Dupa o lunga perioada de beta,  in care numai anumite persoane au putut sa-si cumpere o astfel de pereche de ochelari inteligenti, Google Glass a ajuns in sfarsit la indemana tuturor doritorilor. 

Insa pentru moment Google accepta comenzi doar de pe teritoriul Statelor Unite. Dar sigur vor extinde disponibilitatea indata ce vor avea stocuri suficiente. Desi poate nu productia va fi problematica la acest dispozitiv, ci pretul de 1500 $, extrem de piperat. Cei ce se asteptau ca Google Glass sa coste mai putin cand va iesi din beta, mai au de asteptat.

Iar cand ne gandim cat ii costa sa produca o astfel de pereche de ochelari inteligenti, parca nici sa auzim de ei nu mai vrem. Pretul componentelor din Google Glass este de aproximativ 132.5 $, iar cu asamblarea de 20 $ se ajunge la un cost total de productie de 152.5 $, de zece ori mai mic decat cel de vanzare.

Google incearca astfel sa profite de pe seama celor mai infocati doritori, urmand ca ulterior sa scada semnificativ pretul. Oricum, cea mai scumpa componenta este rama din titaniu, la 22 $, aceasta fiind urmata de ecran, de 20 $. Google Glass are insa si alternative mai scumpe, cu rame diferite, despre care nu avem noi detalii.


Poate te intereseaza si