Telefoanele mobile sunt mai mult decat niste simple accesorii, acestea fiind din ce in ce mai utilizate de catre persoane de toate varstele.

Indiferent daca il folosesti pentru lucru, pentru simpla vizionare a filmelor, a emisiunilor preferate sau pentru relaxare, telefonul mobil este indispensabil in viata noastra.

Avand in vedere ca pretul acestora nu este unul foarte accesibil in special daca vorbim de smartphone-uri de ultima generatire, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte menite sa prelungeasca in mod considerabil durata de viata a telefonului mobil.

Husele protejeaza telefonul

Unul din cele mai importante lucruri de care trebuie sa tinem cont daca dorim sa ne bucuram cat mai mult de un telefon mobil functional, este sa ii achizitionam o husa telefon de calitate.

O husa performanta absoarbe socurile, protejeaza telefonul de zgarieturi in cazul unui impact si se muleaza perfect pe acesta, fara a incomoda.

In functie de preferinte, poti achizitiona o husa tip bumper care protejeaza spatele si marginile telefonului sau poti alege un model tip carte, mernit sa protejeze si ecranul.

O husa functionala trebuie sa fie rezistenta, durabila si sa poate fi personalizata dupa preferinte.

De asemenea, aceasta trebuie sa fie flexibila si maleabila, sa sa poata fi montata usor si sa nu blocheze semnalul telefonului mobil.

Folia de protectie nu trebuie sa lipseasca

O data cu alegerea husei de telefon, este important sa alegem si o folie de protectie, aceasta fiind un aliat de nadejde pentru evitarea daunelor provocate in urma unui impact.

folie de protectie de calitate nu va schimba aspectul telefonului tau mobil, nu va afecta touchscreenul, va oferi protectie eficienta intregului ecran, nu va forma bule si va impiedica aderarea amprentelor.

Nu uita sa cureti in mod frecvent telefonul mobil. Acesta este plin de bacterii, microbi si praf, asadar este important sa il cureti frecvent cu o carpa moale. Nu uita de orificiul pentru difuzoare si de slotul de incarcare.

Pe langa protectia exterioara a acestui gadget, nu trebuie sa uitam de protectia interioara a acestuia. Un aspect important de luat in calcul este incarcarea inteligenta a telefonului mobil. Daca vrei sa te bucuri cat mai mult de smartphone-ul tau, este important sa eviti incarcarile prea dese si sa incerci sa incarci telefonul de la 0 la 100 macar o data pe luna pentru ca in acest fel vei mentine constanta autonomia.

De asemenea, este recomandat sa inchizi telefonul din cand in cand. In acest mod, telefonul va beneficia de un repaus si i se va prelungi durata de viata.

Nu incarca telefonul in mod excesiv

Utilizeaza telefonul in mod eficient. Concret, este bine sa nu iti incarci excesiv telefonul. Elimina aplicatiile inutile, pe care nu le folosesti si descarca pozele de care nu mai ai nevoie. Un telefon foarte incarcat, automat va functiona mai greu si va avea o viteza de incarcare mai mica. Foloseste un antivirus. Multe site-uri ascund o multime de virusi asa ca un antivurs eficient este esential pentru o buna functionare.

Fa update-uri la aplicatii. De multe ori, update-urile iti vor face telefonul sa functioneze mai usor si mai rapid, deoarece versiunile mai noi ale anumitor aplicati ielimina erorile versiunilor anterioare. Pe timpul verii, ai grija sa nu tii telefonul in soare. In acest fel, vei evita supraincalzirea acestuia.

Tine cont de aspectele mentionate mai sus si bucura-te mai mult timp de telefonul tau mobil.

Poate te intereseaza si