În 2020, Adobe România a lansat noi programe de sprijinire a educației în România. Un program dezvoltat în parteneriat cu World Vision România oferă îndrumări elevilor de liceu pe o perioadă de 6 luni, precum și un program de competențe digitale, cu o durată de 3 luni. Anul acesta, Adobe România a început și sesiunile „Women Support Women” și „Adobe Romania Shadowing Program for Women”, care încurajează dezvoltarea carierelor femeilor în industria software-ului.

Adobe România a dezvoltat o serie de programe care contribuie anual la crearea unui mediu de lucru egal, cu oportunități pentru toți angajații și sprijin pentru progresul lor profesional continuu.

În cadrul inițiativei Adobe for All, compania interacționează anual cu sute de copii, studenți și tineri din toată țara, promovând și susținând educația, dezvoltarea personală și profesională prin tehnologie. Astfel, compania a dezvoltat o serie de programe care variază de la sprijinul material al educației la programe de mentorat și lecții private, tabere de dezvoltatori și multe altele.

Printre cele mai importante inițiative ale Adobe România

Emerging Leaders in Technology  – un program intern cu durata un an, care se concentrează pe dezvoltarea viitorilor manageri de inginerie din companie. Programul include sesiuni formale de formare, mentorat, rețea cu lideri superiori, precum și sesiuni practice, în care participanții au posibilitatea de a aplica ceea ce au învățat.

Women Support Women – o suită de evenimente interne, organizate de Adobe România ca parte a programelor de diversitate și incluziune. Prin această suită, compania își propune să inspire femeile prin povestiri. Astfel, în fiecare trimestru, femeile cu roluri cheie de conducere din diferite echipe Adobe sunt invitate să împărtășească poveștile lor personale și de carieră și să inspire colegii noștri să crească și să aibă o carieră de succes în tehnologie.

Adobe Romania Shadowing Program for Women – un program intern, care face parte, de asemenea, din inițiativele privind diversitatea și incluziunea, dedicat femeilor talentate din campusul din București, cu un potențial mare de dezvoltare a carierei. Acestea pot fi „umbra” liderilor superiori ai organizației, însoțindu-i în diferite întâlniri profesionale. Pe lângă beneficiile învățării unor lucruri noi, programul este, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru vizibilitate și socializare axate pe carieră.

Java Dev Camp – ediția pentru fete – este un atelier de 4 zile conceput de Adobe pentru fete pasionate de tehnologie. În timpul acestor sesiuni, participanții dezvoltă o aplicație bazată pe Java, urmărind unul dintre produsele emblematice Adobe ca bază de învățare.

Your future. Your ambition. – Adobe România oferă sesiuni de mentorat cu ajutorul voluntarilor din companie. Programul Your Future Your Ambition oferă studenților sau absolvenților informații legate de tehnologie, inginerie, arte și matematică (STEAM). Acest eveniment reunește peste 1.000 de participanți în întreaga lume.

Supporting education in Romania. Acest program este dezvoltat în parteneriat cu World Vision România și cuprinde 6 luni de lecții private pentru liceeni oferite de angajații Adobe România. Mai mult decât atât, au avut loc deja peste 150 de sesiuni de mentorat, sfaturi de carieră și sesiuni de orientare pentru dezvoltarea personală. Un program diferit oferă lecții de abilități digitale elevilor de liceu pentru o perioadă de 3 luni. Acestea sunt în plină desfășurare, iar numărul continuă să crească.

Adobe România susține învățământul superior în tehnologie, prin urmare compania participă în fiecare an la mai multe târguri de locuri de muncă dedicate studenților din universitățile de top tech din București. Peste 1.000 de studenți s-au întâlnit cu inginerii Adobe România și cu reprezentanții Talent Acquisition pentru a afla mai multe despre cultura companiei, oportunitățile de stagiu și tehnologiile utilizate de ingineri. Elevii au interacționat cu unele dintre produsele Adobe și au obținut informații despre ceea ce presupune munca din spatele lor.

Rucsacuri pentru elevi – Adobe România a donat rechizite școlare pentru peste 100 de copii din mediul rural, susținând cauza Asociației Aura Ion

###

Adobe România își asumă misiunea de a crea un loc de muncă divers și inclusiv, de a încuraja inovația, de a-și educa și de a-și dezvolta angajații. Astfel, talentele din IT pot lucra la un unicorn, sau pot lucra la Adobe, o companie veche de 30 de ani, care găzduiește o serie de unicorni. Tinerii talentați și pasionați de IT pot explora cariere uimitoare la Adobe, de la grafică superbă la experiențe captivante de utilizator, în inginerie sau design. Pozițiile deschise în cadrul Adobe România pot fi accesate aici.

 


Poate te intereseaza si