță. Toate acestea pentru a fi sigur că viitoare ta mașină merită toți banii.

După ce ai identificat variantele de mașini noi care te avantajează cel mai mult, programează test drive-uri. Este important să vezi dacă ți se potrivește cu adevărat autoturismul, atât din punct de vedere rațional, cât și emoțional. Vezi dacă opțiunile te satisfac cu adevărat, dacă puterea motorului este suficientă, dacă are un consum adecvat pentru drumurile zilnice către birou, dacă este confortabilă de condus sau dacă portbagajul este destul de încăpător.

Poate te intereseaza si