După ce conturile unor celebrități au fost sparte de hackeri,Apple a luat decizia de a adăuga noi elemente de securitate serviciului iCloud.

Dacă vor exista încercări de modificare a parolelor de logare de pe alte dispozitive sau de recuperare a unor fișiere,clienții Apple vor primi emailuri si alte alerte  pe iPhone-uri si iPad-uri.Avertismentele vor fi făcute pentru beneficiarii serviciului iCloud, prin care utilizatorii pot stoca fotografii, date de contact și emailuri, în centrele de date ale Apple.

 

 

iCloud

 Compania va suplimenta și protejarea parolelor, prin introducerea unei verificări în doi pași, prin care o persoană va primi un cod suplimentar pe telefonul mobil, după ce este introdusă o parolă. Această funcție era disponibilă doar pentru iTunes și AppStore. 

Apple consideră că în acest fel, clienții vor putea afla dacă există riscul spargerii contului.

Apple a fost pusă intr-o situație dificilă datorită atacurilor recente ale piraților cibernetici asupra conturilor iCloud ale unor celebrități precum modelul Kate Upton și actrița Jennifer Lawrence, ale căror fotografii nud au fost furate și postate pe internet. 

 


Poate te intereseaza si